Jurist Sociaal Zekerheidsrecht
Achmea
Apeldoorn
5 dagen geleden

Over deze vacature

Als jurist Sociaal Zekerheidsrecht klopt jouw hart voor juridische problemen met uitvoeringsinstanties sociale zekerheid.

Problemen met de WIA, ZW, WW, WMO, WAZ, WAJONG, ANW, AKW, AOV, noem maar op : jij staat voorop! Want jij weet hoe je dit aanpakt.

Je bespreekt de juridische analyse met de klant, adviseert de klant over de aanpak en stelt in overleg met de klant een plan van aanpak op.

Hierbij is het belangrijk dat de klant weet wat zij kan verwachten. Je wilt resultaat bereiken maar let ook op de kosten.

Daarnaast heb je contact met externe partijen over het juridisch probleem van de klant. Je gebruikt hierbij jouw kennis en ervaring.

Ook houd je de planning in de gaten en bewaak je deadlines. Je houdt de klant op de hoogte van de voortgang en uitkomsten.

Je kijkt vooruit, signaleert en onderneemt actie bij knelpunten tijdens de behandeling van het juridische probleem en de voortgang.

Je behandelt het juridische probleem zelfstandig en voert zelfstandig procedures.Jouw afdeling

Bijzondere Juridische Zaken

Je team bevindt zich binnen de afdeling Bijzonder Juridische Zaken van Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). Bijzonder in de zin van specialistisch.

Bij Bijzonder Juridische Zaken worden rechtshulpverzoeken behandeld die minder vaak voorkomen en die we daarom graag door specialisten op het vakgebied laten behandelen.

We werken vanuit een volledig gedigitaliseerde omgeving. Daar waar mogelijk werken we volgens standaard processen, maar vanwege het specialistische karakter van de door ons behandelde zaken, is juist ook veel sprake van maatwerkoplossingen.

Als persoonlijk adviseur verplaatsen wij ons in de positie van de klant en geven wij gericht advies over de beste oplossing voor het probleem.

Stichting Achmea Rechtsbijstand is de grootste juridische dienstverlener van Nederland. Wij verzorgen rechtshulp voor Avéro Achmea, Centraal Beheer, FBTO en Interpolis.

We helpen ieder jaar 150.000 klanten die via hun rechtsbijstandverzekering een conflict willen oplossen.Jouw achtergrond

Wat jou uniek maakt als Jurist Sociaal Zekerheidsrecht

 • Bij Achmea ben je niet zomaar Jurist Sociaal Zekerheidsrecht. Je bent in eerste plaats een Hartloper’. Iemand die zijn hart volgt, vooroploopt in zijn vakgebied en zijn talent inzet voor een gezonde en veilige toekomst.
 • Hartlopers hart hebben voor elkaar, hun vak én de samenleving.

 • Je hebt een afgeronde wo opleiding Nederlands Recht.
 • Je hebt minimaal 4 jaar werkervaring binnen het sociaal zekerheidsrecht en algemene arbeidsrecht bij een juridische dienstverlener of een advocatenkantoor.
 • Je wilt je graag als professional blijven verbeteren en verdiepen. Daarom wil je je specialiseren in het sociale zekerheidsrecht.
 • In overleg wordt afhankelijk van je kennis en ervaring - een tweede skill bepaald op arbeidsrechtelijk terrein, bijvoorbeeld ambtenarenrecht, pensioenrecht of bijzonder arbeidsrecht algemeen (zieke werknemers, concurrentiebeding, functiewaardering).

 • Je houdt rekening met en je herkent de behoeften en wensen van de klant.
 • Je kunt een probleem, situatie of proces ontleden in onderdelen en begrijpt de oorzaken en herkomst ervan. En kunt logisch redeneren en relevante gegevens herkennen en daartussen verbanden leggen.
 • Je durft keuzes te maken.
 • 360 graden

  Kijk eens rond in Apeldoorn

  Wat wij bieden

 • We zoeken landelijk naar een collega’s voor onze locaties Apeldoorn, Leiden en Tilburg.
 • We werken op dit moment volledig thuis. Ook voor Corona werkten we gedurende 2 dagen per week thuis. Thuiswerken zal ook na Corona mogelijk blijven.
 • Vanaf 1 januari 2021 is bij Achmea een 34-urige werkweek de standaard! Je werkt dan bijvoorbeeld 4 dagen van 8,5 uur. Zo heb je nóg meer tijd voor vrijwilligerswerk, een goed boek, mantelzorg óf jouw favoriete sport!
 • Naast 136 verlofuren per jaar, een persoonlijk keuzebudget opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof.
 • Je kiest zelf of je dit budget laat uitbetalen, spaart of dat je er verlofuren van koopt.

 • Uitstekende pensioenregeling van 1,875% met een vaste jaarlijkse premie.
 • Achmea werkt volgens het werkconcept het Nieuwe Werken’ en het menselijk kapitaal vinden wij van groot belang. Dit betekent voor jou als nieuwe collega mogelijkheden tot plaats- en tijdonafhankelijk werken, persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden.
 • Korting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis voor jou én je gezin. Je krijgt ook nog een extraatje van € 250 bruto per jaar.
 • Korting op je schadeverzekering bij Centraal Beheer en Interpolis.
 • Ontwikkel jouw talent

  Vergroot je kennis, creëer de toekomst. De Achmea Academy helpt.

  Gezond werken

  Wij zorgen dat je ook nog fit genoeg bent voor je avondprogramma

  AchmeaRechtsbijstand

  De grootste juridische dienstverlener van Nederland

  Sollicitatieprocedure

  Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

  Binnen 5 dagen reactie

  Of er een volgende stap wordt gezet (en zo ja, welke), weet jij al binnen 5 werkdagen.

  Een assessment

  Nieuwsgierig als we zijn, willen wij meteen van alles van je weten. Via je device thuis vul je een online assessment in.

  Het 1e gesprek

  Tijdens onze 1e ontmoeting maken we kennis en bespreken we wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

  Het 2e gesprek

  In een 2e gesprek zetten we de puntjes op de i en beantwoorden we de laatste vragen. Zo weten we beiden waar we aan beginnen.

  Arbeidsovereenkomst

  Allebei even enthousiast!? Samen met jouw toekomstige manager zet je alle afspraken over het werken bij Achmea op een rij.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier