Calculator/Kostendeskundige W
Unica
Amsterdam
5 dagen geleden

Jouw uitdaging

als Calculator / Kostendeskundige W

Je werkt als calculator / kostendeskundige in de regio Amsterdam / Hoevelaken. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het opzetten van de begroting voor de technische installaties in onze datacenterprojecten.

Je weet alles van kostprijsbegrotingen en bent goed bekend met de gebruikelijke contractvormen en bijbehorende rekenmethodes in de installatietechniek.

Het is van belang dat je op een hoger abstractieniveau kan denken dan de doorsnee calculator. Je bent namelijk ook verantwoordelijk voor het toetsen van projecten op haalbaarheid en het inschatten van wat op hoofdlijnen de kostendrijvers zullen worden.

De ene keer doe je dit op basis van een volledig uitgewerkt ontwerp (bestek niveau), de andere keer doe je dit middels een elementenbegroting gebaseerd op een base of design’ (Voorontwerp niveau).

Gezien de variërende belasting van de tender- en design afdeling (soms lopen meerdere tenders naast elkaar, soms is het een stuk rustiger) is het van belang dat je flexibel bent en met verschillende stressniveaus om kunt gaan.

In principe is geen project hetzelfde en komen calculatie aanvragen in allerlei vormen en maten op jouw bureau terecht. Hoe maakt niet uit, maar jij bent als Calculator / Kostendeskundige W verantwoordelijk dat het niveau van de geleverde calculatie / elementenbegroting continu is ongeacht de kwaliteit van de inkomende documenten.

Je weet welke randvoorwaarden je moet stellen om deze kwaliteit te kunnen leveren en staat ook daadwerkelijk voor jouw product!

Bij Unica Datacenters krijg je de kans om als calculator / kostendeskundige W een belangrijke stempel te drukken op onze dienstverlening.

Je mag werken aan projecten die betrekking hebben op de bouw en verbouw van technische installaties in nieuwe situaties (Greenfield) en bestaande datacenters (Brownfield) van toonaangevende grote opdrachtgevers.

Daarbij houd je de gegevens bij van projecten waar je aan gewerkt hebt zodat er een database gebouwd kan worden waarmee het mogelijk wordt op basis van weinig gegevens een goede inschatting te maken van de kosten van een project (op m2 niveau, per type installatie etc).

Met de ontwikkeling van de huidige technologie groeit ook de vraag van onze klanten, een veelbelovend vooruitzicht! Mocht deze omschrijving jou als een maatpak passen en wil je onderdeel worden van een dynamisch, gedreven, enthousiast team met een drive voor het werken binnen de Datacentermarkt dan is deze functie ideaal voor jou!

Jouw team

Unica Datacenters is een gedreven club datacenterprofessionals en dé Nederlandse datacenterspecialist die intelligente en technologisch complexe datacenters in met name Nederland realiseert.

Al meer dan 20 jaar verzorgt Unica Datacenters de engineering, bouw, inbedrijfstelling, configuratie, optimalisatie en het onderhoud van datacenters waarbij het bedrijf naast de installatietechnische component ook vaak de bouwkundige component invult.

Daarnaast implementeert Unica Datacenters technische voorzieningen in de whitespace en infrastructuur en faciliteert zo de veilige opslag van data.

Dat is hoe Unica Datacenters aan een betere, groeiende, digitale wereld bijdraagt. Groot of klein, eenvoudig of complex : als hoofdaannemer ondersteunt Unica Datacenters opdrachtgevers bij al hun datacenteruitdagingen, van A tot Z.

Het team waar je als calculator / kostendeskundige W onderdeel van wordt is het tender- en design office. Dit team is verantwoordelijk voor alle facetten van een project van de aanvraag (zodra een lead is binnen gekomen) tot het werktekeningenniveau (einde van de engineering / projectvoorbereiding).

Door de diversiteit van het team (deels Tender, deels Design) is het team flexibel en zijn de meeste teamleden op meerdere plaatsen binnen het ontwikkelproces inzetbaar.

Het team heeft een gezonde mix van senior- en junior werknemers waarbij elkaar iets leren en van elkaar leren hoog in het vaandel staat.

Samen moeten we tenslotte ieder project tot een succes maken!

Wat biedt Unica jou?

Naast het realiseren van datacenterprojecten is er ook ruimte om van elkaar te leren en je verder te specialiseren in de groeiende techniek van datacenters.

Bij Unica investeren we in jou en vinden we het belangrijk dat je voor een langere periode op je plek zit. We vinden het belangrijk dat jij je professioneel kunt ontwikkelen en dat je continu het gevoel hebt dat je jezelf onderdeel voelt van de Unica familie.

Bij ons maak je het verschil in techniek én dienstverlening; onze slogan is niet voor niets Samen maken wij de toekomst’.

Veel van onze collega’s volgen ieder jaar opleidingen, trainingen en cursussen op het gebied van (installatie)techniek, commerciële- en managementvaardigheden. Jij binnenkort ook?

Daarnaast kun je rekenen op :

 • Een goed salaris;
 • Uitzicht op een vast contract;
 • Een goede pensioenregeling;
 • 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen
 • Mogelijkheden om thuis te werken (ook wanneer de Corona-pandemie voorbij is);
 • Collectiviteitskorting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis en CZ;
 • Een passende reiskostenvergoeding.
 • Natuurlijk vragen we ook wat van jou

  Jij kunt je gemakkelijk verplaatsen in anderen, waarbij je klantwensen in je achterhoofd houdt om het maximale resultaat te bereiken.

  Denken doe je in oplossingen, waarbij je vaak de eerste bent die actie onderneemt. Van samenwerken krijg je energie; je collega’s kloppen soms ook bij je aan voor een goed gesprek.

  Je bent gemotiveerd om het overzicht te behouden tijdens projecten, iets wat je gemakkelijk af gaat door je sterke analytische skills.

  Wij horen graag van jou als je beschikt over :

 • Een relevant diploma op minimaal mbo niveau in het geval van een calculator-functie (bij voorkeur MIT) of HBO niveau in het geval van een kostendeskundige-functie (bij voorkeur HIT);
 • 5-10 ervaring als (Senior) Calculator;
 • Kennis en ervaring met Word, Excel, PowerPoint;
 • Ervaring met calculatieprogramma’s ACTO en Compano is een pré;
 • Organisatorisch en cijfermatig inzicht;
 • Een hoge mate van stressbestendigheid en flexibiliteit;
 • Een hoog niveau van zelfstandigheid;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier