Docent Journalistiek
Christelijke Hogeschool Ede
Ede
5 dagen geleden

Functie-inhoud

Bij de Christelijke Hogeschool Ede zijn we op zoek naar een docent Journalistiek.

Ben jij de Docent Journalistiek die studenten durft uit te dagen in hun ontwikkeling? Motiveer jij studenten om vakkennis, vakbekwaamheid en professionele identiteit te verbinden met de complexe praktijk? Solliciteer dan snel!

Wat ga je doen?

Als Docent Journalistiek ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verzorgen van onderwijs en weet je onze studenten op de juiste manier te ondersteunen in het leerproces.

Dit kan zijn op individueel niveau maar ook in groepsverband.

Je begeleidt studenten tijdens de eerste jaren van hun studie, tijdens stage later in de opleiding en / of bij het afstuderen.

Met behulp van jouw praktijkervaring in het journalistieke werkveld ben je goed in staat studenten te inspireren en een evenwichtig beroepsbeeld mee te geven.

Je bent gericht op de verdere ontwikkeling van het onderwijs, het maken en beoordelen van toetsen en beroepsproducten, het ontwikkelen en geven van lessen en het sparren met je collega’s over onder onderwijs, studenten en beroep.

We zijn op zoek naar een collega die een bijdrage kan leveren aan één of meer theoretische vakken en we zijn benieuwd wat jij meebrengt aan theoretische en praktijkexpertise.

Kortom, we zoeken een collega voor een veelzijdige baan waarin je een belangrijke rol speelt voor de student.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Journalistiek van de Christelijke Hogeschool Ede leidt betrokken journalisten op die het nieuws waarheidsgetrouw, onafhankelijk, eerlijk en met open vizier brengen.

Generieke kennis en vaardigheden zoals onderzoek doen, ondernemerschap, nieuwsselectie, data-analyse, economie, politiek en samenleving, komen aan bod.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een profiel te kiezen op het terrein van schrijvende journalistiek of audiovisuele journalistiek.

Wij leren onze studenten om na te denken over hun verantwoordelijkheid als journalist. De journalistiek is nodig om misstanden aan het licht te brengen en een stem te geven aan (kwetsbare) mensen, groeperingen en thema’s die onvoldoende aan bod komen.

Kortom, wij leiden vakbekwame en betrokken journalisten op die recht doen aan mensen en feiten.

Wat neem jij mee?

 • Je hebt minimaal een afgeronde bacheloropleiding en relevante werkervaring als journalist, een master is een pré;
 • Bij voorkeur heb je ervaring en / of affiniteit met coaching en training van jongeren en young professionals;
 • Je hebt enthousiasme voor het vak en visie op beroepspraktijk en medialandschap;
 • Jij wilt vanuit je christelijke identiteit op een positieve manier handen en voeten geven aan de missie en visie van onze hogeschool.
 • Wat bieden wij?

  Wij willen dat jij je bij ons thuis voelt. Onze medewerkers krijgen daarom allerlei mogelijkheden om zich te ontwikkelen en van elkaar te leren.

  De CHE biedt een inwerk- en opleidingsprogramma voor startende docenten. Verder heeft de CHE goede arbeidsvoorwaarden zoals :

 • Een vakantietoeslag van 8%;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3 %;
 • Jaarcontract met de intentie tot verlenging;
 • Goede studie- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Een salaris afhankelijk van kennis en ervaring van maximaal €5.332,48 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (op basis van schaal 11 van de hbo cao).
 • Wie zijn wij?

  De CHE is een christelijke hogeschool, iets waar we trots op zijn. De organisatie gaat met de tijd mee, maar de basis blijft - ook na ruim 60 jaar - hetzelfde : de Bijbel, Gods Woord.

  We geloven dat God op een liefdevolle manier bij ieders leven en de samenleving betrokken is en dat er door Jezus Christus verzoening en hoop is voor de wereld.

  De CHE wil een goede en aantrekkelijke werkgever zijn waar de medewerkers zich thuis voelen, zich kunnen ontwikkelen en van elkaar leren.

  Wij verwachten van medewerkers dat zij bewust kiezen voor integratie van christelijke levensovertuiging in het professioneel handelen.

  De vacature is beschikbaar tot we een geschikte kandidaat geworven hebben.

  Heb je interesse?

  Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan via onderstaande button en upload je CV en motivatiebrief. In jouw motivatie lezen we ook graag hoe jij jouw christelijke identiteit tot uiting wilt laten komen in het werken binnen de Christelijke Hogeschool Ede.

  Downloads

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier