Natres Militair
Ministerie van Defensie
Gelderland Midden, NL
6 dagen geleden

Dit ga je doen

Heb je momenteel een baan of studie, maar wil je je daarnaast inzetten voor vrede en veiligheid in jouw regio? Dan is de parttime militaire functie van reservist bij de Nationale Reserve (Natres) de perfecte oplossing.

De Nationale Reserve is een onderdeel van de Koninklijke Landmacht, dat bij calamiteiten wordt ingezet voor bewaking en beveiliging van belangrijke objecten in jouw directe woonomgeving.

Daarnaast kun je als reservist assistentie verlenen bij de handhaving van de openbare orde en bij hulpverlening zoals watersnood of bosbranden.

Dit optreden vindt altijd in teamverband plaats, waardoor je de teamspirit van het Korps Nationale Reserve persoonlijk zult ervaren.

Toetreden tot de Nationale Reserve is misschien wel de meest zinvolle vrijetijdsinvulling die er bestaat. Je kunt namelijk in je directe omgeving iets betekenen voor anderen en de samenleving.

Je bent een belangrijke schakel in het raderwerk dat Nederland veilig houdt. Daarnaast leren we je vaardigheden die je goed kunt gebruiken in je burgerbaan en die een meerwaarde zijn op je cv.

Reservist is een deeltijdbaan in je vrije tijd waarvoor je een prima salaris ontvangt, gerelateerd aan het aantal uren dat je voor de Nationale Reserve actief bent.

Hier ga je werken

 • Je wordt geplaatst bij één van de pelotons van het 20ste NATRES bataljon in de regio Gelderland Midden. Als lid van het Korps Nationale Reserve word je alleen ingezet voor nationale taken;
 • eventuele uitzending naar het buitenland gebeurt alleen met jouw toestemming.

  Voordat je aan de slag gaat, volg je een twee weken durende Algemene Militaire Opleiding (AMO) in Oirschot of Assen. Daarna word je verder intern opgeleid bij jouw peloton.

  Als je de Landmacht minder dan 6 jaar geleden hebt verlaten, krijg je een korte opfriscursus in plaats van de AMO.

  Ieder jaar zijn er diverse momenten waarop je met de AMO kunt starten. De datum van jouw voorkeur wordt met je besproken nadat je het keuringstraject met goed gevolg hebt doorlopen.

  De AMO duurt twee aaneensluitende weken. In het weekend ben je thuis.

  Bij goed functioneren is er de mogelijkheid om je contract te verlengen. Ook kun je na gebleken geschiktheid solliciteren naar een leidinggevende middenkaderfunctie als korporaal of onderofficier, mits je de voor die functie vereiste vooropleiding met succes hebt afgerond.

  Jouw profiel

  MBO 2, MBO 3, MBO 4, HAVO, VWO, HBO, WO

  Je bent tussen de 17 jaar en 6 maanden en 55 jaar

  Je bent minimaal 155 cm (man)

  Een bril of lenzen is geen probleem.

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hoeft geen rijbewijs te hebben

  Je bent fit genoeg voor cluster 1

  Ben je benieuwd wat je moet doen om op dit cluster niveau te komen? Klik dan op het trainingsschema voor cluster 1

  Trainingsschema cluster 1

  Je hebt een zwemdiploma nodig

  3 / 3

  Na een aantal jaar werkzaam te zijn bij de Natres besluit je om te solliciteren op een interne vacature als groepscommandant.

  Je gaat hierbij leiding geven aan een groep Natres militairen

  1 / 3

  Als Natres militair begin je aan je opleiding als soldaat der derde klasse

  2 / 3

  Na het behalen van al je militaire opleidingen ben je soldaat der eerste klasse

  3 / 3

  Na een aantal jaar werkzaam te zijn bij de Natres besluit je om te solliciteren op een interne vacature als groepscommandant.

  Je gaat hierbij leiding geven aan een groep Natres militairen

  1 / 3

  Als Natres militair begin je aan je opleiding als soldaat der derde klasse

  2 / 3

  Na het behalen van al je militaire opleidingen ben je soldaat der eerste klasse

  3 / 3

  Na een aantal jaar werkzaam te zijn bij de Natres besluit je om te solliciteren op een interne vacature als groepscommandant.

  Je gaat hierbij leiding geven aan een groep Natres militairen

  Zo word je het

  Jouw sollicitatie Defensie opleiding

  Voorlichting Korps Nationale Reserve (verplicht)

  Om te solliciteren als part-time militair moet je ook een voorlichting volgen. Geef je op en kom kijken wat we je kunnen bieden.

  Tijdens een voorlichtingsbijeenkomst krijg je antwoord op al je vragen over werken bij de Koninklijke Landmacht. Als je voldoet aan de aanstellingseisen krijg je van de voorlichter te horen wat de vervolgstappen in de procedure zijn.

  En als je voldoet aan alle toelatingseisen kun je solliciteren.

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  Algemene Reservisten Opleiding Basis (ARB)

  Voordat je aan de slag kunt gaan als reservist bij de Koninklijke Landmacht volg je eerst een opleiding. Tijdens de Algemene Reservisten Opleiding Basis (ARB) maak je kennis met onze organisatie en heb je oefendagen in het veld.

  Ook krijg je les in het gebruik en onderhoud van je miltaire wapen. Daarnaast behoren andere militaire zaken zoals militaire EHBO en exercitie ook bij het opleidingspakket.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier