Senior Wegontwerper
Boskalis
Rotterdam
13 uur geleden

De functie

Heb je de afgelopen jaren je sporen verdiend als wegontwerper en ben jij er aan toe je opgedane kennis te delen met anderen?

Gaat jouw hart sneller kloppen van complexe wegenbouw en wil jij werken aan toonaangevende projecten die letterlijk de kaart van Nederland veranderen zoals de grenscorridor N69, de aansluiting A16 / N3 bij Dordrecht of de volledige C02-negatieve, nog aan te leggen weg N470?

Dan komen we graag met je in contract voor de functie van Senior Wegontwerper bij Boskalis Nederland. Dat de basis van een winnend ontwerp valt of staat met kundige ontwerpers, hebben wij Boskalis Nederland wel begrepen.

We hebben de afgelopen jaren een eigen ontwerpbureau opgebouwd dat bestaat uit maar liefst 40 collega’s verdeeld in de vakgroepen ontwerp management, constructief ontwerp en ontwerpen / modelleren.

Het ontwerpbureau bedient alle disciplines van Boskalis Nederland; van constructie en wegenbouw tot waterbouw. Als Senior Wegontwerper leg jij, samen met het project-team de basis voor het winnende ontwerp van een infra gerelateerd project.

Je werkt vanuit de vakdiscipline ontwerpen / modelleren en bent verantwoordelijk voor het creatieve wegontwerp van zowel N-wegen als grote Rijkswegenontwerpen, vaak voor complexe infrastructurele werken.

In samenwerking met het projectteam vertaal je de klanteisen naar een efficiënt, integraal gedragen en maakbaar wegontwerp.

Tijdens de uitvoering ondersteun je het project en neem je de lead in het wegontwerp. Je stelt zelfstandig wegontwerpnota’s en rapportages op en communiceert dit met het projectteam.

Tenslotte fungeer je ook als mentor voor minder ervaren collega’s : je helpt en adviseert over het gebruik van de vigerende normen en richtlijnen.

Het team waar je in werkt weet je tot maximale inspanning te motiveren.

Als Senior Wegontwerper zijn dit jouw uitdagingen :

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de Ontwerpleider en adviseert de Ontwerpleider bij het realiseren van een reële doorlooptijd van het te maken ontwerp.
 • Je signaleert ontbrekende of onjuiste informatie met betrekking tot wegontwerp en draagt ontwerptechnische oplossingen aan richting de Ontwerpleider, met in acht neming van de geldende normen en richtlijnen.
 • Binnen het projectteam zet jij de lijnen richting de Ontwerpers en Tekenaars en ziet toe op de uitwerking van het wegmodel.
 • Je zorgt voor een maakbaar ontwerp wat gedragen wordt door de projectteams in zowel de tender- als de uitvoeringsfase.
 • Je toetst het referentieontwerp op kansen en risico’s en licht je bevindingen toe aan het ontwerpteam.
 • Je neemt actief deel aan de werkgroep overleggen en werkt de bevindingen in klein teamverband middels werksessies uit.
 • Wie jij bent

  Om succesvol de rol van Senior Wegontwerper uit te kunnen voeren, neem je het volgende mee :

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO-opleiding Civiele Techniek .
 • Je hebt minimaal zeven jaar werkervaring als Wegontwerper bij een (middel)grote aannemer of ingenieursbureau.
 • Je hebt uitgebreide kennis van regelgeving en normen op het gebied van wegontwerp.
 • Je kunt uitstekend overweg met Civil 3D, kennis van het programma MX is een pré.
 • Je hebt de flexibiliteit om door Nederland te reizen om de verschillende (project)locaties te bezoeken en stapt met plezier in je leaseauto.
 • Tot slot heb je kennis van 3D Modellering tools en applicaties, Systems Engineering en BIM Ontwerp .

  Over het bedrijf

  In de rol van Senior Wegontwerper kom je te werken bij Boskalis Nederland. Boskalis Nederland is als onderdeel van Koninklijke Boskalis Westminster N.

  V. de business unit die actief is op de Nederlandse markt. We treden op als aannemer van omvangrijke en complexe projecten of als partner in Design & Construct opdrachten.

  We participeren in publiek-private projecten en zijn medeontwikkelaar van nieuwe ruimte en natuur. Als partner van de klant realiseren wij complexe infrastructurele werken binnen de keten van ontwerp, projectmanagement en uitvoering.

  We streven ernaar onze oplossingen zo duurzaam mogelijk te ontwerpen en te realiseren. Onze voornaamste opdrachtgevers zijn Rijkswaterstaat, provincies, waterschappen, gemeenten en private opdrachtgevers.

  Boskalis Nederland heeft kantoren in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Nieuw-Vennep. Bij onze organisatie zijn circa 1.

  000 medewerkers werkzaam en wordt een gezamenlijke omzet gerealiseerd van zo’n € 500 mio.

  Wij bieden

  Werken bij Boskalis Nederland als Senior Wegontwerper betekent werken in een organisatie met korte lijnen en zowel top-down als bottom-up verloopt de communicatie soepel.

  Onze organisatie wordt gekenmerkt door de kernwaarden ondernemerschap, passie & trots, lerend vermogen, ondersteunend samenwerken en professionaliteit.

  De werksfeer kan getypeerd worden als prettig informeel. Oog voor kwaliteit en dienstverlening hebben we binnen onze organisatie hoog in het vaandel staan.

  Binnen Boskalis hechten we veel belang aan jouw gezondheid en welzijn. Gedurende het hele jaar kun jij bij Boskalis deelnemen aan sportieve evenementen en gebruik maken van preventieve hulpbronnen.

  Zo kunnen we het allerbeste uit ons zelf halen en blijven we Samen Fit!

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier