Jurist Letselschade
Achmea
Leiden, NL
5 dagen geleden

Over deze vacature

In deze afwisselende functie behandel je juridische problemen op het gebied van letselschade. Dat doe je op een manier die bij de klant past.

Ook weet je hoe je juist omgaat met de verschillende emoties waar je mee te maken krijgt. De behandeling van het juridische probleem is vooral gebaseerd op ervaring en vakinhoudelijke kennis.

Je handelt conform de toepasselijke gedragscode behandeling letselschade.

Als jurist letselschade behandel je gemiddeld complexe zaken met middelzwaar letsel als gevolg van verkeersongevallen, arbeidsongevallen, medische fouten en mishandelingszaken.

Ook kun je minder veel voorkomende schades tegenkomen, zoals letsel als gevolg van een hondenbeet of een aanvaring met een boot.

Product- en risicoaansprakelijkheidsvraagstukken kunnen hierbij ook een rol spelen.

Je bespreekt de juridische analyse met de klant, adviseert de klant over de aanpak en stelt in overleg met de klant een plan van aanpak op, ondersteund door standaard processen.

Hierbij is het managen van de klantverwachting heel belangrijk. Je voert op resultaatgerichte en kostenbewuste wijze het plan van aanpak uit.

Daarnaast leg je contact met en onderhoud je telefonisch en / of schriftelijk contact met externe partijen over het juridisch probleem van de klant op basis van kennis en ervaring.

Je levert maatwerk en brengt indien noodzakelijk een bezoek aan de klant. Deze bezoeken vinden voornamelijk plaats in de regio Rotterdam / Den Haag.

Jij woont ook in deze regio.

Ook houd je de planning in de gaten en bewaak je deadlines. Je houdt de klant op de hoogte van de voortgang en uitkomsten.

Je anticipeert, signaleert en onderneemt actie bij knelpunten tijdens de behandeling van het juridische probleem c.q. de voortgang.

Je handelt het juridische probleem zelfstandig af en voert zelfstandig schriftelijke procedures.Tevens houd je je eigen kennis actueel en bevordert dat kennis en vaardigheden worden gedeeld en geborgd. Jouw afdeling

Bijzonder Juridische Zaken

Je gaat werken op de afdeling Bijzonder Juridische Zaken (BJZ) van Stichting Achmea Rechtsbijstand. Bijzonder Juridische Zaken zijn zaken die op arbeid, bestuur, civiel en personenschade minder vaak voorkomen, waardoor het werk een specialistisch karakter heeft.

BJZ bestaat in totaal uit 10 teams, verspreid over de locaties Tilburg, Leiden, Apeldoorn en Leeuwarden.

Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) is de grootste juridische dienstverlener van Nederland die de rechtshulp verzorgt voor Achmea labels Avéro, Centraal Beheer, FBTO en Interpolis.

We helpen jaarlijks 170.000 particuliere en zakelijke klanten die via hun rechtsbijstandverzekering een conflict willen oplossen.

Bijvoorbeeld met de overheid of een werkgever. Met circa 650 medewerkers zijn we de grootste en dé bepalende rechtshulpverlener in Nederland met locaties in Tilburg, Leiden, Apeldoorn en Leeuwarden.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tilburg. Stichting Achmea Rechtsbijstand heeft ten aanzien van haar juridische dienstverlening een onafhankelijke positie binnen Achmea.

Stichting Achmea Rechtsbijstand heeft vertrouwen en respect, ondernemerschap, verantwoordelijkheid, verbinden en samenwerking hoog in het vaandel staan.

Jouw achtergrond

Wat jou uniek maakt als Jurist Letselschade

 • Een afgeronde opleiding HBO of WO-recht, bij voorkeur met richting verzekeringsrecht en aansprakelijkheid;
 • Minimaal 1 jaar werkervaring met het aansprakelijkheidsrecht;
 • Ben je woonachtig in de regio Rotterdam / Den Haag;
 • Een rijbewijs B en eigen auto;
 • Een diploma Motorrijtuigen & Schadebehandeling is een pre;
 • Je stelt de klant centraal, bent creatief in je advies en toont lef. Jezelf blijven ontwikkelen vind jij vanzelfsprekend.

  Verder kun je goed luisteren en onderhandelen en ben je goed in verwachtingsmanagement. 360 graden

  Wat wij bieden

  Als maatschappelijk betrokken organisatie hebben we naast aandacht voor onze klanten, ook aandacht voor jou. Aandacht voor jouw ontwikkeling, vitaliteit en werk-

  privé balans. We geven je de vrijheid waar en wanneer te werken, op kantoor of vanuit huis. Een omgeving waarin jij jezelf kan zijn en kan groeien.

  Waarin ruimte is voor diversiteit, waarin iedereen zich thuis voelt, gebaseerd op integriteit en respect. Samen zijn wij de toekomst een stap voor.

  Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden :

 • Een salaris tussen € 2915,- tot € 4059,- (bruto maandsalaris o.b.v. 36 uur per week) Afhankelijk van de kennis en werkervaring die je meebrengt, word je ingeschaald.
 • Een functie voor 32 - 36 uur per week met standplaats Leiden.
 • Mogelijkheden om tijd- en plaats onafhankelijk te werken. Zo kunnen we onze klant optimaal van dienst zijn, ons werk efficiënt doen en creëren we een goede balans tussen werk en thuis
 • 144 wettelijke verlofuren op basis van een 36-urige werkweek
 • Een keuzebudget voor je bovenwettelijke verlof (62 uur o.b.v. 36 uur per week), vakantietoeslag (8 %) en eindejaarsuitkering (8,33%).
 • Jij kiest wanneer en hoe je je keuzebudget laat uitbetalen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om extra verlofuren te kopen of om je vakantietoeslag in september uit te laten betalen.

  Vierdaagse werkweek

  4x9 werken is bij ons heel normaal. Wanneer is jouw vrije dag?

  AchmeaRechtsbijstand

  De grootste juridische dienstverlener van Nederland

  Jong Achmea

  Dé plek om het beste uit jezelf te halen en jezelf te laten zien

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier