Gediplomeerd Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen, 24 tot 36 uur p/w, Nieuwegein | Utrecht | Woerden
St. Antonius Ziekenhuis
Utrecht, NL
2 dagen geleden

Wat ga je doen?

Als Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen (SMH) vervul je een belangrijke rol in het voorkomen van infecties, want jij zorgt ervoor dat artsen en verpleegkundigen elke dag kunnen werken met schone en steriele materialen en patiënten kunnen rekenen op veilige zorg.

Het is jouw taak om herbruikbare medische instrumenten en -hulpmiddelen te reinigen, desinfecteren en steriliseren. Je controleert de instrumenten op functionaliteit en compleetheid.

Daarna verpak je het instrumentarium in sets en zet je het sterilisatieproces in werking met behulp van de sterilisator.

Hygiëne gaat boven alles in jouw werk als medewerker SMH. Binnen de CSA werk je afwisselend in de vuile of de schone ruimte of je zorgt voor het transport van de medische hulpmiddelen.

Tot slot houd je je bezig met de administratieve verwerking van de gereinigde instrumenten en enige huishoudelijke werkzaamheden.

Je komt te werken in het basisteam van de locatie Nieuwegein. Indien nodig kun je ook in Utrecht en Woerden worden ingezet.

Dit zorgt voor afwisseling in je functie. Bekijk het filmpje over werken op de CSA.

Ben je nog niet gediplomeerd? We hebben regelmatig een vacature voor de opleiding Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen.

Maak een jobalert aan op onze website en je ontvangt automatisch bericht zodra wij deze vacature plaatsen.

Jij brengt mee

Jij bent een Pietje precies met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je begrijpt wat de gevolgen kunnen zijn als je je werk niet nauwkeurig uitvoert.

Afhankelijk van de drukte in het ziekenhuis, kan het op de CSA af en toe behoorlijk hectisch zijn. Je houdt je hoofd koel en werkt doelgericht volgens de vaste protocollen.

Je werkt graag in een team en kunt er tegen om te werken in een ruimte waar jij en je collega’s dicht op elkaar staan. Door goed en duidelijk te communiceren met een gezonde dosis humor en enthousiasme draag jij bij aan een prettige werksfeer.

Je bent een echte aanpakker die graag de handen uit de mouwen steekt en pas stopt als het werk klaar is. Je vindt het leuk om actief mee te denken met de veranderingen en vernieuwingen binnen onze afdeling.

Om in aanmerking te komen voor deze functie vragen wij :

 • Diploma medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen;
 • Enige jaren werkervaring binnen een CSA is een pre.
 • Wij bieden jou

 • flexibele werktijden binnen een contractomvang van 24-36 uur per week.
 • een salaris tot maximaal € 2798,- bruto per maand (FWG 35) op basis van een 36-urige werkweek en afhankelijk van je ervaring en opleiding (CAO Ziekenhuizen);
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand en de mogelijkheid deel te nemen aan een fiets-, fitness-of bring your own device’’-regeling.
 • toegang tot het medewerkersplatform Sterk in je Werk’, waar je alles vindt om het beste uit jezelf en je carrière te halen.
 • Aangenaam!

  Samen zorgen voor de kwaliteit van leven, daar staan onze 6.000 betrokken medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis voor.

  Naast de beste patiëntenzorg staat innovatie en onderzoek centraal. We zijn niet voor niets een van de grootste topklinische opleidingsziekenhuizen in Nederland.

  En dat stralen we ook graag uit door onze focus te leggen op continue verbetering van onze zorg. Denk aan de nieuwste behandeltechnieken en apparatuur.

  Onze klinische speerpunten zijn hart & vaat, longen en kanker.

  Jouw werkplek

  De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) maakt deel uit van het OK / IC-Centrum en is verantwoordelijk voor het reinigen, desinfecteren en steriliseren van medische instrumenten.

  De CSA is verdeeld over de locaties Nieuwegein, Utrecht en Woerden. Elke locatie heeft zijn eigen sfeer en dynamiek. De afdeling vervult een dienstverlenende rol voor de operatie-, onderzoek- en behandelafdelingen binnen het ziekenhuis.

  De scopen reinigingsdienst (SRD) maakt onderdeel uit van onze CSA. Endoscopen worden gereinigd en gedesinfecteerd voor onder andere de afdeling endoscopie.

  Onze afdeling is van groot belang voor het ziekenhuis. Immers, zonder goed instrumentarium kan er niet geopereerd worden.

  Onder het motto : Samen maakt Top zijn we met elkaar bezig om onze dienstverlening en samenwerking continu te verbeteren.

  Werktijden

  Je werkt in 4 verschillende diensten : van 07.00-15.30 uur, van 08.00-16.30 uur, van 09.30-18.00 uur of van 11.30-20.00 uur.

  In het weekend heb je af en toe een bereikbaarheidsdienst. Je hebt geen nachtdiensten.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier