Stageopdracht CBS data voor Wikipedia (HBO)
Centraal Bureau voor de Statistiek
, NL
3 dagen geleden

Wat ga je doen?

Artikelen in Wikipedia vormen een belangrijke bron van informatie voor velen die op het internet zoeken. Zoekmachines tonen hits uit Wikipedia hoog in de resultatenlijsten.

Het CBS geeft net als Wikipedia over veel onderwerpen informatie. Je ziet dan ook vaak dat artikelen mede gebaseerd zijn op informatie van het CBS.

Dit kan inhoudelijke informatie betreffen, maar dit kunnen ook referenties zijn naar CBS artikelen.

Hoe krijgen we nu relevante en recente informatie van het CBS in Wikipedia artikelen?

Het is natuurlijk onmogelijk om alle Wikipedia artikelen te bewerken die informatie van het CBS zouden kunnen bevatten. We zullen hier echter keuzes moeten maken.

Wikipedia is het werk van vele vrijwilligers, het is een gemeenschappelijk initiatief. De stagiair zal daarom een Wikipedia project gaan opzetten waar andere Wikipedia vrijwilligers in deelnemen.

Naast het toevoegen van informatie van het CBS op artikelbasis is het mogelijk gegevens toe te voegen aan Wikidata, de database waaraan Wikipedia artikelen hun informatie kunnen ontlenen.

De informatie van het CBS zal hier geautomatiseerd worden toegevoegd. De stagiair kan dit project coördineren in samenwerking met de redactie en het ontwikkelteam van de website en vertegenwoordigers van de Wikimedia Foundation, de eigenaar van Wikimedia projecten.

Wie zoeken wij

 • Je volgt een hbo-opleiding met vakgebied Media, Communicatie of informatie;
 • Je hebt interesse in de maatschappelijke en economische ontwikkelingen waarover het CBS publiceert;
 • Je kunt zelfstandig werken en neemt initiatieven om je project te doen slagen.
 • Waar kom je te werken

  Directie CBS Communicatie en Nieuws (CCN) in het team Centrale Regie Operationeel. CCN realiseert met het werk van alle CBS-

  ers een dialoog met de samenleving, waarin met onze statistieken en verhalen vragen worden beantwoord, meer inzicht wordt geboden over wat er feitelijk gebeurt en het CBS zo impact heeft op het maatschappelijke debat.

  Aanbod

  Bij een stageduur van meer dan één maand heb je als stagiair recht op een stagevergoeding. Voor alle hbo- en wo-opleidingen geldt een stagevergoeding van €578,-

  bruto per maand. Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier