Environment, Safety & Health Specialist Milieu
MSD Animal Health
Boxmeer, Netherlands
3 dagen geleden

Job Description

Heb jij Safety, Health & Environment ervaring en meerdere jaren ervaring op milieugebied? Wil jij een bijdrage leveren aan de gezondheid van dieren?

Voor onze groeiende Animal Health locatie in Boxmeer zijn we op zoek naar een Environment, Health & Safety Specialist Milieu.

In deze rol ben je onderdeel van de afdeling Safety en Environment waarbij jij de specialist bent op milieugebied. Interesse? Reageer direct!

Welkom in ons team

Op onze Animal Health locatie in Boxmeer worden diergeneesmiddelen geproduceerd, verpakt en gedistribueerd. Op het gebied van milieu, veiligheid en gezondheid ligt de lat hoog.

Vandaar voldoet onze Animal Health locatie aan de wetgeving en eisen van de overheid en daarnaast ook aan de programma’s voor Environment, Health & Safety die binnen onze organisatie gelden.

Gezamenlijk werken wij aan verdere verduurzaming van onze bedrijfsvoering.

Binnen de afdeling Safety & Environment zet ons team zich elke dag weer in voor de doelstelling Zero Incidents'. Ons werk laat zich omschrijven als het adviseren van de verschillende business units, meedenken over en het invoeren van verbeteringen en uitvoeren van risico-inventarisaties en -evaluaties.

Ook controleren wij de effectiviteit van de ingevoerde verbeteringen en SHE-programma's door het uitvoeren van audits en inspecties.

Voor onze Animal Health locatie in Boxmeer zijn wij op zoek naar een :

Environment, Health & Safety Specialist Milieu

Als Environment, Health & Safety Specialist Milieu draag je bij aan het implementeren van ons ambitieuze milieu- en duurzaamheidsbeleid voor onze Animal Health locaties.

Naast onze hoofdlocatie in Boxmeer betreft dit nevenlocaties in Stevensbeek, De Bilt en Houten. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het coordineren en implementeren van milieu- en duurzaamheidsprogramma’s, bijvoorbeeld op het gebied van afval, water, lucht en bodem.

Daarnaast draag je er zorg voor dat voldaan wordt aan onze interne EHS-eisen, aan de eisen uit de vergunning en aan overige mileuwet- en regelgeving.

Je acteert als een volwaardig adviseur richting diverse afdelingen en geeft advies hoe men verder kan verbeteren op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Voor een succesvolle uitvoering heb jij intensief contact met je collega EHS professionals, maar ook met medewerkers van productie en ondersteunende afdelingen.

Het is een functie met veel afwisseling en diversiteit, geen werkweek is hetzelfde. Een werkweek ziet er ongeveer als volgt uit :

 • Vergunningen aanvragen voor nieuwe- of gewijzigde bedrijfsactiviteiten en overleg hierover met het Bevoegd Gezag;
 • Het bijhouden van nieuwe en gewijzigde milieuwet en -regelgeving in de compliance kalender;
 • Overleggen met de productie afdeling over het voldoen aan milieuwet- en regelgeving;
 • Het uitvoeren van EHS-inspecties en Milieu-audits;
 • Begeleiden van inspecties van de locale en regionale overheden;
 • Verzamelen, analyseren en rapporteren van milieugegevens;
 • Adviseren over mogelijke verbeteracties op het gebied van milieu en duurzaamheid;
 • Het opvolgen van verbeterplannen en zorgen dat de daarin opgenomen verbeteracties binnen de deadline worden uitgevoerd;
 • Adviseren van de projectorganisatie over de EHS-aspecten waarmee zij rekening meten houden tijdens hun project;
 • Deelname aan een Management of Change proces of een Veiligheidsstudie (What-if, HazOp);
 • Het uitvoeren van incidentenonderzoek;
 • Het ontwikkelen en implementeren van effectieve trainingsprogramma's op het gebied van milieu;
 • Overleg over inhoudelijke issues met je EHS-collega’s tijdens de wekelijkse TIER-meeting.
 • Animal Health Divisie

  Onze Animal Health-divisie is een vertrouwde wereldleider in diergeneeskunde, toegewijd aan de gezondheid en het welzijn van dieren.

  Wij zijn een wereldwijd team van professionals die samenwerken om een positief verschil te maken in dierverzorging en de voedselvoorziening van de wereld en hebben een diep gevoel van verantwoordelijkheid richting onze klanten, consumenten, dieren, maatschappij en onze planeet.

  Wij bieden de meest innovatieve producten, diensten en technologieën van onze sector die dienen ter voorkoming, behandeling en beheersing van ziekten bij alle belangrijke soorten landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren.

  Wij vragen

 • Minimaal afgerond HBO Diploma, bij voorkeur richting Milieukunde;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring binnen met het coordineren van milieuprogramma’s of het geven van milieu-advies aan of binnen industriële organisaties;
 • Breed ontwikkelde kennis op het gebied van diverse milieu-onderwerpen en relevante wet- en regelgeving;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal;
 • Verder ben je communicatief sterk en weet je andere personen te enthousiasmeren over milieu onderwerpen. Tevens ben je gedreven, daadkrachtig en heb je een grote mate van klant- en resultaatgerichtheid.

  Wij bieden

  Werken bij ons betekent samen werken aan gezondheid in een internationale werkomgeving met toegewijde collega’s. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en te laten zien wie jij bent.

  Verder kan je rekenen op aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden :

 • Een competitief salaris;
 • 35,5 vakantiedagen;
 • 8% vakantietoeslag en 3% eindejaarsuitkering;
 • Incentive Plan;
 • Een uitstekend pensioen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Verschillende trainingsmodules.
 • Wie zijn we...

  Merck & Co., Inc., Kenilworth, New Jersey, VS staat in de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico bekend als Merck . We staan bekend als MSD in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië.

  Wij zijn een wereldwijde biofarmaceutische leider met een diverse portfolio van geneesmiddelen op voorschrift, oncologie, vaccins en diergezondheidsproducten.

  Onze drijfveer is het ontwikkelen en leveren van innovatieve producten die levens redden en verbeteren. Met 69.000 werknemers in meer dan 140 landen bieden we state-of-the-art laboratoria, fabrieken en kantoren die zijn ontworpen om onze werknemers te inspireren terwijl we leren, ontwikkelen en groeien in onze carrières.

  We zijn trots op onze 125 jaar dienstverlening aan de mensheid en blijven een van de grootste investeerders ter wereld in Onderzoek en ontwikkeling.

  We zoeken naar

  In een wereld van snelle innovatie zoeken we naar dappere uitvinders die een impact willen maken op alle aspecten van ons bedrijf, waardoor doorbraken mogelijk worden gemaakt die de komende generaties zullen beïnvloeden.

  We moedigen u aan om uw verfrissende manier van denken, samenwerkingsgeest en eigen perspectief naar onze organisatie te brengen.

  Samen gaan we verder Uitvinden voor leven, levens beïnvloeden terwijl we Uw carrièregroei inspireren.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier