Product Owner Data Science
bol.com
Utrecht
5 dagen geleden

Wat je doet

 • Je ontwikkelt een krachtige visie op je product en neemt het team (plus alle andere stakeholders) daarin mee : jij bent dé ambassadeur van de data science strategie, KPI’s en initiatieven voor het productdomein
 • Je communiceert met alle productteams en business stakeholders meekrijgen, afstemmen en (soms) afremmen zijn essentieel
 • Je helpt je team ambities te bereiken en ondersteunt ze in hun way of working door ze vertrouwen en vrijheid te bieden.
 • En strak te zijn als de situatie daarom vraagt.

 • Je gaat het inhoudelijke diepe in, zodat je businessaanvragen kunt duiden en prioriteren, waarbij jouw data science kennis goed van pas komt
 • Je durft lastige knopen door te hakken en voelt je eigenaar van die beslissingen
 • Je bereikt productdoelen ondanks obstakels; je pioniert, onderneemt, valt en staat vrolijk weer op
 • Als Product Owner Data Science werk je in het team dat streeft naar schaalbare detectie van ongewenste producten. Die missie is geslaagd als zelflerende algoritmen alle onwenselijke artikelen detecteren voordat mensen (uiteraard inclusief onze klanten) dat doen.

  Je voorziet collega’s van de juiste productfocus en richting. Hoe bereiken we de felle stip op de klanthorizon? Welke subdoelen brengen die ambitie het snelst dichterbij?

  Wat zijn de dependencies? Welke businessverzoeken hebben de meeste meerwaarde en dienen dus als eerste te worden opgepakt?

  Je benadert vraagstukken vanuit gebruikersperspectief (klanten, partners, interne collega’s) en prioriteert initiatieven op basis van de impact op die gebruikers.

  Je zorgt voor heldere plannen en timelines, en borgt dat alle stakeholders in the know zijn.

  Het speelveld is uitdagend : we moeten voor miljoenen artikelen de vraag beantwoorden of ze waardevol zijn voor onze klanten.

  Hoe vinden we de evil needle in een gigantische hooiberg aan artikelen? En hoe kunnen we, als een ongewenst product gedetecteerd is, vergelijkbare artikelen schaalbaar opsporen?

  Daarnaast zoomt jouw team in op het bouwen van modellen die (liefst feilloos) voorspellen of partners klantbeloften inlossen of niet.

  In deze rol werk je met 5 enthousiaste collega’s, met achtergronden in data science, econometrie en engineering, maar met een gemeenschappelijke liefde voor tech & data.

  Waarom je het verschil kunt maken?

  Omdat je een behendige stakeholdermanager bent met een solide PO trackrecord. Je kunt strak plannen, maar werkt vanuit het besef dat het vakgebied relatief nieuw is en dat pionieren en experimenteren valide werkwijzen zijn.

  Een early adaptor mentaliteit is essentieel, want het team is nog in opbouw en we kijken naar jou voor inspiratie, focus en richting.

  Hoewel je geen hardcore Data Scientist hoeft te zijn, is het cruciaal dat je de onderliggende principes begrijpt en de taal van je collega’s spreekt.

  Uiteraard delen we flink wat bonuspunten uit voor SQL, Python / Jupyter Notebooks, DataStudio / Tableau, Git, Airflow / DBT, Kubernetes en / of CI / CD kennis en ervaring.

  3 redenen waarom dit (n)iets voor jou is

 • Wel, als je een master met 1-3 jaar werkervaring als Product Owner combineert
 • Wel, als je ondernemend en gretig bent : als ergens een kans ontstaat, kop jij m sierlijk in
 • Wel, als je altijd gaat voor het maximaal haalbare : je leunt pas even achterover als alle stakeholders tevreden zijn
 • Niet, als je de indruk hebt dat data scientists van Mars komen en daar wat jou betreft hadden mogen blijven : machine learning moest je googelen
 • Niet, als je een Agile werkomgeving waarin autonomie en eigenaarschap hand in hand gaan als bedreigend ervaart
 • Niet, als je jouw product als een eiland beschouwt en Teams verzoekjes van collega PO’s gepassioneerd afwijst
 • Een blauwe landing

  Nieuwe collega's krijgen bij bol.com een warm welkom, zodat jij je zo goed en snel mogelijk thuis voelt bij ons. Tijdens jouw introductieprogramma bol.

  com & ik, nemen we je helemaal mee in de bol.com wereld!

  Geld enzo....

  Werken bij bol.com is uitdagend en daar zetten we uiteraard iets tegenover. Naast salaris, ontvang je ook een jaarlijkse prestatiegerichte bonus, vakantiegeld, 29 vakantiedagen, woon-en werkverkeer regelingen, aanvullende premievrije verzekeringen en meer.

  Bij twijfel...

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier