Cliëntondersteuner
KwadrantGroep
KwadrantGroep, NL
2 dagen geleden

Voor diverse regio's zijn wij op zoek naar Cliëntondersteuners

Uitgebreide informatie over deze vacature

Voor de regio’s Opsterland, Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel-west, Tytsjerksteradiel- oost en Leeuwarden zoeken wij vanaf dit najaar, in verband met de uitbreiding van de pilot Volledig Pakket Thuis in de wijk’ voor een nieuw te starten team, meerdere Cliëntondersteuners voor gemiddeld 18 uur per week.

Over de functie

Als Cliëntondersteuner verricht je ondersteunende werkzaamheden bij de cliënt thuis. Denk hierbij aan het begeleiden, stimuleren, ondersteunen en / of overnemen van huishoudelijke en lichamelijke verzorgende taken zoals het wassen, aankleden, aantrekken van elastische steunkousen, het aanreiken van medicatie en het toezien op inname.

Daarnaast onderneem je samen met de cliënt welzijnsactiviteiten die aansluiten bij de behoefte en interesse van de cliënt, waaronder bijvoorbeeld : de krant lezen, spelletjes, wandelen, uitjes, boodschappen doen.

De zorg wordt verricht volgens het zorgplan en op aanwijzing van de Cliëntcoach. Je verricht huishoudelijke werkzaamheden, waaronder schoonmaken, de was doen en eventueel koken.

Je stimuleert de zelfredzaamheid van de cliënt en neemt over waar nodig. Je signaleert veranderingen bij de cliënt, rapporteert hierover en stemt af met de Clientcoach.

Je kunt bij de uitoefening van je werkzaamheden terugvallen op de Cliëntcoach.

Over Volledig Pakket Thuis

Binnen KwadrantGroep worden na uitvoering van een succesvolle pilot Volledig Pakket Thuis (VPT) in Smallingerland, dit najaar in meerdere gemeenten een VPT-team opgericht.

Het VPT-team zorgt voor mensen die een WLZ-indicatie hebben in de thuissituatie. Veel van de cliënten hebben een vorm van dementie of om andere redenen behoefte aan structuur in de dag, ondersteuning bij de eigen regie en autonomie.

Dit betekent dat er zowel zorg, huishoudelijk werkzaamheden als begeleiding en welzijnsactiviteiten worden geboden.

Als Cliëntondersteuner maak je onderdeel uit van een team, bestaande uit een Cliëntcoach en circa 6-8 Zorgondersteuners.

Er is tevens een Wijkverpleegkundige betrokken bij het team.

Bij aanvang van het project is er nog geen vastgesteld functieprofiel beschikbaar en wordt er gewerkt met een aanvangsprofiel.

Na verloop van tijd kan het dus voorkomen dat de taken en verantwoordelijkheden worden aangepast. De functie wordt meegenomen in de evaluatie functiehuis.

Over jou

 • Je bent in het bezit van een afgeronde zorgopleiding niveau 2, helpende plus.
 • Je ziet en herkent de behoeften en interesses van de cliënt en komt zelf met ideeën om hier invulling aan te geven.
 • Je kunt goed omgaan met nieuwe en onbekende situaties.
 • Je bent makkelijk in de omgang, kan je goed verplaatsen in een ander, sociaal vaardig en in staat oprechte aandacht te geven, waarbij je de cliënt centraal stelt.
 • Professioneel handelen staat bij jou voorop. Wanneer de grenzen dreigen te vervagen ben je in staat dit bespreekbaar te maken.
 • Je weet wat jij mag doen en wanneer je een collega om hulp moet vragen.
 • Je bent digitaal vaardig en kunt omgaan met situaties waarin nog niet alles volledig is uitgedacht en uitgewerkt.
 • Je bent in staat om zorg en ondersteuning af te stemmen met het netwerk van de cliënt, de Client Coach en de Wijkverpleegkundige.
 • Je bent in bezit van rijbewijs B en je beschikt over een auto.
 • Ons aanbod

  Wij bieden je een uitdagende functie met volop ruimte voor eigen initiatief. De functie is in eerste instantie voor 1 jaar, met de mogelijkheid tot een vaste aanstelling Dit is afhankelijk van de voortgang van deze zorgvorm binnen KwadrantGroep.

  De cao VVT is van toepassing en de functie is ingedeeld in FWG 25. We bieden daarnaast uitstekende opleidingsmogelijkheden en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

  Zo kun je een vergoeding krijgen voor fitness, fiets, computer / tablet of weekendje weg, kun je deelnemen aan fiscale uitruil reiskosten woon werk én kun je korting ontvangen op verzekeringen of op je telefoonabonnement.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier