Jurist Gebiedsontwikkeling en Energietransitie
Royal HaskoningDHV Zwolle
Nijmegen
2 dagen geleden

Ben jij een ondernemende jurist met commerciële instelling en passie voor ruimtelijke opgaven, die een belangrijke bijdrage wil leveren aan grote maatschappelijke opgaven zoals het huidige woningtekort en de energietransitie?

Als Legal Consultant gebiedsontwikkeling en energietransitie bij Royal HaskoningDHV werk je mee aan het mogelijk maken van ruimtelijke projecten van onze opdrachtgevers met een maatschappelijke impact, zowel op strategisch als op tactisch niveau.

Wat je doet als Legal Consultant gebiedsontwikkeling en energietransitie

Ter versterking van onze capaciteit en acquisitiekracht zoeken wij een : Jurist gebiedsontwikkeling en energietransitie.

Met jouw kennis van en ervaring met gebiedsontwikkelingsprojecten adviseer en begeleid je opdrachtgevers (overheden, marktpartijen en non-profit partijen) bij relevante privaatrechtelijke vraagstukken voor gebiedsontwikkelingsprojecten (kostenverhaal, planovereenkomsten zoals anterieure overeenkomsten en grondbeleid).

Bijvoorbeeld bij de (her-)ontwikkeling van stationsgebieden, centrumgebieden, woongebieden en duurzame bedrijventerreinen.

Ook lever je een bijdrage aan de energietransitie. Denk daarbij aan het ondersteunen bij het vormgeven van de governance en de samenwerking voor warmtenetten, zonnevelden en windparken.

Als je ook affiniteit hebt met het aanbestedingsrecht is dat een interessante pré.

Naast jurist ben je ook avonturier en ondernemer en speel je een actieve rol in de acquisitie, business- en netwerkontwikkeling.

Je signaleert nieuwe marktkansen en brengt zelf ideeën naar voren die onze opdrachtgevers verder helpen.

Waar je komt te werken

Royal HaskoningDHV is al meer dan 140 jaar toonaangevend als ingenieursbureau,in advies en projectmanagement. Vanuit onze vestigingen in meer dan 30 landenwerken 6.

000 professionals aan projecten in 150 landen. Wereldwijd ontwikkelenwe samen met klanten, partners en kennisinstellingen toekomstbestendige oplossingenvoor steden, water, transport en industrie.

Wij willen bijdragen aan een beteresamenleving, een duurzamere toekomst realiseren voor onze kinderen enkleinkinderen. Dat noemen wij : enhancing society together’.

 • Als onderdeel van de adviesgroep Management & Legal Consultants biedt ons team Legal Consultants met zo’n 14 collega’s oplossingen voor alle juridische uitdagingen;
 • bijvoorbeeld het vormgeven van samenwerkingen in complexe gebiedsprojecten, advisering over grondstrategie en grondbeleid en het voorbereiden en begeleiden van een aanbesteding voor een warmtenet.

  Wij ondersteunen onze opdrachtgevers, zowel rijk als regio en publiek en privaat, met doelgerichte strategische juridische advisering én maken de vertaalslag naar een praktische en toepasbare aanpak.

  Wij werken veel in multidisciplinaire teams. Dit stelt ons in staat om opgaven breder te bekijken dan alleen met de juridische bril en samen te werken aan strategische en innovatieve oplossingen om de projecten van onze opdrachtgevers mogelijk te maken.

  Daarbij onderscheiden we ons door onze technische, procesmatige en politiek-bestuurlijke ervaring boven op onze juridische expertise.

  Deze legal plus’ stelt ons in staat om juridische oplossingen te verbinden met technologische innovaties en de uitdagingen in het maatschappelijk en bestuurlijke veld waarin onze projecten en opdrachtgevers zich bevinden.

  Werken bij ons vereist praktijk- en procesgericht werken, collegialiteit, delen van ervaring en kennis, plezier en creativiteit, maar ook resultaat, hersens, durf, humor en visie.

  Wat je meebrengt

  Je bent in staat zowel zelfstandig (solistisch) te werken als in (grote) multidisciplinaire teams. Ook heb jij gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en voor maatschappelijke en financiële / commerciële belangen.

  Verder :

 • Heb je een universitaire opleiding Rechtsgeleerdheid afgerond met een relevante privaatrechtelijk georienteerde master en daarnaast minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Heb je kennis van en ervaring met het contractenrecht, bij voorkeur met gebiedsontwikkelings- / energietransitieprojecten.
 • Daarnaast heb je ervaring met het omgevingsrecht op het grensvlak van publiek- en privaatrecht (met name Aanvullingswet grondeigendom);
 • Kennis van het aanbestedingsrecht is een interessante pré;
 • Ben je direct en breed inzetbaar;
 • Ben je analytisch, ondernemend, nieuwsgierig, resultaatgericht, flexibel, zelfkritisch en (organisatie)sensitief;
 • Kun je zowel zelfstandig als in multidisciplinaire teams werken;
 • Weet je dat successen worden bereikt samen met anderen;
 • Stel je hoge eisen aan de kwaliteit van de eigen werkzaamheden;
 • Ben je iemand die een open en lerende houding aanneemt.
 • Dit krijg je van ons

  Je komt te werken in een sterk en divers team van Legal Consultants, waarbinnen we actief kennis uitwisselen, samenwerken en elkaar vertrouwen en ondersteunen.

  We werken samen hard aan maatschappelijke opgaven en vieren graag de mooie projecten die wij mogelijk maken.

  Naast dat je je bij ons kunt ontwikkelen binnen de mooiste en uitdagendste projecten in Nederland en wereldwijd, bieden we je ook :

 • Samenwerking in een professionele en collegiale organisatie, in een cultuur gebaseerd op de principes van een netwerkorganisatie, waaronder samenwerking op basis van gedeelde waarden;
 • Goede arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenopbouw via ons eigen pensioenfonds zodat alles voor je oude dag goed geregeld is;
 • Alle mogelijkheden tot flexibel werken in een gezonde werk-privébalans, zodat je kunt werken waar en wanneer je wilt;
 • Een standplaats naar keuze : Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Nijmegen, Utrecht of Amersfoort;
 • 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Een op persoonlijke competenties en prestaties gericht ontwikkelings- en beoordelingssysteem;
 • Een goed bereikbare werkplek op één van onze kantoren én reiskostenvergoeding of een NS-Business Card;
 • Volop opleidings-en ontwikkelmogelijkheden;
 • Persoonlijk budget dat je kunt gebruiken om extra vakantiedagen of een fiets van te kopen. Liever elke maand wat extra’s op je rekening?
 • Dan kun je het ook laten uitbetalen;
 • Bonussen op basis van bedrijfswinst.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier