Afstudeeropdracht - Blockchain platform voor het bouwen van onderling vertrouwen
ALTEN
Netherlands
1 dag geleden

De functie

Heb jij passie voor IT en neem je graag een uitdaging aan? ALTEN biedt jou de mogelijkheid om af te studeren in een innovatieve omgeving waarin je (technische) kennis en ervaring op doet onder begeleiding van zeer ervaren IT professionals.

Binnen onze afdeling Digital Enterprise zijn wij altijd op zoek naar innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van onze klanten.

Eén zo’n uitdaging waar verscheidene van hen mee worstelen is : welke partijen kan ik vertrouwen in een snel bewegende wereld waar uitgebreide achtergrondchecks te omslachtig zijn?

Een antwoord hierop is een rating system waarin bedrijven die in een netwerk verbonden zijn, elkaar beoordelen en raten.

Maar hoe weet je dat het rating system eerlijk verloopt? En een antwoord hierop is het blockchain-principe.

Jouw opdracht bestaat uit het ontwikkelen van een architectuur en een prototype van een op het blockchain-principe gebaseerd platform voor zo’n rating system voor onderling vertrouwen.

Je ontwikkelt dit platform op basis van Microsoft-technologie en maakt gebruik van C# .NET en Microsoft Azure.

Werk je als .NET-ontwikkelaar graag met innovatieve technieken als blockchain en cloud solutions? Heb je affiniteit met security en encrypting?

Dan is dit de opdracht voor jou.

Jouw profiel

 • Je volgt een IT gerelateerde studie op Bachelor of Master niveau, 4e jaars
 • Je hebt ervaring met programmeren in C#
 • Persoonlijkheid

  Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en vindt het interessant om aan technische uitdagingen te werken. Je beschikt over een proactieve houding en houdt er van om gestructureerd te werken.

  Je vindt het belangrijk om te werken in een team binnen een informele cultuur waar professionaliteit en fun voorop staan.

  ALTEN biedt

 • Een marktconforme stagevergoeding
 • Wekelijkse procesmatige en inhoudelijke stage begeleiding door een technisch manager en / of een technisch consultant van ALTEN
 • Mogelijkheid om te sparren met ervaren IT collega’s
 • Kennis sessies vanuit / bij klanten
 • De mogelijkheid om na afronding van je afstudeeropdracht een vast dienstverband aangeboden te krijgen
 • ALTEN

  ALTEN IT maakt onderdeel uit van ALTEN Nederland en is gespecialiseerd in Softwaretesten, Software Development, BI en Analytics consultancy in verschillende branches.

  Binnen Alten kom je terecht in een divers maar hecht team dat zich bezig houdt met de laatste ontwikkelingen op het gebied van Agile en software ontwikkeling.

  Bij ALTEN staan mensen, kennis, plezier en technologie centraal.

  Onze klanten bevinden zich in de top 100 van Nederland. De klantenkring varieert van telecomproviders, overheden, energiemaatschappijen, financiële instellingen en industriële ondernemingen tot zakelijke dienstverleners.

  ALTEN biedt volop uitdaging, solliciteer daarom nu om ons team te versterken!

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier