Procesregisseur persoonsgerichte aanpak (PGA)
Gemeente Nieuwegein
Nieuwegein, NL
3 dagen geleden

Gemeente Nieuwegein in 't kort

Nieuwegein is een jonge, levendige stad met historische accenten. Een complete stad met veel ruimte en groen, uitstekende voorzieningen en moderne woningen voor ongeveer 63.

000 inwoners. Nieuwegein ligt centraal en heeft eigen aansluitingen op de doorgaande autowegen A27, A2 en A12 en uitstekend openbaar vervoer.

De gemeentelijke organisatie is informeel en ambitieus. Met circa 550 medewerkers wordt gewerkt aan een toekomstbestendige en bedrijvige stad.

Het prachtige, moderne en lichte Stadshuis staat in het levendige centrum van Nieuwegein met volop winkels in de buurt.

De lijnen in de organisatie zijn kort, er is een informele werksfeer en er is volop ruimte voor nieuwe ideeën en eigen initiatief.

De bedoeling van de organisatie is om bij te dragen aan een bloeiende Nieuwegeinse samenleving.

De organisatiefilosofie kent de volgende uitgangspunten :

 • Wij werken vanuit de bedoeling.
 • Wij zijn één organisatie.
 • Wij vertonen eigenaarschap.
 • Procesregisseur persoonsgerichte aanpak (PGA)

  Dienstverband : Contract Werktijden : Fulltime Contactpersoon : Paulien de Jong Afdeling : Toezicht, Veiligheid en Leefbaarheid Sluitingsdatum 20-09-21

  Procesregisseur persoonsgerichte aanpak (PGA)

  Vaste formatie, 36 uur, schaal 10

  De afdeling Toezicht, Veiligheid en Leefbaarheid (TVL) zoekt een procesregisseur persoonsgerichte aanpak (PGA). Neem jij de regie van de persoonsgerichte aanpak op diverse complexe casuïstiek?

  We zijn op zoek naar een snelle, ongebonden denker die houdt van uitdaging. Een stevige en verbindende persoonlijkheid in contact met ketenpartners.

  Nieuwsgierig naar deze interessante functie? Lees dan vooral verder, dan vertellen we je meer.

  De persoonsgerichte aanpak is een integrale, op de persoon en het (gezins)systeem toegesneden mix van bestuurlijke, straf-, zorg- en overige interventies.

  Deze aanpak beoogt het doorbreken van hardnekkige patronen van overlast en het voorkomen van herhaling en afglijden naar criminaliteit.

  Het gaat hier om o.a. de aanpak van personen die structureel overlast in de openbare ruimte veroorzaken, ernstige woon gerelateerde overlast veroorzaken, jongeren uit een problematische jeugdgroep en jonge aanwas.

  De gemeente voert regie op veiligheid, leefbaarheid en zorg die in een persoonsgerichte aanpak bij elkaar komen. Wij zijn op zoek naar een Procesregisseur PGA die deze persoonsgerichte aanpak vormgeeft binnen de gemeente Nieuwegein.

  Jouw uitdaging

  Je bent verantwoordelijk voor vaak veeleisende en complexe casussen waarbij sprake is van overlast en / of criminaliteit in combinatie met zorg.

  Je zorgt dat voor elke casus een integraal plan van aanpak wordt opgesteld in samenwerking met de betrokken ketenpartners.

  De uitvoering van het plan dient te worden gemonitord en indien nodig te worden bijgesteld. Je verzamelt informatie bij alle betrokken afdelingen en keteninstellingen en voert probleemgericht regie op de voortgang van afspraken die in multidisciplinaire overleggen met de partners worden gemaakt.

  In geval van knelpunten of stagnatie van de voortgang in een dossier, maak je deze bespreekbaar bij de betrokken partij(en) en zoek je in onderling overleg naar oplossingen voor blokkades.

  Voor elke casus wordt er een casusregisseur aangesteld, die werkt onder aansturing van de Procesregisseur PGA.

  Je zorgt, met ondersteuning van een procesondersteuner, voor de organisatie van MDOs. Dit zijn multidisciplinaire overleggen waar afstemming van de casussen plaatsvindt.

  Bij dit overleg worden alle betrokken partijen (te denken valt aan politie, verslavingszorg, woningcorporaties, reclassering, leerplicht) uitgenodigd.

  Je bent voorzitter van deze overleggen. Op casusniveau ben je het aanspreekpunt voor partners zoals Zorg- en Veiligheidshuis, Openbaar Ministerie, politie, lokale en regionale zorgpartijen, woningcorporaties, reclassering en interne gemeentelijke afdelingen (zoals werkteam, sociaal team, Outreachteam Geynwijs).

  Als Procesregisseur PGA heb je een proactieve werkhouding en ben je bezig met :

  Het elke dag zowel op proces- als vakmatig- niveau schakelen en aan te sluiten bij dat wat er nodig is. Je adviseert, verzamelt en verwerkt (nieuwe) informatie in onze systemen en zorgt dat ook de administratie goed op orde is.

  Je adviseert regelmatig collegas, de burgemeester en betrokken wethouders. Ook zal je regelmatig gesprekken voeren met inwoners, al dan niet ondersteund door politie, jongerenwerk, woningcorporaties of andere partners.

  Wanneer partners op gesloten deuren stuiten, dan fungeer jij als escalatiemogelijkheid. Indien nodig schaal je tijdig op, signaleer je knelpunten en neem je initiatieven hierop.

  Je stemt hierbij af met directe collegas en leidinggevende, en bereidt memos voor om de portefeuillehouder te informeren.

  We vinden het belangrijk om aan vernieuwing en doorontwikkeling van onze taak te werken. Dit is een continu proces, en daar draag jij graag actief aan bij.

  Jouw afdeling & team

  Je komt te werken binnen de afdeling Toezicht, Veiligheid en Leefbaarheid (TVL), binnen het PGA-team als onderdeel van het team Openbare Orde en Veiligheid (OOV).

  Het team OOV bestaat uit drie PGA-specialisten, één allround projectleider OOV en een procesondersteuner. De thematiek waar we ons op richten zijn jeugd, volwassenen, groepsaanpak, woonoverlast en detentie & terugkeer.

  Het team OOV kent naast de Procesregisseur PGA ook beleidsmedewerkers OOV, projectleiders, sociaal rechercheurs, kwartiermaker zorgfraude en een toezichthouder zorgfraude.

  Het team valt hiërarchisch onder het afdelingshoofd.

  Wat neem je mee?

  We zoeken een collega die stevig in haar / zijn schoenen staat. Complexe casuïstiek vraagt om creativiteit, pionieren, snel schakelen en inspelen op de behoeften.

  In jouw werk ben je gericht op samenwerking. Je snapt dat draagvlak en betrokkenheid belangrijk zijn om vooruit te komen.

  Wanneer het nodig is dan ben je in staat om te escaleren. Ook beschik je over een breed netwerk. In deze functie is het van belang dat je beschikt over goede (schriftelijke) communicatievaardigheden.

  Om deze functie goed uit te kunnen ben je in het bezit van :

 • Een afgeronde hbo-opleiding;
 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring met complexe casuïstiek op het snijvlak van leefbaarheid, veiligheid en zorg;
 • Kennis van en / of ervaring met de aanpak van (jeugd)criminaliteit;
 • Kennis van en / of ervaring met de hulpverlening, het sociaal domein, werk / dagbesteding, schuldhulpverlening, inkomsten en huisvesting;
 • Kennis van en / of ervaring met multidisciplinaire samenwerkingsverbanden;
 • Kennis van en / of ervaring met het werkterrein van veiligheid.
 • Wat krijg je van ons?

  Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten.

  De organisatie staat open voor jouw creatieve ideeën en de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis.

  Daar maken we graag een plek voor jou. Verder hebben we voor je :

 • een salaris van maximaal 4.494 (salarisschaal 10);
 • na één jaar, en bij goed functioneren, een vast contract;
 • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen;
 • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We bieden jou een mooie kans om jezelf te ontwikkelen, en op termijn door te groeien;
 • de mogelijkheid om thuis te werken (of op één van onze andere locaties);
 • prima secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier