Senior Ontwerper Bovenleidingen
Royal HaskoningDHV Zwolle
Utrecht
5 dagen geleden

Wil jij meebouwen aan de ontwikkeling van deBusiness Unit Rail? Heb jij een technische achtergrond en werkervaring metdiverse projecten?

Wij willen graag in contact komen met een ervaren ontwerperbovenleiding voor ons groeiende railteam.

Royal HaskoningDHV is een bedrijf met ambities. Wij willen ons graag verderontwikkelen als integraal ingenieursbureau dat waarde genereert voor onzeklanten door onze bijdragen aan complexe, uitdagende, inspirerende projecten.

Met een groep van 200 mensen werken we bij Royal HaskoningDHV aan projectenvoor nieuwbouw, vernieuwing en onderhoud van spoor en stations.

We werkenintegraal samen vanuit verschillende kantoren in binnen- en buitenland, om tezorgen voor een duurzaam en voor iedereen bruikbaar spoorwegnet.

Waar ga je werken?

Binnen Transport & Planning ga je aan de slag bij onze business unit Rail. Devraag naar openbaar vervoer groeit als gevolg van de verstedelijking,klimaatverandering en ander gebruik van vervoersmiddelen.

Wij adviserenoverheden en markpartijen bij vraagstukken op gebied van spoorwegen enstations, maar ook op gebied van tram, metro en HOV-verbindingen.

Wij ontwerpenoplossingen en begeleiden de realisatie daarvan. We zoeken daarbij naar eenevenwicht tussen mensen, functionaliteit, veiligheid, duurzaamheid en kosten.

Hierbij gebruiken we de nieuwste technieken en digitale oplossingen.

Een typerend project waar wij momenteel actief aan werkt is ViersporigheidSchiedam-Rotterdam, wat tot doel heeft om de dienstregeling te intensiveren van10 naar 14 treinen per uur.

Het project behelst ingrijpende aanpassingen aanemplacementen Rotterdam en Schiedam, die door middel van complexebouwfaseringen zullen worden uitgevoerd.

Het is een mooie uitdaging om dedisciplines railverkeerstechniek, treinbeveiliging, baan- en spoorbouw enbovenleiding naadloos op elkaar af te stemmen.

Verder werken wij momenteelonder andere aan de capaciteitsuitbreiding van de SAAL-corridor, ERTMSKijfhoek-Belgische grens, Zwolle Spoort en Tramlijn 19 in Delft.

Functieomschrijving

In de rol van senior ontwerper ben je verantwoordelijk voor :

 • Het op basis van expert judgement in de offertefase of project kick-off’ inschatten welke werkzaamheden noodzakelijk zijn, welke risico’s aanwezig zijn en hoe risico’s verlaagd kunnen worden
 • Op afstand junior of medior collega’s aansturen met als doel dat deze zich ontwikkelen
 • Overzicht houden over eigen werk en dat van teamleden
 • Het uitoefenen van een toetsende rol bij kostenramingen, uitvoeringsplanningen en ontwerpen die een integraal of complex karakter hebben (via een toetsteam)
 • Het uitleggen waarom eisen in (ontwerp)voorschriften zijn opgenomen en waarom er vanaf geweken kan worden
 • Branchbrede waardering en bewezen persoonlijke betrokkenheid bij de opdrachtgever over complexe ontwerpuitdagingen.
 • Het profiel

  Wij zijn op zoek naar een iemand die graag zijn / haar kennis en vaardigheden wiluitdragen en delen met teamleden. Je bent in staat multidisciplinair te werken enwerkt graag samen.

  Verder beschik je over :

 • HBO of WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 10 jaar werkervaring in relevante projecten;
 • Ervaring met verschillende ontwerp- en toetsingssoftware
 • Schriftelijk en mondeling goed in de Nederlandse en Engelse taal.
 • De procedure

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier