Adviseur en teamlead energiemanagement
BAM
Bunnik, NL
4 dagen geleden

Building the present, creating the future

Wil jij een bijdrage leveren aan uitdagende energiemanagementprojecten binnen de utiliteitsbouw? Dat kan bij BAM Energy Systems!

Jouw missie

Als adviseur en tevens teamlead energiemanagement kom je te werken in het team dat zich dagelijks bezighoudt met het zo goed mogelijk afstemmen van energiegebruik op de behoeften en wensen van de opdrachtgever : denk hierbij aan de Amsterdam Arena, Schiphol en diverse grote ziekenhuizen.

In deze functie staat de intensieve samenwerking met BAM FM, de partner voor integraal beheer- en onderhoud van vastgoed, centraal.

Ook werk je nauw samen met het data team van BAM Energy Systems die ons energiemonitoring en data analyse platform verzorgt.

Naast jouw rol als adviseur stuur je als meewerkend voorman’ een team van 5 energie-adviseurs aan en samen met hen ben jij verantwoordelijk voor het optimaliseren en verduurzamen van de energiehuishouding van bestaand vastgoed.

Je adviseert in afstemming met de strategisch klantadviseur, zowel interne als externe klanten met betrekking tot de verduurzaming van hun vastgoed.

Ook werk je veel samen met collega dataspecialisten en de onderhoudsteams. Samen bekijk je hoe nieuwe energietechnieken en vormen van energieflexilibiteit kunnen worden ingezet, langjarig kunnen worden gemonitord en worden geoptimaliseerd en help je mee aan de nieuwste ontwikkelingen.

Verder zijn de werkzaamheden :

 • Je maakt energiebesparingsplannen (inclusief business case) voor bestaande gebouwen waarbij je gebruik maakt van de IPMVP methodiek en koppelt deze terug bij opdrachtgevers;
 • Je voert samen met de dataspecialisten diverse energie onderzoeken uit op basis van ons data-analyse platform en draagt vanuit je expertise bij aan het doorontwikkelen van data analyse diensten en producten;
 • Je stelt samen met onze juridische afdeling energieprestatiecontracten op waarbij jij invulling geeft aan de energieprestaties die de gebouwen moeten leveren;
 • Je werkt mee aan het verwerven van nieuwe klanten en projecten en ontwikkelt nieuwe (energiemanagement)proposities;
 • Je denkt (pro)actief mee met onze klanten en organisatie, hebt een oog voor commerciële kansen en komt met een advies door een projectmatige aanpak te formuleren en maatwerk te leveren;
 • Je stuurt als teamlead / meewerkend voorman’ een team met 5 energie-adviseurs aan (waaronder 3 adviseurs, één energie-inkoopexpert en één meet-en regeltechniek adviseur) en bouwt dit team komend jaar verder uit;
 • Je monitort en rapporteert over de voortgang en financiële status van de projecten.
 • Wat breng je mee?

 • Je bent in bezit van een hbo of wo diploma in de richting van sustainable energy technology, energy science, installatietechniek, werktuigbouwkunde, elektrotechniek of energiemanagement;
 • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring op het gebied van energietechniek, energiesimulaties, energieflexiliteit en energiemonitoring;
 • Je beschikt over voldoende kennis van duurzame energiesystemen en de duurzame energiemarkt. Ook begrijp je de complexiteit tussen duurzaamheidsambities, gebouwkenmerken en gebruik;
 • Je bent in staat mensen op een coachende en inhoudelijke wijze aan te sturen en visies van je werk te vertalen naar de operatie voor jouw team.
 • Om deze rol tot een succes te maken, neem je het initiatief en kun je gemakkelijk en snel schakelen tussen verschillende projecten.

  Wat kun je van ons verwachten?

 • Goed, competitief en marktconform salaris. Geen zorgen over vakantie , want je hebt 25 vakantiedagen en 13 aanvullende atv-dagen;
 • Een positieve, informele werksfeer in een dynamisch team vol expertises;
 • De persoonlijkheid van een middelgroot bedrijf met de dynamiek van een multinational. Je werkt vaak integraal met collega’s uit verschillende disciplines.
 • Zo doe je veel nieuwe kennis en contacten op!;
 • Een professionele werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien binnen de verschillende vakgebieden en werkgebieden van BAM;
 • Ontwikkeling ! Onbeperkt toegang tot verschillende (online) cursussen via BAM Learning om jezelf te blijven ontwikkelen.
 • Jouw werkomgeving

  Je komt te werken in een organisatie waar mensen een drive hebben om te verbeteren en samen iets goeds en moois te realiseren binnen dat wat ons drijft : een duurzame omgeving creëren.

  De afdeling waar je werktzaam bent, houdt zich met name bezig met projecten in de exploitatiefase waarbij opdrachtgevers vragen om een continue verduurzaming van hun bedrijfsvoering.

  De afdeling bestaat vooral uit energiemanagementadviseurs en dataspecialisten die op basis van slimme data-analyses weten waar verduurzamingsmogelijkheden in gebouwen te vinden zijn.

  Het team werkt veel samen met de onderhoudsteams binen BAM en zitten dicht bij de klant en zijn daarmee ook een deel van de week actief bij de onderhoudsbedrijven en op locatie.

  Wie zijn wij?

  BAM Energy Systems is één van de jongste bedrijven binnen BAM en werkt op een innovatief werkveld binnen de bouw. Als koploper in de energietransitie zijn zij bezig met het initiëren, ontwikkelen, ontwerpen, monitoren en managen van duurzame projecten.

  Daarnaast houden zij zich bezig met risicodragend exploiteren van innovatieve, duurzame en / of energiebesparende energiesystemen voor de klanten.

  Dit doen zij onder andere in samenwerking met BAM FM. Dit is de partner voor integraal beheer- en onderhoud van vastgoed.

  Van advies over ontwerp en bouw tot de volledige exploitatie en het onderhoud. Uiteindelijk gaat het erom dat panden en installaties goed functioneren.

  Dus : zoek jij een functie waarin energiespecialisme en management samengaan, waar volop ruimte is voor ontwikkeling en ondernemerschap, in een klein, hecht en dynamisch team?

  Dan willen we graag samen met jou mooie stappen maken in de dienstverlening van energie.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier