Wordpress Ontwikkelaar
Rijksoverheid
Apeldoorn, NL
6 dagen geleden

Functie omschrijving

Als WordPress-ontwikkelaar bouw je aan een mooi, helder en toegankelijk intranet voor de gehele Belastingdienst. Een duidelijk intern communicatiemiddel dat elke medewerker van de informatie en nieuwsberichten voorziet die voor hem of haar van belang zijn.

Robert, teamleider bij de Belastingdienst.

Het team Communicatie is een scrum-team met vijf collega’s die het intranet van de Belastingdienst en een aantal PHP-applicaties beheren.

Ons team bestaat uit softwareontwikkelaars die WordPress-thema’s en -plugins en PHP-applicaties (op maat) ontwikkelen en testen, en een solutionarchitect die hen daarbij ondersteunt.

De hosting, inclusief WordPress, wordt geleverd op het Linux-platform van de Belastingdienst. We werken volgens de scrum-methodiek en worden inhoudelijk aangestuurd door een product-owner.

In jouw rol als WordPress-ontwikkelaar werk je mee aan de ontwikkelingen binnen de afdeling bedrijfsvoering. Je focus ligt hierbij op het WordPress-platform.

In overleg met de designers onderhoud je thema’s en zorg je voor de doorontwikkeling daarvan. Ook ontwikkel je nieuwe functionaliteiten voor de front- en backend en verzorg je tests en bug fixing.

Je werkzaamheden bestaan dus uit het ontwerpen, programmeren en testen van de software.

In de rol van medior WordPress-ontwikkelaar ben je direct inzetbaar en help je met jouw kennis en ervaring het team verder.

Ben je een starter? Dan zetten we je in als junior ontwikkelaar. Wat je niveau ook is, we vinden het belangrijk dat jij je verder ontwikkelt in dit vak.

Daarom bieden we je alle mogelijkheden om specifieke opleidingen te volgen.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Robert? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden?

Neem dan contact op met Robert Timmer.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau, of een hbo diploma in de richting informatica.
 • Je hebt als junior minimaal een jaar en als medior minimaal drie jaar relevante ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt kennis van en ervaring met tooling als WordPress, PHP, JavaScript, jQuery, Flexbox, Bootstrap, HTML (4 / 5), CSS (2 / 3), SQL, web- en accessibilityrichtlijnen, responsive websites en Git.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met OO-programmeren, LESS / Sass, Node, blokontwikkeling in Gutenberg, WebSecurity (OWASP), NGINX- of Apachewebservers, Linux en scripting op deze platformen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met testprocessen op applicatief niveau, gevoel voor design en gebruikerservaring, en interesse in de laatste ontwikkelingen op front-end gebied.
 • Je hebt affiniteit met webmarketingprincipes en de actuele ontwikkelingen in digitale dienstverlening buiten de Rijksoverheid.
 • Je hebt kennis van en ervaring met koppelvlakken tussen het WordPress-cms en functioneel samenwerkende systemen, zoals de enterprise search engine Mindbreeze, en webanalytics- software, webaccesmanagement-software en chatbotsoftware.
 • analyseren
 • resultaatgerichtheid
 • zelfontwikkeling
 • flexibiliteit
 • Herken jij jezelf ook hierin?

  Jouw werk bij de Belastingdienst is ontzettend divers. Er zijn altijd nieuwe vraagstukken en uitdagingen die we continu blijven aanscherpen.

  Gelukkig verleg jij graag je grenzen en kun je goed zelfstandig werken. In korte tijd vind jij je weg binnen de afdeling, het team en de software.

  Met een enthousiaste, assertieve en proactieve houding stel je vragen, kijk je verder dan de opdracht en zoek je continu naar verbeteringen.

  Je kunt ook goed samenwerken, waarbij je oog hebt voor de klant, en voelt je thuis in de professionele en tegelijk informele werksfeer binnen de scrum-teams.

  Arbeids voorwaarden

 • Salaris niveau schaal 9, schaal 10
 • Salaris omschrijving
 • In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden.

  Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en / of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

 • Maand salaris Min €2.737 Max. €4.400 (bruto)
 • Dienst verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract duur -
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36
 • Overige arbeids voorwaarden

  Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren).

  Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen.

  Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

  Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

  Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

  Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en / of training. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om in deeltijd te werken.

  Als je deze periode hebt afgerond en bij goed functioneren in de praktijk, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

  Als je de opleiding niet succesvol afrondt, wordt jouw arbeidsovereenkomst tussentijds beëindigd of niet verlengd. Voor de interne kandidaat geldt dan dat die wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en wordt belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

  Bijzonderheden

  We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit :

  Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

  Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

  Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen.

  Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

  Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

  De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen.

  Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

  Een (online) voorselectietest en / of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.

  Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen.

  Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier