Primair Adviseur Treinbeveiliging
Sweco NL
Zwolle, Netherlands
2 dagen geleden

Functieomschrijving

Wil jij werken bij het meest inspirerende ingenieurs- en adviesbureau van Noordwest-Europa? Samen met 1.700 Rail-collega’s bedienen wij onze klanten en werken we aan uiteenlopende railprojecten.

Ben je een teamspeler, weet jij de leiding te nemen in grote integrale railprojecten met zowel ERTMS als conventionele Treinbeveiliging, geniet jij van ruimte om zowel de afdeling als jezelf verder te ontwikkelen?

Dan ga ik graag met jou in gesprek!’

Jelle Visser Teammanager Treinbeveiliging

De Europese wegen slibben dicht. Vervoer per spoor is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor vervoer over de weg.

Het gebruik ervan is de laatste jaren verdubbeld. Uitbreiding en aanpassing van het Europese spoorwegennet en de stationsfaciliteiten is hard nodig.

Sweco draagt bij aan een duurzame verbetering van de Europese railinfrastructuur.

Sweco adviseert, ontwerpt en begeleidt nieuwbouw en aanpassing van rail-gerelateerde transfer en infrastructuur in binnen- en buitenland.

 • Wij onderscheiden ons door een integrale aanpak voor alle projectfasen en alle techniekvelden. We bieden een totale service;
 • vanaf planstudie, ontwerp tot en met begeleiding, realisatie en advisering voor een zo optimaal mogelijke instandhouding.

  Onze opdrachtgevers zijn ProRail, Rijk, gemeentelijke vervoerbedrijven (light rail) en aannemers. Wij werken aan integrale multidisciplinaire projecten zoals Zuidasdok, PHS Amsterdam Sloterdijk, service-perrons voor Eindhoven, Externe veiligheid aanpassingen op Drechtsteden, realisatie emplacement Leiden, Functiewijziging en BBV project Gouda.

  Ook werken wij aan projecten in het buitenland zoals in Noorwegen (light rail Bergen), Denemarken (ERTMS) en Zweden (ERTMS).

  Voor ons team Treinbeveiliging, bestaande uit adviseurs, specialisten, ontwerpers en engineers, zijn we op zoek naar een adviseur Treinbeveiliging.

  In deze rol ben je zowel inhoudelijk actief in een project door bijvoorbeeld het collationeren van ontwerpen, ben je procesmatig actief als bijvoorbeeld primair adviseur of ben je actief als discipline coördinator waarbij jij onder aansturing van de projectmanager de leiding hebt over het gehele onderdeel Treinbeveiliging binnen een project.

  In de rol van discipline coördinator ben je verantwoordelijk voor het aansturen van het Treinbeveiligingsteam met betrekking tot de ontwerpstrategie, het beheersen van de scope, het halen van de planning, het oplossen van technische knelpunten, afstemming rondom de IDS het vormgeven aan de uitvoeringsstrategie en het borgen van de kwaliteit en veiligheid van het proces.

  Wij zoeken

 • Je hebt een afgeronde HBO / WO-opleiding Elektrotechniek of vergelijkbaar.
 • Je bent analytisch, sociaal en communicatief sterk en werkt graag in teamverband.
 • Je hebt minimaal 15 jaar ervaring binnen de Treinbeveiliging waarvan je tenminste 10 jaar in een inhoudelijke functie waarbij jij de primaire verantwoordelijkheid hebt gedragen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het leiden van het treinbeveiligingsproces binnen integrale projecten.
 • Je bent doortastend, zegt waar het op staat en hebt oog voor de verschillende belangen in een project.
 • Je beschikt over goede zelfreflectie vaardigheden en staat open voor de mening van anderen.
 • Je bent in staat anderen te coachen en verder te helpen. Zowel op inhoud als op houding en gedrag.
 • Je hebt overzicht, bent goed in organiseren en delegeren en doet dat het liefst vanuit de techniek.
 • Je hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en bent klantgericht.
 • Geïnteresseerd?

  Dan ontvangen wij graag reactie middels de sollicitatiebutton op deze pagina. Neem voor inhoudelijke vragen over deze functie contact op met Jelle Visser, Teammanager Treinbeveiliging & Ondergrondse Infra, +31 6 51 09 6 399 e-mail : jelle.

  visser sweco.nl. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nicole van Boxtel, Interim Corporate Recruiter, telefoon +31 6 20 95 51 99 of via e-mail : nicole.vanboxtel sweco.nl.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier