Projectleider ICT
Naturalis Biodiversity Center/ DiSSCo
Leiden, Zuid-Holland, NL
3 dagen geleden

Naturalis zoekt een enthousiaste projectleider met een sterke affiniteit met techniek en ICT!

Wij zijn op zoek naar een Projectleider ICT (2,0 Fte) voor 32-36 uur per week.

Introductie

Naturalis Biodiversity Center is hét kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit in Nederland. Met ruim 42 miljoen objecten beheren we één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld.

Wereldwijde samenwerkingsverbanden, met 12 hoogleraren aan de Nederlandse universiteiten en de enorme collectie van planten, dieren en mineralen, geven Naturalis een unieke internationale positie en verantwoordelijkheid.

Met onze tentoonstellingen, educatieve activiteiten en internetdiensten laten wij een breed publiek kennis maken met de diversiteit van het leven op aarde.

In ons nieuwe museum verwachten wij jaarlijks 425.000 bezoekers te ontvangen. Ruim 60.000 hiervan zijn leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs.

Met 9 prachtige tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur, workshopruimtes, leuke winkels, een restaurant en een café.

Waar jong en oud kan zien, doen en beleven. Een echte ontmoetingsplek voor iedereen die meer wil ontdekken over de natuur.

Naturalis beschikt over een state of the art ICT infrastructuur die internationale biodiversiteitsdata verbindt, de collectie digitaal ontsluit, onderzoekers faciliteiten biedt voor bioinformatica en AI, het museum en alle daarin verwerkte digitale componenten bestuurt en de customer journey van de bezoekers ondersteunt.

Wat ga je doen?

Als projectleider schrijf je in overleg met de organisatie projectvoorstellen en zorg je er samen met jouw collega’s voor dat deze worden uitgevoerd binnen de geplande projectresultaten ten aanzien van tijd, budget en kwaliteit.

Hierbij fungeer jij als aanspreekpunt, zorg je dat verschillende afdelingen betrokken zijn en communiceer je over de opgeleverde producten.

Het initiëren en begeleiden van het besluitvormingsproces, het aansturen van het werk, projectteams en het verbeteren van processen en producten zijn belangrijke onderdelen van deze functie.

Je bent hierbij de schakel tussen verschillende expertises.

Projecten op de kalender zijn zeer uiteenlopend : infrastructurele ICT projecten, back-end en front-end ontwikkeling, pakketselectie en -implementatie.

De projecten worden in overleg met je collega’s onderling verdeeld. Enkele voorbeelden van projecten die in de periode 2022 mogelijk gaan lopen :

Upgraden en migreren van meer dan 100 applicaties en websites naar een nieuwe omgeving, inclusief toepassing van CI / CD-richtlijnen

 • Salesforce verder implementeren als centraal systeem voor al het contact met museumbezoekers;
 • Upgraden van collectieregistratiesystemen

  Doorontwikkelen van automatische herkenning van soorten middels beeldherkenning

  Upgraden en aanpassen design van het Nederlands Soortenregister

  Vernieuwing van BioPortal

  Profiel en functie-eisen

  Je bent een enthousiaste projectleider met een sterke affiniteit met techniek. Je hebt een brede interesse in ICT systemen, hun verschillende ontwikkeltrajecten en eindgebruikers.

  Je bent een daadkrachtig persoon die besluiten niet onnodig uitstelt. Je stuurt op resultaat, communiceert helder op alle niveaus en hebt een helikopterview.

  Ook onder druk en met strakke deadlines blijf je goed presteren. Verder vinden wij het belangrijk dat je :

 • beschikt over HBO / WO werk- en denkniveau
 • minimaal vijf jaar ervaring hebt als projectleider van ICT projecten
 • ervaring hebt met het selecteren en aansturen van leveranciers
 • ervaring hebt met opereren in een complex stakeholder landschap
 • bekend bent met de hele breedte van het ICT domein
 • je mondeling en schriftelijk goed kunt uitdrukken in Nederlands en Engels
 • bekend bent met methoden en technieken zoals Prince2 en Scrum.
 • De afdeling

  De projectleider ICT is werkzaam in een team van projectleiders binnen de sector ICT. Deze sector draagt zorg voor de ontwikkeling en het beheer van alle applicaties en systemen binnen Naturalis.

  Het team zorgt voor de professionele uitvoering van de ICT projecten voor de organisatie. Er wordt gewerkt met Prince2 en Agile ontwikkel- en beheermethoden.

  Als projectleider word je aangestuurd door de CIO. De voortgang van de projecten rapporteer je aan het management team en de verantwoordelijke stuurgroepen.

  Het aanbod

  Een functie in een dynamische en interessante werkomgeving. Een organisatie met een grote diversiteit aan professionals met liefde voor de natuur en biodiversiteit.

  Je gaat werken in Leiden, goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in de Randstad. Het salaris ligt tussen € 3.130,- en € 4.

  622,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 10 / 11 van de Museum cao). De arbeidsovereenkomst is voor minimaal 32 uur en maximaal 36 uur per week en voor een periode van 12 maanden.

  Een vast dienstverband behoort daarna tot de mogelijkheden.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier