Machinebankwerker
Tata Steel
IJmuiden, Nederland
4 dagen geleden

Ben jij als machinebankwerker klaar voor het echte, grote werk?

Wat ga je doen?

Je komt te werken in onze centrale werkplaats van de HTD, onze uitvoerende onderhoudsorganisatie. Hier voeren wij een deel van het onderhoud uit aan installatieonderdelen die uit onze dertien fabrieken komen.

Dit is geen werkplaats zoals je het misschien gewend bent. Om je een idee te geven : deze werkplaats is maar liefst 1000 m2 groot.

Je werkt hier aan zeer diverse installatieonderdelen welke variëren in gewicht van 50 ton tot 100 ton.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Het is 07.00 en je komt aan op jouw werkplek, de centrale werkplaats van de HTD. Op het planbord zie je voor welke klus jij die dag staat ingepland.

Je spreekt even met je teamleider om de klus te bespreken en af te stemmen, waarna je aan de slag gaat.

Met jouw negen andere collega’s sta je in het bankwerker gedeelte van de werkplaats. De radio staat aan en afwisselend kiezen jullie je eigen muziek uit.

Van Hollandse volksmuziek tot rock : alles komt aan het bod. Dat is kenmerkend voor jouw team : het is een gevarieerd team en de sfeer is goed en gezellig te noemen!

Collega’s van een ander team hebben het installatieonderdeel waaraan jij die dag gaat werken uit de fabriek gehaald en naar de werkplaats gebracht.

In het bijgevoegde orderdossier vind je de tekening, aan de hand hiervan kun jij beginnen. Het onderdeel dat jij voor je hebt zit complex in elkaar.

Jij bent echter in staat om deze met behulp van de tekening- te demonteren, naar behoefte te inspecteren / onderhouden / reviseren en weer te monteren.

Je werkt bijvoorbeeld aan een tang vanuit de Oxystaalfabriek. De tang tilt de plakken staal op, deze wegen zo’n 33,6 ton dus ze krijgen flink wat te verwerken.

Vanuit controles blijkt wat er gereviseerd moet worden en samen met jouw team reviseren jullie zo’n volledige tang.

Voor jou geen files in de spits, want om 15.00 uur zit jouw werkdag er weer op en ga je naar huis. Meestal weet jij vooraf welke klus je gaat uitvoeren, maar er kunnen spoedopdrachten tussendoor komen.

Het is daarom belangrijk dat je hierin flexibel bent. Het kan zodoende bijvoorbeeld ook gebeuren dat je overwerkt, zowel na jouw reguliere dagdienst als in het weekend.

Daarnaast loop je consignatiediensten, dit gebeurt circa 1x per maand en enkel nadat je volledig bent ingewerkt. Uiteraard krijg jij zowel voor het overwerken als voor de consignatiediensten een extra vergoeding.

Gedurende jouw inwerkperiode word je gekoppeld aan een ervaren collega. Je werkt zijlings mee om de materie eigen te maken.

Het is de bedoeling dat jij daarna zelfstandig werkt aan een opdracht.

Wat deze functie bijzonder maakt?

 • Onderdelen weer volledig laten voldoen aan de specificaties is een uitdagende taak
 • Werken in een hele prettige sfeer met vakmensen om je heen
 • Complexe onderdelen inspecteren en reviseren, mooier werk is er niet in jouw vakgebied
 • Herken jij jezelf hierin?

  In deze functie is een hoog veiligheidsbesef van groot belang, daarnaast :

 • Ben je in het bezit van een mbo 3 diploma richting werktuigbouw of autotechniek
 • Heb jij enige jaren werkervaring als monteur in een werkplaats
 • Heb je een hoog veiligheidsbewustzijn
 • Voel jij je van nature verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de opdracht waardoor voldaan wordt aan de normen die gesteld zijn
 • Hoeven wij jou niet uit te leggen dat je zorgvuldig en accuraat te werk gaat
 • Wat bieden wij jou?

  Vooral een functie waarin jij zelf midden in de techniek en uitvoering staat, maar in deze veelzijdige functie bieden wij je meer, namelijk :

 • Je ontvangt een basis maandsalaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal €3.495,- bruto per maand bedraagt.
 • 10% vaste toeslagen per jaar : een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag
 • En daar bovenop nog een variabele winstdeling
 • Je kunt een goede werk-privé balans hanteren doordat je deelneemt aan de flexuren regeling.
 • Standaard 36 vrije dagen per jaar : 26 vakantiedagen en 10 ADV dagen
 • Het 1e jaar en een vast rooster van 5x8, daarna de mogelijkheid om 4x9 te werken
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding
 • Wordt 2 / 3 van je pensioenpremie betaald door Tata Steel
 • Een VCA is benodigd om te mogen starten. Als jij deze niet hebt, bieden wij je de mogelijkheid deze te behalen.
 • Wij vinden vitaliteit bij onze medewerkers belangrijk. Daarom krijg je niet alleen een tegemoetkoming in de zorgkosten, maar bieden wij je ook korting op een sportschool abonnement én kun je deelnemen aan de gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.

  a. golf, wielrennen, hardlopen en roeien.

  Wat is jouw werkomgeving?

  Jouw team :

  Het team bestaat met jou erbij uit 25 collega’s, opgedeeld in een 3 tal sub teams. Daarvan bestaat de machinebankwerkerij uit 9 man.

  Je komt hier in een team te werken waar samenwerken voorop staat. Soms is dat in duo’s of meer en soms alleen. Je kunt je werk niet doen zonder je collega’s en daarom is samenwerken sociaal betrokken zijn een belangrijk aspect.

  Daarnaast heeft het team een zeer directe verbinding met de locowerkplaats, 1 van de andere sub teams. De werkzaamheden die jij verricht binnen de bankwerkerij worden, nadat jij dit hebt opgepakt, weer verder vervolgt in de locowerkplaats.

  Je hebt elkaar dus nodig en je onderhoudt veelvuldig contact.

  De sfeer die er over het geheel heerst is een familiecultuur, waarbij je het grootste deel van de dag met elkaar optrekt.

  Binnen de MB2 zorgen we voor elkaar en het is dus van belang dat je goed aansluiting vindt. Tijdens je lunch komen jullie altijd samen.

  Er heerst dan gezelligheid, maar het is ook een rustmoment om met elkaar te sparren over het werk. Vanuit de passie voor techniek die jullie delen ondersteun je elkaar op die manier.

  Jouw afdeling :

  HTD Maintenance Services, waar in totaal 800 mensen werken, bestaat uit meerdere afdelingen met elk hun eigen specialisme op het gebied van onderhoud en techniek.

  Binnen Tata Steel in IJmuiden is de HTD dé uitvoeringsorganisatie voor het planmatig onderhoud en oplossen van storingen.

  Bijzonder aan het werken in deze afdeling is dat jouw collega’s in de verschillende fabrieken naast collega ook je klanten zijn.

  Een echte HTD’er is het best te omschrijven als oplossingsgerichte technisch vakspecialist.

  Solliciteren of meer weten?

  Spreekt deze functie je aan en wil die graag hebben? Solliciteer dan direct! Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Arjan Brakenhoff, Corporate Recruiter, op telefoonnummer 0251-491123.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier