Projectmanager implementatie Office 365
Tilburg University
Tilburg, Netherlands
16 dagen geleden

In verband met de voorgenomen migratie naar Microsoft Office 365 zijn we binnen de afdeling Project- & Informatiemanagement (PIM) op zoek naar een ervaren projectmanager voor de duur van één jaar voor 1,0 FTE (40 uur), minder is bespreekbaar met een minimum van 0,8 FTE.

Belangrijkste taken

Als projectmanager bij PIM voer je het projectmanagement uit over de aan jou toegewezen projecten. Deze projecten komen voort uit de behoeften van onze klanten (de faculteiten en divisies van Tilburg University) of uit ontwikkelingen van bestaande (ICT)-

diensten en hebben doorgaans een grote ICT-component.

Tilburg University streeft naar het definiëren van een projectkalender waarop ideeën voor projecten worden verzameld, beoordeeld en geselecteerd voor uitvoering.

Een project wordt door de projectmanager opgepakt in de ideeën-fase en kan via een projectvoorstel en uiteindelijk een Project Initiatie Document (PID) worden uitgevoerd.

Bij de voorbereiding en uitvoering van een project wordt rekening gehouden met de afspraken, voorschriften en richtlijnen die binnen de afdeling PIM en TiU gelden, zoals neergelegd in een projectenprotocol en in afspraken rond architectuur en informatiebeveiliging en privacy.

De projectmanager opereert in een Prince 2-context en legt verantwoording af aan de stuurgroep van het project. Daarbij overlegt hij met collega’s en het hoofd van de afdeling PIM bij de voorbereiding van het project en de informatievoorziening aan de stuurgroep.

De projectmanager is tijdens de uitvoering van het project degene die de projectmedewerkers aanstuurt en indien nodig overlegt over inzet en kwaliteit met het lijnmanagement.

Het profiel

Je hebt een relevante HBO-opleiding afgerond en tenminste 5 jaar ruime ervaring op het gebied van projectmanagement. Je bent Prince 2 gecertificeerd (bij voorkeur practitioner) maar je hebt ook ervaring met andere projectmanagementkaders (bv.

Agile). Verder beschikt je over een achtergrond in ICT en ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in dit vakgebied waardoor je een goede gesprekspartner bent voor de ICT-

medewerkers van LIS of externe leveranciers en -partners.

Gezien de tijdelijke aard van de opdracht en de daarbij benodigde kennis en expertise vragen wij het volgende :

 • Het kunnen uitvoeren van een gedegen projectvoorbereiding waarbij in eerste instantie de requirements worden vastgesteld, de businesscase wordt bepaald en de daaraan gerelateerde roadmap naar de overgang van Office 365 wordt bepaald.
 • Dit in nauw overleg met een externe partij en natuurlijk onze klanten;
 • Aantoonbare ervaring met migratietrajecten richting Office 365 met het zwaartepunt op het gebied van SharePoint (incl.
 • daaraan gekoppelde software), OneDrive for Business en Exchange Hybrid (minimaal 1 project). Naarmate jouw ervaring groter, relevanter en aantoonbaar is, is dit een pré;
 • Globale kennis van ICT-architectuur en security;
 • Aantoonbare ervaring met het implementeren van Microsoft Office 365 in een gebruikersorganisatie.
 • Uiteraard ben je in staat, binnen jouw projectteam een goede vorm van samenwerking en enthousiasme te creëren. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en in het Engels.

  Je bent in staat om een helder en overtuigend project initiatie document neer te zetten en hiervoor draagvlak te creëren binnen de organisatie.

  Je bent vasthoudend, resultaatgericht, daadkrachtig, enthousiast en niet voor één gat te vangen zodat je de projecten die je leidt, ook als er tegenwind is, tot een goed einde kunt brengen.

  Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier