Ontwikkelen tooling voor Enterprise Architect
Witteveen + Bos
Deventer
2 dagen geleden

In onze infrastructuurprojecten ontwerpt en beschrijft Witteveen+Bos systemen in termen van geometrie, structuur en gedrag.

Het vastleggen van de geometrische systeeminformatie gebeurt in 3D-modellen (CAD). Structuur en gedrag worden beschreven in documenten.

De groei van de omvang en complexiteit van onze projecten laat steeds meer de beperkingen van deze document-based werkwijze zien.

Daarom zijn we voor het modelleren van systemen gebruik gaan maken van de aan UML gelieerde modelleertaal SysML. Hiervoor gebruikt Witteveen+Bos het door Sparx Systems ontwikkelde Enterprise Architect.

Het gebruik van dergelijke geïntegreerde ontwerpmodellen vereist ook een andere werkwijze van onze ontwerpwerkzaamheden.

Inmiddels worden verschillende projecten uitgevoerd op basis van de nieuwe werkwijze met gemodelleerde systeemontwerpen.

 • De productieomgeving die daarbij hoort moet daar nog voor een belangrijk deel voor ontwikkeld worden, zoals : - het ontwikkelen van een productieomgeving voor grote ontwikkelteams;
 • het onderzoek naar de mogelijkheden implementatie van versiebeheer, kwaliteitstoetsingen en aantoonbaarheid; - het koppelen van modellen, waardoor digital twins mogelijk gaan worden (bediening van een gevirtualiseerde brug, sluis of tunnel);
 • verkennen van automatische PLC softwaregeneratie o.b.v. Supervisory Control Synthesis (SCS); - het vastleggen van de modellen naar op te leveren releases op basis van versiebeheer.
 • Voor de inrichting van deze productieomgeving kan gedeeltelijk gebruik gemaakt worden van de in Enterprise Architect beschikbare tooling, aanvgevuld met zelf te ontwikkelen tooling op basis van gebruikerswensen.

  Wat wij vragen

  Enterprise Architect is ontwikkeld in een database-omgeving. In de volgende gebieden is kennis en ervaring in jouw voordeel :

 • ontwikkelen van SQL queries;
 • schrijven van macro’s met VBA / JavaScript;
 • code ontwikkeling met behulp van Source Code Control (SCC), TFS of CVS.
 • Tijdens het ontwikkelen van de tooling verkrijg je inzicht in de (on)mogelijkheden in Enterprise Architect, op basis waarvan het productieproces wordt vormgeven door het opstellen van modelleervoorschriften, het inrichten van kwaliteitscontrole, etc.

  Wij stellen voor om samen met jou de opdracht nader vorm te geven, waarbij jouw input en visie hierop een belangrijke bijdrage zal vormen.

  We verwachten dat je een goede aanzet kunt geven aan het ontwikkelen van tooling en ook advies kunt geven hoe Witteveen+Bos het beste Enterprise Architect kan gebruiken in haar productieproces.

  Opleidingsniveau : HBO / WO, technische natuurkunde, informatica of gelijkwaardig.

  Wat wij bieden

  Vanuit ons kantoor in Deventer of Amsterdam kun je op je eigen werkplek werken aan je onderzoek. Daarnaast kunnen wij zorgen voor de juiste middelen en kun je specialisten binnen én buiten ons bedrijf betrekken bij jouw onderzoek.

  Deze interne en externe contacten kun je aanwenden om informatie te verzamelen die nodig is voor je onderzoek.

  Aanvang : in overleg

  Duur : in onderling overleg te bepalen

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier