Investmentmanager ING Investment Office Market Leaders
ING
Amsterdam, NL
5 dagen geleden

Als Investmentmanager bij ING Investment Office (IIO) ben je medeverantwoordelijk voor de samenstelling, kwaliteit en performance van de beleggingsstrategieën die ING aanbiedt aan haar particuliere klanten.

Hoewel dat een team effort is, ben je specifiek verantwoordelijk voor één beleggingsstrategie. In je werk neem je doorlopend beslissingen waarmee je zowel het risico voor klanten probeert te beperken als ook het rendement op beleggingsportefeuilles tracht te optimaliseren.

Uiteraard binnen het mandaat dat klanten ING hebben gegeven. Je houdt daarbij tevens rekening met duurzaamheidsaspecten.

Het team en de werkomgeving

Het IIO ontwikkelt en formuleert de centrale visie en het beleggingsbeleid van ING, vormt opinies en beheert beleggingsportefeuilles vanuit een combinatie van fundamentele financiële visie en duurzaamheidsanalyses.

Het IIO Market Leaders, met in totaal circa vijftig medewerkers, heeft vestigingen in Amsterdam, Brussel en Luxemburg. Een ruime helft daarvan werkt vanuit het hoofdkantoor van ING in Amsterdam Zuidoost (het nieuwe gebouw Cedar).

Dit kantoor wordt ook je standplaats. Het IIO heeft zichzelf sinds 2008 een stevige positie verworven als expertisecentrum binnen de markt voor (vermogende) particuliere beleggers.

Werken bij het IIO betekent : werken in een dynamische omgeving met veel ruimte voor creativiteit, eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling.

Het IIO is een afdeling waar waarde wordt gehecht aan open en eerlijke communicatie en die teamwerk hoog in het vaandel heeft.

De rol en verantwoordelijkheden

Je verantwoordelijkheid omvat het hele traject van beleggingsidee genereren, de foutloze uitvoering daarvan en de rapportage na afloop.

Dit stelt hoge eisen aan je besluitvaardigheid en accuratesse. Je baseert je beslissingen op de aanwezige research en overleg met beleggingsexperts, analisten en economen binnen het IIO en de bredere ING-organisatie.

Daarnaast vertrouw je in belangrijke mate op je eigen diepgaande kennis van en ervaring met beleggen. Je organiseert en draagt bij aan de productie van beleggingsresearch op het gebied van macro-economie, de rentemarkten en een internationaal universum van beursgenoteerde aandelen.

We vinden het belangrijk dat je initiatieven onderneemt die de dienstverlening van het IIO aan interne en externe relaties verder verbeteren.

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de orders, de contacten daarover met uitvoerende partijen en de performancemeting en rapportages over het gevoerde beleid.

Je bent goed bekend met actuele regelgeving zoals UCITS, omdat de Investment Manager zijn strategie in de vorm van een UCITS-beleggingsfonds beheert.

Voor je collega’s binnen ING die het directe contact met klanten onderhouden, ben je inhoudelijk specialist en vraagbaak.

Maar je bent ook in staat het IIO en ING Bank intern en extern als betrouwbaar ambassadeur te vertegenwoordigen, zoals via klantpresentaties en contacten met de pers.

Aangezien je in je functie directe invloed hebt op de beleggingsresultaten die ING voor klanten behaalt, lever je een wezenlijke bijdrage aan het maximaliseren van de klanttevredenheid van de relaties van ING.

Hoe ben je succesvol

We nemen slimme mensen zoals jij aan vanwege je potentieel! Onze grootste verwachting is dat je nieuwsgierig bent, steeds blijft leren en verantwoordelijkheid neemt.

In ruil daarvoor ondersteunen wij jou om je te ontwikkelen tot een nog betere versie van jezelf.

 • 5 à 10 jaar werkervaring in een research- of adviesfunctie op het gebied van beleggingen in het bankwezen (of in een andere relevante financiële omgeving)
 • Je hebt een afgeronde opleiding op WO-niveau
 • Jij bent een besluitvaardige, deskundige en accurate Investmentmanager
 • Je bent analytisch, volgt de ontwikkelingen in de beleggingsmarkt op de voet en je hecht grote waarde aan het klantbelang
 • Je bent communicatief sterk en in staat het IIO en de ING zowel intern als extern als betrouwbaar ambassadeur te vertegenwoordigen
 • Je hebt affiniteit met het thema duurzaamheid
 • Je hebt goede vaardigheden op het gebied van financiële systemen als Bloomberg, Datastream en Sustainalytics en een DSI-certificering
 • Arbeidsvoorwaarden & voordelen

  Wij willen ervoor zorgen dat je het juiste evenwicht kan vinden tussen je carrière en je privéleven. Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden vind je hier.

  De voordelen van werken bij ING zijn onder meer :

 • Een salaris afgestemd op je kwaliteiten en ervaring
 • 24-27 vakantiedagen afhankelijk van het contract
 • Pensioenregeling
 • 13e maand salaris
 • Individuele spaarbijdrage (BIS), 3,5% van je bruto jaarsalaris
 • 8% vakantiegeld
 • Persoonlijke groei en uitdagend werk met eindeloze mogelijkheden
 • Een informele werkomgeving met innovatieve collega’s
 • Flexibel werken zodat nieuwe ideeën sneller tot leven komen
 • Wil je direct solliciteren?

  Ben je enthousiast? We ontvangen graag je CV en motivatiebrief waarin je motiveert waarom jij bij uitstek geschikt bent voor deze functie.

  Heb je vragen? Stel die dan aan Bob Homan, hoofd ING Investment Office, via Bob.Homan ing.com.

  Over ons

  Met 57.000 werknemers en activiteiten in ongeveer 40 landen zijn er bij ING kansen voor zij die het initiatief nemen om mensen te helpen een stap vooruit te zetten in het (bedrijfs)leven.

  Zet jij daarnaast ook de klant centraal en ben jij integer? Wil je omringd worden door vooruitstrevende, inspirerende, diverse en ondersteunende collega’s?

  Dan is er geen betere plek om je talenten in te zetten dan bij ING. Solliciteer vandaag nog.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier