Strategisch Financieel Adviseur I-Domein
Gemeente Amsterdam
Amsterdam, NL
4 dagen geleden

De functie

In de functie van strategisch financieel adviseur ben jij de financiële steun en toeverlaat van het hoogste gremium van de stad Amsterdam.

Deze verantwoordelijke taak is jou wel toevertrouwd. Als strategisch financieel adviseur sta jij stakeholders bij op het gebied van financiën en planning-en-control.

Het resultaat? Een financieel gezonde gemeente waar het goed wonen, werken en verblijven is.

Je adviseert onze stakeholders bij hun financiële verantwoordelijkheid voor het sturen en beheersen van de clusters. Hierin werk je nauw samen met de clustercontroller.

Het gaat dan met name om de financiële gevolgen, aspecten en risico’s van beleid en bestuurlijke beleidsprogramma’s. In totaal heeft de gemeente vijf clusters, waarvan de stedelijk directeuren samenkomen in het gemeentelijk managementteam (GMT).

In voorbereiding op die wekelijkse GMT-vergaderingen ben jij de linkerhand van de stedelijk directeuren bij alle onderwerpen met een financieel raakvlak.

Je gaat aan de slag bij het cluster Sociaal.

De gemeente Amsterdam heeft grote verantwoordelijkheden op het terrein van onder andere zorg, jeugd en werk. Zoals onderwijs, gezondheid, diversiteit, anti-discriminatie, jeugdwerkloosheid, sport, de Sporthallen Zuid, het Amsterdamse Bos, armoedebestrijding, schuldhulpverlening en nog veel meer.

Cluster Sociaal is zo ingericht dat het daarnaast optimaal de wetten op die terreinen kan uitvoeren. De gemeente streeft daarbij naar een excellente en eenduidige dienstverlening aan alle Amsterdammers, waaronder ook de kwetsbare Amsterdammers, in verschillende fasen en facetten van hun leven.

Het cluster Sociaal is een complex domein met een grote diversiteit aan onderwerpen en aan maatschappelijke partners. Om succesvol te kunnen zijn in haar taakuitvoering en haar maatschappelijke opgave, is nauwkeurige samenwerking en betrokkenheid noodzakelijk.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier