Business Intelligence Specialist
Talentenregio
Kampen, NL
2 dagen geleden

Business Intelligence Specialist

Zoek jij een baan waarin je met inzichten uit data een grote bijdrage levert aan de collega’s en burgers van de gemeente Kampen

Als BI specialist ben je samen met het team verantwoordelijk voor het ondersteunen van een data gedreven organisatie. Je ontwikkelt robuuste relaties met afdelingshoofden, beleidsmakers en medewerkers om een duidelijk beeld te krijgen bij wat hen bezighoudt.

Op basis van wensen bepaal je samen met het team de oplossingsrichting en ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen, documenteren en onderhouden van de oplossing.

Je helpt ons onze ambities op het gebied van informatie gestuurd werken te realiseren en je draagt bij aan een verdere professionalisering van ons team.

In samenwerking met gegevensbeheerders, vak-afdelingen en functioneel beheerders werk je aan de verdere ontsluiting van databronnen.

En verder

 • Je signaleert kansen, stuurt op de meerwaarde van data-analyses en rapportages en zoekt BI oplossingen bij vragen en uitdagingen op het gebied van dienstverlening en bedrijfsvoering.
 • Je weet maximale waarde uit onze data te halen maar houdt een scherp oog op privacy, ethiek en informatieveiligheid. Daarbij werk je nauw samen met onze privacybeheerder, functionaris gegevensbescherming en (C)ISO.
 • Je analyseert, modelleert en visualiseert data die je in samenwerking met onze technische beheerders vertaalt naar waardevolle en gebruiksvriendelijke managementrapportages en inzichten.
 • Algemene informatie

  Je komt te werken bij de afdeling Dienstverlening en informatie. Binnen deze afdeling wordt gewerkt aan informatie gestuurd werken.

  Door ontsluiting van interne en externe bronnen vergroten we ons inzicht in maatschappelijke trends en ontwikkelingen. We krijgen beter zicht op wat onze inwoners en organisaties van ons vragen en we gebruiken actuele data om onze dienstverlening én bedrijfsvoering efficiënt en op koers te houden.

  Daarbij werken we samen met partners om kennis te delen, inspiratie op te doen en kennisproducten uit te wisselen.

  Op de afdeling ben je met 11 collega’s verantwoordelijk voor de informatievoorziening. Er heerst een prettige sfeer, veel persoonlijk contact en de manager is zeer mensgericht.

  Wat breng je mee?

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en ervaring als data of BI consultant.
 • Je bent bekend met de hele keten van business behoefte tot rapportage.
 • Je hebt kennis van en ervaring met power BI technologie zoals SQL server, SSAS, Azure data platform en Power BI.
 • Wat bieden wij?

  We bieden verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een betrokken en vooruitstrevende gemeente die veel mogelijk maakt.

  Als medewerker krijg je alle ruimte om initiatief te nemen. We werken op basis van vertrouwen. Waar, wanneer en hoe je werkt bepaal je zelf, zolang je de samenwerking met collega’s en opdrachtgevers georganiseerd hebt.

  We stimuleren durf en lef. En verder :

 • Een uitdagende en afwisselende functie bij een vooruitstrevende gemeente voor 32-36 uur per week.
 • Wij bieden een contract voor één jaar. Daarna bestaat de mogelijkheid van een contract voor onbepaalde tijd.
 • Wij bieden een contract met een bruto maandsalaris van maximaal € 4671 (Schaal 10 CAO Gemeenten).
 • Individueel Keuze Budget van ruim 17% bovenop je salaris die je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof;
 • Vanaf 2023 heb je 26 vakantiedagen om op vakantie te gaan;
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden om het beste uit jezelf naar boven te halen;
 • Een mobiel, laptop en goede faciliteiten voor je thuiswerkplek waaronder een goede bureaustoel en groot beeldscherm;
 • Flexibele werktijden en het is mogelijk om deels te hybride werken;
 • We zijn actief in het vitaliseren van onze medewerkers. We bieden onze medewerkers de mogelijk om mee te doen aan workshops zoals;
 • Chi-running, ladies walk, power-walking, tennis / paddel, volleybal en zwemmen.

  Voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden .

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier