Technical Product Support Engineer Solar omvormers
ABB
Rotterdam, Zuid-Holland, Netherlands
5 dagen geleden

Kom bij ABB in een team werken dat zich inzet voor een toekomst waarin innovatieve digitale technologieën een betere toegang tot schonere energie mogelijk maken.

Word jij enthousiast van alternatieve opwekking van energie? Vind je het leuk om klanten op technisch gebied te adviseren en te ondersteunen?

Voel je je thuis in de wereld van solarteurs, adviesbureaus, elektrotechnische groothandels en installatiebedrijven? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor jou!

ABB is als wereldwijde onderneming toonaangevend op het gebied van transmissie en distributie van elektriciteit, proces- en productieautomatisering alsmede elektrische, elektronische en installatietechnische producten en systemen.

Electrification Products is het onderdeel van ABB dat gespecialiseerd is in de levering van producten en systemen, die worden toegepast in elektrotechnische installaties enerzijds en procesautomatisering anderzijds.

Binnen de afdeling Electrification Products is een vacature ontstaan voor :

Technical Product Support Engineer Solar omvormers

Nederland en België)

Jouw verantwoordelijkheid

 • Doel van de functie is de advisering en ondersteuning van Adviesbureaus, Installateurs, Solarteurs, Elektrotechnische Groothandelaren en Service Partners op het gebied van PV Systemen in een specialistisch segment;
 • in de Nederlandse en Belgische markt van solar omvormers en batterij opslag. Je werkt hierbij adviezen voor PV-systemen uit, ondersteunt klanten telefonisch bij engineering, monitoring en inbedrijfstelling van Solar omvormers.

  Daarnaast ondersteun je telefonisch of ter plaatse bij klanten de inbedrijfname en de Service Partners bij het uitvoeren van garantie- en service werkzaamheden.

  Tevens geef je technische trainingen aan Service partners en verzorg je presentaties en technische trainingen aan klanten.

  Gedegen trainingen bij onze fabriek in Italië zullen hiertoe worden aangeboden.

  Jouw achtergrond

 • Je functioneert op MBO niveau verkregen door werkervaring en / of opleiding (bijvoorbeeld MBO of HBO Elektrotechniek.
 • Je hebt ervaring in het ontwerpen, uitvoeren en onderhouden van elektrotechnische installaties. Kennis van PV installaties is een pré.
 • Omdat het werkgebied zich uitstrekt tot in België is een gedegen kennis van de Franse taal een must.
 • Enkele jaren ervaring in een service organisatie is een pré.
 • Je bent ambitieus, ondernemend, en niet bang om de handen uit de mouwen te steken.
 • Voor het uitoefenen van de functie ben je gewend ordelijk te werken en prioriteiten te stellen, daarnaast kun je zelfstandig werken.
 • Je bent gewend om met een PC (MS Office) te werken.
 • Je beheerst de Engelse en Franse taal (in woord en geschrift).
 • Rijbewijs B is vereist.
 • Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier