PDEng: Klinisch informaticus in opleiding
Eindhoven University of Technology
Eindhoven
1 minuut geleden

Job description

 • Bijdragen aan de voortschrijdende digitalisering in de zorg?
 • De verbindende factor zijn tussen zorg, informatie en organisatie?
 • Onderdeel worden van een nieuwe, snel groeiende en gewilde beroepsgroep?
 • Een post-masteropleiding volgen en wat je leert direct toepassen in de praktijk?
 • KLINISCH INFORMATICUS IN OPLEIDING

  De School of Medical Physics and Engineering Eindhoven (SMPE / e) van de Technische Universiteit Eindhoven (TU / e) zoekt samen met deze zorginstellingen kandidaten voor een opleidingsplaats :

 • Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ), Nijmegen;
 • Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ), s-Hertogenbosch;
 • Maasstad Ziekenhuis, Rotterdam;
 • Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG), Amsterdam;
 • Rijndam Revalidatie, Rotterdam St. Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein;
 • Erasmus MC, Rotterdam.
 • Voor verdere beschrijving van de instellingen en hun opleidingsomgeving ga naar : solliciteren.

  Klinisch informaticus?

  De snel voortschrijdende digitalisering in de zorg vraagt om een nieuwe beroepsgroep in de zorg. Klinisch informatici zijn in staat om de (complexe) informatiestromen binnen een zorginstelling en tussen instellingen te overzien door een procesmatige benadering en denkwijze.

  Op basis van een grondige analyse van de situatie ontwerpen zij een passend informatiesysteem, waarbij zij ook de organisatie, werkprocessen en ICT meenemen.

  Een klinisch informaticus bezit kennis op het gebied van informatievoorziening en ICT, zorg(processen) en zorgorganisatie.

  De klinisch informaticus bouwt een brug tussen het zorgproces, de bestuurlijke omgeving en de informaticaomgeving van de instelling.

  Daarbij is goede communicatie, zowel binnen als buiten de instelling, bepalend voor het succes van menig project.

  Wat houdt de opleiding in?

  Je volgt een tweejarige postmasteropleiding met het motto institution based, university managed’. Dit betekent dat je in dienst bent van een zorginstelling waar je projecten doet op het gebied van de klinische informatica en dat SMPE / e de opleiding vanuit de TU / e verzorgt in de vorm van colleges, workshops, (internationale) conferenties en seminars.

  Tijdens je opleiding word je intensief begeleid door deskundigen uit het werkveld. Je volgt de opleiding samen met zo’n 12 andere trainees, waarbij intensief onderling contact zorgt voor een instelling overstijgend inzicht in het vakgebied.

  Daarnaast bouw je een uitgebreid netwerk op waar je tijdens en ook na de opleiding veel profijt van zult hebben.

  Je voert tijdens de twee jaar verschillende projecten uit in de zorginstelling, waaronder één groot ontwerpproject. Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om met een extern project van drie maanden jouw kennis te verrijken in een andere werkomgeving (bijv.

  industrie, consultancy of een andere zorginstelling).

  Meer details vind je op de website van de opleiding : www.tue.nl / ci.

  Wie ben jij?

  Een gemotiveerde, enthousiaste kandidaat met een passende vooropleiding op masterniveau op het gebied van (medische) informatica, technische bedrijfskunde, biomedische technologie, gezondheidswetenschappen of gelijkwaardig.

  Je hebt affectie met de zorg en bent bereid om twee jaar lang hard te werken in de combinatie van werk en opleiding. Bij voorkeur hebben kandidaten al enige jaren werkervaring (werk of promotieonderzoek).

  Conditions of employment

  Wat bieden wij?

  Een tijdelijke aanstelling voor twee jaar in de zorginstelling (1 fte, ten minste 32u p / w) en op de TU / e (0.0 fte). Bandbreedte van het totale salaris is € 2000,- tot € 3500,- per maand (afhankelijk van achtergrond en werkervaring).

  Daarnaast is er een vergoeding voor vakliteratuur, studiematerialen, externe cursussen, externe opdracht, reiskosten en conferenties.

  Wanneer start je?

  De opleiding gaat van start op 1 oktober 2022.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier