Psychomotorische Therapeut / Gezinscoach - 24 uur
Horizon Jeugdzorg
Alkmaar, NL
5 dagen geleden

Ben jij die gedreven PMT-er die kinderen en gezinnen met spel en beweging helpt om grip te krijgen op problemen en om zich positief te ontwikkelen?

Is het jouw passie om cliënten en hun netwerk letterlijk in beweging te laten komen? En om dit te doen als onderdeel van een multidisciplinair team?

En weet je dit ook nog te combineren met je rol als gezinscoach. Je bent dan betrokken hij het hele proces van intake, consultatie, behandeling en advies.

Je biedt behandeling in diverse systeemsamenstellingen, waarbij je in gesprek bent met het complete systeem van de cliënt.

Heb je alles met ja’ kunnen beantwoorden? Lees dan vooral verder, want dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen

Als psychomotorisch therapeut voer je therapeutische observaties en behandelingen uit bij kinderen en jongeren van alle leeftijden.

We behandelen binnen de Opvoedpoli een grote diversiteit aan problematiek, bijvoorbeeld op het gebied van agressie- en impulsregulatie, (sociale) weerbaarheid, samenwerken, spanningsklachten, en het verwerken van nare ervaringen in het verleden.

We verwachten dat je het systeem betrekt bij de behandeling. Je werkt onder verantwoordelijkheid van een betrokken regiebehandelaar.

Je adviseert vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn systeem over de (voorlopige) behandeldoelen binnen een vorm van individuele of groepsgerichte therapie.

Je zet de behandeldoelen om in haalbare werkpunten, welke binnen de therapie gerealiseerd worden. Je evalueert de resultaten met de cliënt en zijn systeem.

Je zorgt voor transfer van het geleerde door kennisoverdracht en / of advies naar andere disciplines en / of de cliënt en zijn systeem.

Daarnaast combineer je deze functie met de rol van gezinscoach. Hierbij werk je constructief en transparant samen met een gezin, je bent in staat om systemisch te werken, op maat en je te verdiepen in de belevingswereld van kinderen en ouders.

Enerzijds werk je zelfstandig en anderzijds richten de werkzaamheden zich op samenwerking en verbinding, zowel met ouders / gezinnen als ook bijvoorbeeld scholen en het achterliggende multidisciplinaire team van de Opvoedpoli

Wat vragen wij van jou

 • Je hebt een HBO-opleiding Vaktherapie PMT afgerond;
 • Je hebt ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie en de ambulante jeugdhulp en je hebt de bereidheid om op beide gebieden aan de slag te gaan;
 • Je bent geregistreerd in het Register vaktherapeutische beroepen (SRVB);
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Je bent energiek, flexibel, creatief en kunt systeem- en oplossingsgericht werken. Daarnaast ben je empathisch, kunt goed luisteren en aansluiten op de ander en ook directief zijn wanneer nodig;
 • Je kunt zelfstandig werken en bent tegelijkertijd op samenwerking gericht, zowel in- als extern;
 • Je vindt het leuk om te werken in een omgeving waar vrijheid en verantwoordelijkheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en de functie te combineren met de rol van gezinscoach.
 • Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) screening maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

  Wat bieden wij jou

 • Wij bieden een plek waar je veel zeggenschap hebt over je werkzaamheden en hoe je die indeelt;
 • Je komt te werken in een open en flexibel team, waar collegialiteit voelbaar is en het werk met elkaar wordt gedaan;
 • Je krijgt de vrijheid om je werktijden en werkzaamheden zo in te richten dat ze passend zijn bij jou en recht doen aan wat de Opvoedpoli van je nodig heeft;
 • Wij bieden een marktconform salaris op basis van opleiding en opgedane ervaring volgens de CAO-GGZ;
 • Ruimte voor eigen ontplooiing en ontwikkeling van vakinhoudelijke opleiding en cursussen;
 • Een mooi pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een eindejaarsuitkering en pensioenopbouw;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO-GGZ.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier