Senior Business Consultant Risk Data & Modelling
ABN AMRO International Services B.V.
Amsterdam, Noor, NL
8 uur geleden

Korte omschrijving

Zie jij het belang van hoge kwaliteit data? Ben jij gedreven om de databehoefte van Risk Management goed te definiëren en samen met diverse business partijen binnen ABN AMRO deze te leveren?

Heb jij net als wij de ambitie risk datamanagement structureel op een hoger niveau te brengen? En heb je goede ideeën over de manier waarop dat het beste kan worden gedaan?

Dan is Senior Business Consultant Risk Data & Modelling zeker een interessante functie voor jou!

In deze rol kan jij je bij uitstek ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Als Business Consultant houd je je bezig met data, proces, consultancy en portfolio vraagstukken. Verbeteren, innoveren, analyseren, trainen, trouble shooten en implementeren zijn de basis activiteiten waar jij je mee bezig zult houden.

Met jouw agile team ben je end-to-end verantwoordelijkheid voor de oplevering van alle vraagstukken op het gebied van Risk Data.

Meer specifiek binnen jouw block zal je ondersteuning geven aan de verschillende data requirement teams, het onderhouden van de finance & risk common language, het opstellen van data sourcing releases en zorgen dat alle gevraagde data wordt aangeleverd door de verantwoordelijke data-users.

Hiertoe werk je in multidisciplinaire teams om het gewenste doel te bereiken.

Met de inbreng van jouw kennis en competenties en in samenwerking met professionals uit de business en de IT organisatie bereik je de gestelde doelen.

Autonoom samenwerken op een agile werkwijze is hierbij de sleutel tot het succes.

Je werkomgeving

Het Risk Data & Modelling grid is onderdeel van Risk Data & Analytics (RDA), en is actief voor alle Risk afdelingen. We werken met 80-100 collega’s samen die een passie delen om het maximale uit risk data te halen.

Onze ambitie is het tijdig beschikbaar krijgen van hoogwaardige risk data. Dit doen we door het verbeteren van de risk data, de data systemen en data processen.

Je gaat werken in het Value Proposition Team binnen de afdeling Risk Data & Modeling. Het team bestaat uit professionals met diverse achtergronden en gedreven om risk datamanagement op een structureel op een hoger niveau te brengen.

Omdat de afdeling nog in opbouw is, wordt er van je verwacht dat je actief meedenkt met het verbeteren van de manier van werken.

De onderlinge sfeer is open en informeel. Het team deelt actief kennis en helpt elkaar om onze doelen te realiseren. Er wordt hard gewerkt, maar met zeker veel ruimte voor plezier!

Je profiel

Je hebt je sporen verdiend op het gebied van data analytics, data management, data modellering, data architectuur en / of portfolio management.

Jij bent een energiek persoon die passie heeft voor de combinatie van denken en doen. Je weet wat er speelt binnen de organisatie.

Klantperspectief is je primaire drive om te werken binnen het team. Je neemt je verantwoordelijkheid. Je beschikt niet alleen over een sterke drive om je eigen expertise continu op peil te houden, maar je wilt ook actief een bijdrage leveren om het vakgebied verder te ontwikkelen en te vernieuwen.

Daarnaast krijg je energie van het overdragen van je expertise aan anderen en heb je interesse in wat jij kan leren van je collega’s met andere expertises.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel :

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding en minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • Je wilt je graag verbreden en verdiepen op de elementen; data, modellen, proces, consultancy;
 • Je hebt (aantoonbare) affiniteit met IT;
 • Je omarmt de agile werkwijze;
 • Gericht op samenwerken, vernieuwen en het bereiken van doelen;
 • Affiniteit met Data, Modelling en Risk Management;
 • Data driven en innovatief;
 • Je hebt de vaardigheden om jouw stakeholders te challengen en de "vraag achter de vraag" te achterhalen.
 • We bieden

  Je krijgt de ruimte om mee te bouwen aan de waarde creatie uit onze risk data. We leren graag van jouw ervaringen met data waarde creatie en toepassingen van modellen.

  Je hebt de mogelijkheid je verder te verdiepen in je expertise en / of je te ontwikkelen in de breedte van de functie : van datamodellering tot datadelivery en van portfolio- tot datamanagement.

  Binnen jouw expertise zijn verschillende doorgroeimogelijkheden. Maar ook daarbuiten. Dit alles is afhankelijk van jouw ambities, interesses en ervaring.

  Daarnaast bieden wij :

 • De mogelijkheid om flexibel te werken
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen (waaronder vakantiedagen, bijdrage aan telefoon, fiets of elektrische fiets en additioneel salaris)
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar op te sparen tot maximaal € 3.000
 • Een OV-jaarabonnement
 • Een goede pensioenregeling
 • Een goed salaris
 • Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken.

 • In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms '
 • nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook : helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

  Interesse?

  Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Emma van der Meulen via email : emma.

  van.der.meulen nl.abnamro.com.

  We maken graag kennis met je!

  Acquisitie door werving- en selectiebureau's naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier