Time & Attendance Superuser
Kuehne Nagel
Veghel, Noord-Brabant, Netherlands
4 dagen geleden

De belangrijkste persoon binnen Kuehne + Nagel worden? Het centraal vormgeven, uitrollen en continue verbeteren van het beleid rondom de tijds- en aanwezigheidsregistratie van onze + / - 2.

500 vaste en 1.000 flex medewerkers die over 21 Kuehne + Nagel locaties in Nederland werken. Zorgen voor een sluitende administratie, zodat iedere medewerker van Kuehne + Nagel iedere maand weer de correcte elementen terugvindt op de loonstrook en dat zijn nog maar een paar onderdelen in wat misschien wel één van de belangrijkste rollen is binnen Kuehne+ Nagel!

Je functie

Het beleid rondom de tijds- en aanwezigheidsregistratie van Kuehne + Nagel wordt centraal geregeld vanuit onze HR afdeling in Veghel.

Door middel van digitale tooling van Atimo die gekoppeld is met ons HR systeem Afas (profit & insite). Op 21 locaties melden onze vaste en flex medewerkers aan het begin van hun werkdag zich aan op de fysieke klok op de sites, om zich aan het einde van hun werkdag weer af te melden.

Medewerkers die hun werkzaamheden die dag vanuit huis verrichten doen dit door middel van de web based variant. De tijds- en aanwezigheidsregistratie is de basis voor een correcte uitbetaling van diverse looncomponenten voor vaste en flex medewerkers.

Te denken valt aan toeslagen en vergoedingen voor het werken op incourante tijdstippen, reiskosten, thuiswerken, overwerk enzovoorts.

Deze rol is nieuw binnen Kuehne + Nagel. Alhoewel we sinds het jaar 2020 werken met het product van Atimo, hiertoe gebruikerstrainingen en handleidingen zijn ontwikkelt en er decentraal met key users wordt gewerkt, ontbreekt het ons aan centrale aansturing, beleidsvorming en tractie op de doorontwikkeling van Time & Attendance.

In deze rol zal je daarom, in de eerste fase, efficiënt om moeten gaan met de tijd die je hebt, omdat je werkzaamheden bestaan uit projectmatige, strategische onderwerpen, maar zeker ook met operationele vraagstukken.

Kortom, een rol voor het spreekwoordelijke schaap met vijf poten, een analytische, maar toch praktische opstarter en verbeteraar!

Je verantwoordelijkheden

Voordat je start, analyseer je de huidige situatie en werk je een plan strategisch plan uit. Dit plan zal enerzijds bestaan uit het uitvoeren van quick wins en anderzijds bouw je aan de weg die leidt tot stabiliteit en innovatie op het onderwerp Time & Attendance.

Het selfbill proces voor onze uitzendkrachten staat hoog op je optimalisatielijst. Je maakt deel uit van het HR Operations Team, waaronder de disciplines HR Support, Payroll, Functioneel beheer AFAS en Compensation & Benefits vallen Je werkt veel samen met je collega’s van HR, business key users en subject matter experts.

Daarnaast zorg je voor een planmatige ontsluiting van informatie aan key users en gebruikers. Tot slot signaleer je innovatie- en optimalisatiekansen door op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen bij onze leveranciers (o.

a. Atimo en Afas) en de markt. Concrete taken waar je aan kan denken zijn :

 • Als uitgangspunt starten met een IST / SOLL analyse op de huidige systemen en processen
 • Op basis van het eerste assessment een (jaar)projectplan opstellen en uitvoeren
 • Functioneel onderhoud aan de applicaties (zowel de test als de productieomgeving);
 • Verbeteren van het selfbilling proces en bijbehorende tool voor externe flex leveranciers
 • Gevraagd en ongevraagd opleveren van management informatie
 • Doorvoeren van quick wins en functionele verbeteringen
 • Communicatie ontsluiten naar en evaluatie met key users en (een beperkte groep) gebruikers
 • Testen en opleveren van nieuwe en / of additionele functionaliteiten
 • Jouw skills en ervaringen

  Het gaat hier om een nieuwe positie. Voor ons is het niet belangrijk dat je jarenlange ervaring hebt met de systemen en pakketten waar wij mee werken.

  Wel is het belangrijk dat je een bewezen track-record hebt op het verbeteren van Time & Attendance tools en processen binnen complexe, decentrale organisaties waarin gewerkt wordt met diverse shifts en / of ploegen met bijbehorende looncomponenten.

  Het is handig als dat de logistieke sector is, maar voor ons mag dat iedere sector zijn waar 24 / 7 wordt gewerkt (bijvoorbeeld de zorg of de horeca).

  Jouw stakeholders, key users en gebruikers zijn verspreid door de hele organisatie. Dat vergt iets van jouw communicatieve en empathische skills.

  Verder switcht jij moeiteloos tussen Nederlands en Engels.

  Functie-eisen zijn verder :

 • HBO+ of WO functioneringsniveau, relevante opleiding en aanvullende trainingen. Het zou ook een prima startersfunctie kunnen zijn.
 • Een trackrecord op tijdregistratie (Time & Attendance), bij voorkeur opgebouwd uit operationele kennis, change- en projectmanagement
 • Frisse, moderne ideeën en visie op lange termijn beleid in een dynamische markt
 • Je bent een initiatiefrijke en ondernemende aanpakker die de analytische kant en de praktijk met elkaar kan verbinden. #LI-SK1
 • Redenen om bij ons te komen werken

  Het mooie aan deze baan is dat je met inzet van al je talenten en expertise vanuit diverse invalshoeken kunt werken aan één verbindend positief Kuehne + Nagel-gevoel.

  Met strategie en beleid, via groepsprocessen, en in persoonlijke gesprekken. Waarbij je de resultaten terugziet in de cijfers, zoals de uitslagen van employee well-being onderzoek, dalend verzuim, stijgende productiviteit én toenemende klanttevredenheid.

  Boeiend werk dus. Andere voordelen van werken bij Kuehne + Nagel :

 • natuurlijk een prima salaris
 • een iphone en laptop van de zaak
 • 24 vakantiedagen en 3,5 atv-dagen, flexibel uit te breiden (of te ruilen voor geld)
 • goede pensioenregeling en korting op een zorgverzekering bij CZ;
 • jaarcontract met - als iedereen tevreden is - daarna een vast dienstverband De kwaliteit en betrouwbaarheid van Kuehne + Nagel staat of valt bij die van de medewerkers.
 • Daarom doen wij altijd een screening aan WLS en vragen wij tevens een Verklaring Omtrent Gedrag.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier