Adviseur Asset Management
Sweco
Arnhem, NL
2 dagen geleden
source : JobBoost.io

Functieomschrijving

Adviseur Asset Management Elektriciteit

Sweco zoekt een energieke adviseur Asset Management Elektriciteit. Ben jij iemand die energie krijgt van het ontwikkelen van een duurzame en toekomstbestendige elektriciteitsvoorziening?

Heb je een netwerk bij de netbeheerders, duurzame energie-ontwikkelaars of private partijen met een eigen elektriciteitsnetwerk?

Hou je ervan om relaties te onderhouden? Ben je een collega die graag samenwerkt? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Vincent Jansen Afdelingshoofd Energie en Duurzaamheid

Functieomschrijving :

Als Adviseur Assetmanagement kom je terecht binnen het team Energie & Infra, dat onderdeel uitmaakt van de afdeling Energie & Duurzaamheid.

De afdeling bestaat uit ongeveer 60 professionals en houdt zich voornamelijk bezig met advisering en projectmanagement op het gebied van elektra en duurzame energieprojecten.

Het team energie infra specialiseert zich voornamelijk in projectmanagement, advisering en ontwerp van hoogspanningsstations, ondergrondse kabelverbindingen en duurzame energie.

In onze ontwerpen werken wij de volledige integrale scope uit. Deze bestaat uit primaire en secundaire hoogspanningsinstallaties, bouw & civiel constructies, omgeving gerelateerde onderwerpen en zon- en windprojecten.

Als Adviseur Asset Management binnen dit team ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor één of meerdere projecten. Je bent verantwoordelijk voor de lange termijn ontwikkeling van de elektriciteitsnetten van onze klanten.

Je adviseert de klant over het te voeren strategische en tactische beleid. De elektriciteitsnetten en bedrijfsvoering moeten geschikt gemaakt worden om de sterke elektrificatie van energieverbruik en decentrale opwek van elektriciteit m.

b.v. zon en wind te faciliteren. Jij weet de veranderende behoefte van de klant en de omgeving m.b.v. scenario’s te voorspellen.

De opgestelde scenario’s weet je te vertalen naar gevolgen voor de elektriciteitsnetten en signaleert daarbij de knelpunten en risico’s getoetst op capaciteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en financiën.

Vanuit de risico’s stel je lange termijn investeringsplannen op om de geïdentificeerde knelpunten en risico’s te mitigeren.

Je initieert je complexe (verander)projecten en weet deze te managen.

Uitdagende projecten waar we op dit moment aan werken zijn onder andere : hoogspanning tracé-ontwerpen, aansluitingen van zonneparken, volledig ontwerp en contractmanagement van onderstations, maar ook zware walstroominstallaties in zeehavens ten behoeve van zeegaande schepen en strategische netverzwaring keuzes.

Je voornaamste taken en verantwoordelijkheden :

 • Adviseren over het te voeren strategische en tactische beleid voor de lange termijn ontwikkeling van de elektriciteitsnetten;
 • Voorspellen van de veranderende behoefte van de klant en de omgeving m.b.v. scenario’s;
 • Signaleren van knelpunten en risico’s getoetst op capaciteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en financiën;
 • Opstellen van lange termijn investeringsplannen;
 • Adviseren van opdrachtgevers met betrekking tot de juiste netwerkstrategie;
 • Keuze maken, volgen van de voortgang en bijsturen op beheer van private netten van neteigenaren. Je bent de partner van onze opdrachtgever in complexe netkeuzes.
 • Leidend zijn in ontwikkelen en uitvoering van commerciële activiteiten;
 • Coaching en begeleiding van (nieuwe) collega’s;
 • Wij zoeken

 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding in een technische richting of een bedrijfskundige richting;
 • Je hebt ervaring in de energiewereld en voelt je thuis in zowel de publieke als de private sector. Je weet de balans te vinden tussen politieke en financiële belangen;
 • Je hebt kennis en ervaring met het werken bij of voor decentrale of centrale netbeheerders;
 • Je denkt en handelt als een professionele adviseur en beschikt over een relevant netwerk van klanten in het vakgebied;
 • Je weet als geen ander onze klanten te helpen met complexe vraagstukken; Je bent betrouwbaar, zorgvuldig en neemt beslissingen weloverwogen;
 • Je bent communicatief sterk, ziet kansen en weet met je enthousiasme partijen in beweging brengen;
 • Je bent initiatiefrijk, servicegericht en adviseert graag, zowel gevraagd als ongevraagd.
 • Je hebt ervaring met het managen van complexe (verander)projecten en denkt in processen;
 • Geïnteresseerd?

  Dan ontvangen we graag via de button op deze pagina jouw motivatiebrief en cv.

  Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Vincent Jansen, Afdelingshoofd Energie & Duurzaamheid via vincent.

  jansen sweco.nl mailto : vincent.jansen sweco.nl >

  vincent.jansen sweco.nl>

  6 13 31 32 81.

  Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Anneloes Spijker-Doek via anneloes.spijker-doek sweco.nl of 06 10 90 81 56.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier