Officier Jurist (WO)
Ministerie van Defensie
Breda, NL
22 uur geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Dit ga je doen

Als jurist bij de Koninklijke Luchtmacht word je opgeleid tot officier en militair jurist. Het militair recht is een veelzijdig vakgebied dat onder meer elementen van staats- en bestuursrecht, strafrecht en internationaal recht omvat.

Spreekt die combinatie jou aan? Als je aan de slag gaat als jurist bij de Luchtmacht, gaat er een wereld voor je open.

Als militair-juridisch adviseur geef je adviezen over juridische aangelegenheden waarmee een commandant of organisatiedeel bij zijn of haar taakuitvoering wordt geconfronteerd.

Je adviseert met name op het vlak van internationaal recht, humanitair recht, oorlogsrecht, militair straf- en tuchtrecht en militair ambtenarenrecht.

Afhankelijk van de functie waar je geplaatst wordt kunnen ook het lucht- en ruimterecht, contractrecht, staats- en bestuursrecht of export compliance relevant zijn voor je werkzaamheden.

Je neemt incidenteel ook deel aan oefeningen in binnen- en buitenland. Zoals elke militair moet je er rekening mee houden dat je uitgezonden kunt worden.

Hier ga je werken

Na je opleiding word je ingedeeld bij de juridische dienst van een van de meest veelzijdige werkgevers van Nederland. De Koninklijke Luchtmacht beschikt over diensten en eenheden in binnen- en buitenland.

Je eerste functie na je opleiding kan op verschillende plekken binnen de Koninklijke Luchtmacht zijn.

Je krijgt een aanstelling als militair bij Defensie. Als officier jurist krijg je een initiële aanstelling van minimaal 4 jaar, na afronding van de opleiding aan de KMA.

De proeftijd heeft een duur van 6 maanden.

Een jurist wordt aangesteld in de rang van kapitein. Daarnaast biedt de Luchtmacht ook uitstekende overige arbeidsvoorwaarden.

Zo kun je gebruik maken van een aantrekkelijk pakket aan studiefaciliteiten, waar je ook buiten de Luchtmacht je voordeel mee kunt doen.

Ook kent de Luchtmacht een goede gezondheidszorg, uitgebreide reis- en onkostenvergoedingen en ruime sportfaciliteiten.

Maar de beste arbeidsvoorwaarde is natuurlijk niet in geld uit te drukken : de unieke ervaring die je bij de Koninklijke Luchtmacht en Defensie in het algemeen kunt opdoen!

Wil je solliciteren? mail dan je cv en motivatiebrief naar : DJ.L.Clercq mindef.nl t.a.v. luitenant-kolonel Le Clercq. Let op de vacature sluit op vrijdag 14 februari 2020.

Weekagenda

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Management team overleg Behandeling van bezwaar- en beroepschriften Behandeling van bezwaar- en beroepschriften Bevordering collega Overleg met commandant hersteleenheid Behandeling van bezwaar- en beroepschriften Middag Overleg met commandant (rules of engagement) Sporten Intern overleg juridische dienst Naar bestuursrechter als procesgemachtigde Behandeling van bezwaar- en beroepschriften Administratie bijwerken Avond Etentje met collega's

Jouw profiel

Afgeronde Master Rechtsgeleerdheid (voorheen Nederlands Recht), bij voorkeur in de richting van staats- en bestuursrecht, strafrecht, civiel effect of internationaal recht.

Kennis van het bestuurs(proces)recht, de militaire rechtspositie en het ambtenarenrecht is een pre. Daarnaast dien je te voldoen aan de eisen die gelden voor de toegang tot zogenaamde togaberoepen.

Je bent tussen de 17 jaar en 30 jaar en 11 maanden

Je bent minimaal 155 cm (vrouw), 160 cm (man)

Een bril of lenzen is geen probleem.

Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

Je hoeft geen rijbewijs te hebben

Je groeit persoonlijk

Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

We leiden je op

Korte Officiersopleiding (KOO)

De Korte Officiersopleiding (KOO) voor officieren van landmacht, luchtmacht en marechaussee bestaat uit 3 delen. Het eerste deel richt zich op de vorming tot militair (onder meer schieten, exerceren, verbindingen, kaartlezen, militaire EHBO en commandovoering).

Het tweede is het theoretische deel gericht op het defensieonderdeel waar je na de opleiding aan de slag gaat. Aan bod komen onder meer militaire operaties, airpower, vredesbedrijfsvoering, regelgeving en logistiek.

Het derde deel is de minimaal 6 durende vaktechnische opleiding. Hier leer je de specifieke vakkennis.

Postacademische Opleiding Militair Juridische Dienst Krijgsmacht (PAO MJD-K)

Alle militair juristen volgen de Postacademische Opleiding Militair Juridische Dienst Krijgsmacht (PAO MJD-K), een anderhalfjarige opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie) te Breda en aan de Universiteit van Amsterdam.

Voor meer informatie over deze opleiding kun je kijken in onze brochure.

Train je fit

Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

Jouw groeipad

Je begint als officier jurist, je geeft vooral adviezen aan je commandant over juridische aangelegenheden

Tijdens je functie ontwikkel je je verder in internationaal recht, humanitair recht, oorlogsrecht, militair straf- en tuchtrecht en militair ambtenarenrecht

Bij gebleken geschiktheid kun je doorgroeien naar hogere rangen binnen de militaire juridische dienst.

De sollicitatie

Voorlichting Landmacht (optioneel)

Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

Invullen vragenlijsten

Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

Psychologisch Onderzoek (PO)

Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Aanstellings- en Adviescommissie (AAC)

Dit gesprek met een aantal (hoge) officieren vindt plaats op het Koninklijk Instituut voor de Marine of op de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

Aan de hand van dit gesprek wordt beoordeeld of je de capaciteiten hebt om te worden opgeleid tot officier bij Defensie.

Medisch Onderzoek

Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

Veiligheidsonderzoek (VO)

Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Aanstelling

Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier