Docent Digital & Software Engineering
Fontys
Eindhoven
5 dagen geleden

Functie-inhoud

De opleiding Mechatronica is een jonge en dynamische opleiding welke samen met de opleidingen Automotive, Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde onderdeel uitmaakt van de Instituten Automotive en Engineering.

Als expert op het vlak van Digitale techniek en Software word je intensief betrokken bij het ontwikkelen en uitvoeren van het onderwijsprogramma.

Vanuit het onderwijsteam Mechatronica als thuisbasis functioneren de teamleden ook in andere delen van het onderwijs. Je hebt de mogelijkheid om op termijn deel te nemen aan toegepast onderzoek.

Wat ga je doen?

Je bent een inspirerende coach die goed samenwerkt met studenten, collega's en het beroepenveld met daarbij de volgende werkzaamheden :

 • Als lid van het team ben je breed inzetbaar;
 • Je verzorgt onderwijs en begeleidt studenten binnen de dag- en / of avondopleiding en hanteert hierbij verschillende didactische vormen;
 • Naast het verzorgen van een aantal theorielessen en practica ben je ook betrokken bij het begeleiden van projectgroepen en individuele studenten tijdens hun stage- en afstudeeropdrachten;
 • Je ontwikkelt samen met je collega's nieuw onderwijsmateriaal op het gebied van Digitale techniek en Software. Hierbij pas je nieuwe didactische werkvormen toe.
 • Wat vragen wij van jou?

  Als persoon :

 • Heb je interesse in de persoonlijke ontwikkeling van studenten;
 • Heb je affiniteit met Mechatronica : je bent in staat om binnen een systeem de link te leggen tussen de automatiseringsaspecten enerzijds en de werktuigbouwkundige / elektrotechnische aspecten anderzijds;
 • Kun je denken op architectuurniveau (systeemdenken);
 • Ben je op de hoogte van Industrie 4.0 of Smart Industrie;
 • Heb je een gedegen kennis van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Qua opleiding en achtergrond :

 • Je hebt een relevante technische Hbo- of WO-opleiding;
 • Je hebt ervaring in of affiniteit met hoger onderwijs en bent in het bezit van een pedagogische aantekening of de bereidheid deze te behalen;
 • Je beschikt over kennis op het gebied van Digitale Techniek en Embedded Systemen : FPGA's (Altera / Xilinx);C, Python, OOP;
 • Microcontrollers, SoC;Bus-systemen (bv. I2C, USB, SPI, CAN, Profibus, Ethernet, Ethercat);
 • Je beschikt over software kennis op het gebied van Robotica en AI (er is een mogelijkheid om jezelf middels toegepast onderzoek te scholen in ontbrekende gebieden) zoals : Applied Artificial Intelligence;
 • Machine Vision, 3D Vision;Digital Twin Technology;Robot Operating System (ROS).

  Informatie over deze vacature

  Contractvorm : tijdelijk voor een jaar met eventueel uitzicht op vast

  Inschaling bij fulltime aanstelling : schaal 10 / 12 (min. 2845,48 - max. 5717,25), afhankelijk van ervaring en opleiding

  Startdatum : z.s.m.

  Sluitingstermijn : 31 augustus 2021

  Wat bieden wij jou?

  Vind jij (persoonlijke) groei en ontwikkeling net zo belangrijk als wij? Dan maken we graag kennis met jou! Wij dagen jou uit je talenten verder te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan onze ambities.

  Daar ondersteunen wij je natuurlijk bij. Zo bieden we een breed scala aan loopbaan- en ontwikkelingsmogelijkheden en hebben we een uitgebreid aanbod voor een gezonde en actieve levenswijze ('Fontys Vitaal').

  Daarnaast hebben we een eindejaarsuitkering, een aantal collectieve verzekeringen en een flexibele werktijden- en verlofregeling.

  De werkomgeving

  Fontys Hogescholen maakt deel uit van een top technologische regio en wil optimaal inspelen op de ontwikkelingen in de regio door een belangrijke bijdrage te leveren aan de regionale kennisinfrastructuur.

  Ze richt zich daarom op de aanwezige kennisdomeinen in de regio Zuidoost-Nederland. Tot het kennisdomein van de hogeschool Engineering behoren de vakgebieden Automotive, Elektrotechniek, Mechatronica, Toegepaste Wiskunde en Werktuigbouwkunde.

  Ons instituut heeft lectoraten op gebied van Mechatronica en Automotive en kent twee expertisecentra : het Centre of Expertise HTSM (High Tech Systems & Materials) en het Automotive Centre of Expertise (samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Hogeschool Rotterdam).

  Ons onderzoek heeft drie speerpunten : Future mobility, Smart manufacturing en Design of High Tech Equipment.

  Aan de Hogeschool Engineering studeren 2500 studenten en zijn ongeveer 200 medewerkers verbonden. Ons onderwijs wordt zowel in het Nederlands als het Engels aangeboden en ongeveer twintig procent van onze studenten komt uit het buitenland.

  Lerend, ondernemend, betrokken en betrouwbaar vormen de kernwaarden van onze hogeschool. Deze kernwaarden staan voor wat we belangrijk vinden en bepalen mede onze kwaliteit.

  Het zijn de waarden die ons binden en de kern van onze organisatiecultuur.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier