Teamlead Product Maintenance
zehnder
Zwolle, NL
4 dagen geleden

Om de implementatie en uitrol van ons PIM systeem in goede banen te leiden en tot een succes te maken zijn wij op zoek naar een

Product Data Coördinator

De afdeling

De afdeling Global Product Management Comfosystems is verantwoordelijk voor het vertalen van de productlijn strategie, markt trends en klantwensen naar een aantrekkelijk en winstgevend producten en diensten portfolio.

Een steeds belangrijker wordend aspect van ons portfolio is een gedegen opzet voor databeheer van onze producten opdat alle partijen in de keten verzekerd zijn van accurate en actuele product gegevens.

Daartoe zijn wij momenteel bezig met het opzetten van een Product Information Management systeem waar alle productinformatie centraal beheerd kan worden.

Inhoud van de functie

Als Comfosystems Product Data Coördinator word jij verantwoordelijk voor de verdere uitrol van het Product Information Management systeem binnen onze organisatie en daarmee eigenaar van de tool die wij daarvoor geselecteerd hebben.

Als spin in het web word jij het centrale aanspreekpunt voor de datamanagers van de verschillende productielocaties (PBU’s) en de lokale verkooporganisaties (MBU’s).

Je analyseert de beschikbaarheid en kwaliteit van aanwezige product data en initieert en coördineert vervolgens acties om het niveau van de data op een hoger plan te krijgen indien nodig.

Samen met voorgenoemde datamanagers werk je ook aan voorstellen voor het harmoniseren van de wijze waarop data wordt ingevoerd.

Daarnaast ben je namens de productgroep Comfosystems het aanspreekpunt voor ETIM en BIM gerelateerde onderwerpen vanuit de internationale organisatie en ondersteun je de Global Product Managers met het databeheer van hun productlijnen.

Wat ga je doen?

 • Met je uitstekende communicatieve vaardigheden weet je waardevolle relaties op te bouwen met de verschillende belanghebbenden binnen de organisatie
 • Je weet met overtuigingskracht anderen mee te nemen in je plannen
 • Het is voor jou geen probleem om product data te analyseren op kwaliteit en daar waar nodig actie op te ondernemen
 • Oplossingsgericht en klantgericht denken is voor jou vanzelfsprekend
 • Als teamplayer voeg jij meerwaarde toe aan ons team
 • Welke competenties heb je nodig?

 • Jij hebt een afgeronde HBO of MBO opleiding met ruime ervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt affiniteit met techniek / technische producten
 • Je hebt kennis van MS Office en SAP
 • Ervaring met PIM systemen, ETIM classificatie en BIM objecten is een pré
 • Ervaring met het leiden van projecten is een pré
 • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift
 • Wat bieden wij?

  Zehnder biedt een uitdagende, op samenwerking gerichte ontwikkelrol in een organisatie met een internationaal karakter. Het is een compacte organisatie waar met multidisciplinaire teams continu aan verbeteringen wordt gewerkt.

  De organisatie is en blijft in beweging, is continu op zoek naar vernieuwing en verbetering. Er is ruimte voor continue ontwikkeling zowel op product als persoonlijk vlak.

  Zehnder kent goede arbeidsvoorwaarden. Inschaling vindt plaats op basis van de cao Metalektro. Naast een 13e-maand ontvang je ook een variabele winstuitkering gebaseerd op de resultaten van het bedrijf.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier