Beleidsadviseur Wet Natuurbescherming
Matchd
's-Hertogenbosch, NL
1 dag geleden

De functie

De Omgevingsdienst Brabant Noord zijn uitvoeringsexperts als het gaat om vergunningverlening, toezicht en handhaving in de fysieke leefomgeving.

Daarnaast adviseren collega’s het openbaar bestuur en dragen zo bij aan een veilige en gezonde leefomgeving in Brabant Noord.

De Omgevingsdienst Brabant Noord is op 1 januari 2014 officieel van start gegaan. De uitvoeringstaken op het gebied van milieu van de provincie Noord-

Brabant en 16 deelnemende gemeenten zijn in deze organisatie verenigd. Bij de omgevingsdienst werken specialisten op het gebied van milieu-

en natuurwetgeving, en op geur, geluid, asbest, bodem, ruimtelijke ontwikkeling, mest : alle milieuaspecten rondom bedrijven en landbouw.

De ODBN heeft 2 locaties (nl. Cuijk en Den Bosch) en er werken bijna 300 mensen.

Wat ga je bij ons doen?

Binnen de provinciale opdracht ben je primair verantwoordelijk voor de implementatie van beleid bij de uitvoering van verschillende deelopdrachten.

Als (beleids)adviseur Wet natuurbescherming adviseer je de provincie Noord-Brabant als opdrachtgever door het opstellen, onderbouwen en voorbereiden van dossiers, beleidsvragen en uitvoeringsbeleid van de groene’ wet-

en regelgeving in het algemeen. Hiervoor is ervaring met, en kennis van bestuurlijke en juridische componenten binnen het provinciaal (natuur)beleid belangrijk.

Daarnaast behandel je inhoudelijk complexe en bestuurlijk gevoelige aanvragen en verzoeken in het kader van de Wet natuurbescherming, onderdeel soortenbescherming.

Tevens adviseert je collega-vergunningverleners bij het behandelen van (complexe) aanvragen en verzoeken in het kader van de Wet natuurbescherming, onderdeel soortenbescherming.

Hierbij maak je de vertaalslag van het (uitvoerings)beleid naar de praktijk. Je hebt een signalerende rol met betrekking tot beleidsontwikkeling, wet-

en regelgeving en maatschappelijke ontwikkelingen op het vlak van de Wet natuurbescherming. Daarnaast heb je een algemene adviserende rol binnen de provinciale opdracht en ben je richtinggevend voor de opdrachtleider.

Functie eisen

 • Relevante afgeronde HBO opleiding
 • Tenminste 2 jaar ervaring als adviseur / vergunningverlener Wet natuurbescherming.
 • Minimaal een HBO opleiding afgerond en deze opleiding valt te bestempelen als relevant
 • Kennis van het werken met S40 en NDFF
 • 2 jaar werkervaring bij een Omgevingsdienst
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier