Data Scientist / Big Data Engineer / BI Specialist
CIMSOLUTIONS
Vianen, Utrecht
5 dagen geleden

Wat ga je doen?

Als Data Scientist, Big Data Engineer of BI Specialist adopteer jij nieuwe technologieën waarmee uit Big Data meerwaarde gecreëerd wordt.

Je ontwerpt, bouwt en integreert deze data uit verschillende (vaak bedrijfskritische) bronnen van, voor en bij onze klanten.

Tevens bouw en onderhoud je datafundamenten en / of statistische modellen.

Je bent in staat modellen te operationaliseren waardoor resultaatoptimalisatie en -prestatie van big data een feit wordt.

Met jouw expertise geef je de klant(en) inzicht in deze data, laat de klant deze op waarde schatten en implementeert de hieruit ontstane oplossingen.

BI en Advanced Analytics zijn voor jouw bekende gebieden en je wordt enthousiast om in de brei van informatie te duiken en deze te structureren.

Hoe meer, hoe beter! Als expert bij onze klant ben je in staat de aanvoerdersrol op je te nemen om tot een succesvol eindresultaat te komen.

Jouw expertise kun je inzetten op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. Als BI Specialist analyseer je businessprocessen bij onze klanten en vertaal je deze naar een betrouwbare informatievoorziening.

Naast het ontwerpen en ontwikkelen van concrete oplossingen, zoals dashboards & rapportages en analyses, implementeer je deze vervolgens ook.

Je geeft advies over architectuur, de organisatie en uitvoering van asset performance management, business intelligence en datamanagement.

Wie zoeken we?

Je bent de beste in je vak of hebt de ambitie en de potentie om de beste te worden. Je hebt een passie en drive voor het scoren van new business en je ziet het als een uitdaging om nieuwe contacten om te zetten naar klanten.

Je vindt het leuk om kennis te delen met collega’s en klanten. Je bent een ware professional en ambassadeur voor CIMSOLUTIONS.

Je voelt je thuis in een informele, collegiale en professionele sfeer waar de aandacht voor de klant en voor de medewerker centraal staan.

Daarnaast beschik je over :

 • Een afgeronde HBO / WO opleiding met bij voorkeur een econometrische, statistische, wiskundige en / of sterke ICT-component;
 • Minimaal 3 - 5 jaar ervaring als Data Scientist / Big Data Engineer / BI Specialist;
 • Kennis van artificial intelligence, predictive analysis of Deep- en / of Machine learning (libraries zoals TensorFlow, Keras, sklearn, Caffe, Torch);
 • Kennis van en ervaring met één of meerdere analytics tools zoals R, Spark, Storm, HIVE, QlikView, Power BI, Splunk, MatLab, of SAS Suite (SAS EG, SAS EM, DI Studio) etc.;
 • Kennis van en ervaring met de SAS Suite (SAS EG, SAS EM, DI Studio);
 • Kennis van en ervaring met programmeertalen (Java, Python, R, Scala, SQL etc.);
 • Kennis van en ervaring met databasetechnologieën (Hadoop, SQL NoSQL, NewSQL etc.);
 • Bekend met relationele data structuren en database platformen zoals Teradata;
 • Ervaring met het ontsluiten en bewerken van data van bronsystemen naar analysetabellen;
 • Kennis van en ervaring met Big Data tools (Kafka, Data Lake etc.), data visualisatie, ontsluiten en creatie API’s, Lamba-architecturen;
 • Ervaring met microservices-gebaseerd software-ontwerp (Docker) is een pre;
 • Bij voorkeur gecertificeerd in Business Intelligence Process Mining, IREB Foundation, MCSA SQL 2016 BI Development en / of UML;
 • Kennis van of certificaten in PSM, ITIL, PRINCE2 en / of TMap Next is een pré;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels;
 • Een geldig rijbewijs B.
 • Wie zijn wij?

  CIMSOLUTIONS is een landelijk opererende organisatie met vestigingen in Amsterdam, Best, Deventer, Groningen, Maastricht, Rotterdam en Vianen.

  Door onze brede klantenkring, in Business, Overheid en Industry, zijn wij op zoek naar kandidaten voor al onze zeven vestigingen in Nederland.

  Al 28 jaar ondersteunen wij onze klanten met hoogwaardige ICT diensten en oplossingen die het verschil maken. Onze klanten behoren tot de top 500 organisaties in Nederland en bevinden zich door heel Nederland.

  CIMSOLUTIONS is hét ICT bedrijf voor diensten en oplossingen van lange duur en grote impact. Wij hebben geen standaard oplossingen, maar leveren altijd maatwerk.

  Door gebruik van de laatste methodieken en technieken en innovatieve oplossingen maken wij het verschil bij onze klanten.

  Learn, create and make it work!

  Wat bieden we?

  Werken bij CIMSOLUTIONS betekent werken bij een dynamische, financieel gezonde organisatie. Een organisatie met de charme van een middelgroot bedrijf, hetgeen tot uiting komt in de persoonlijke aandacht voor onze medewerkers.

  Zo vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers goed en up-to-date zijn opgeleid en daarbij de juiste begeleiding en ondersteuning krijgen.

  Daarnaast doen wij ieder jaar mee aan de verkiezing tot Top Employer, waarbij wij in 2020 door het onafhankelijke Top Employers Institute voor de veertiende maal zijn uitgeroepen tot Top Employer Nederland.

  Gebieden waarop wij onderscheidend zijn : primaire arbeidsvoorwaarden, training en ontwikkeling, cultuur en innovatie.

  Onze klanten zitten voornamelijk in de overheid, business en industry. Met 7 vestigingen in Nederland hebben we bovendien meestal een standplaats bij jou in de buurt van waaruit je zoveel mogelijk regionaal wordt ingezet op uitdagende opdrachten bij onze klanten.

  Wat bieden we nog meer :

 • Naast een vast dienstverband, een max. salaris van € 7.000,- bonusregeling, leaseauto, pensioenregeling en onkostenvergoeding;
 • Uitdagende state-of-the-art en hightech projecten bij of voor gerenommeerde klanten;
 • Ruim opleidingsbudget en onbegrensde doorgroeimogelijkheden;
 • Kennissessies met andere ICT-professionals in jouw vakgebied over aansprekende onderwerpen;
 • Regelmatig sociale uitjes zoals sportdagen, weekendjes weg en gezellige borrels.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier