Key Account Manager / Area Lead Cardiovasculair
AstraZeneca
The Hague, South Holland
1 dag geleden

Job ID R-070124 Date posted 01 / 06 / 2020 Ben jij een commercieel talent en heb je sales ervaring in de farma / medical devices en ben je klaar voor een volgende stap in je carrière?

Wil jij een belangrijke rol spelen bij de verdere uitbouw van een marktleidend & een nieuw product op gebied van Cardiovasculair?

AstraZeneca, een internationaal, innovatief biofarmaceutisch bedrijf, is op zoek naar een gedreven en ondernemende Area Lead Cardiovasculair voor het gebied Friesland, Groningen, Drenthe.

Key Account Manager / Area Lead Cardiovasculair (2de lijn) Noord Oost NL 32 uur per week, of full-time

Regio Friesland, Groningen, Drenthe

Als Key Account Manager / Area Lead Cardiovasculair (intern heet deze functie Area Lead Cardiovasculair) heb je een cruciale rol bij het succesvol uitbouwen van een marktleidend cardiovasculair geneesmiddel en het succesvol in de markt zetten van een zeer veelbelovend nieuw cardiovasculair geneesmiddel.

Binnen AstraZeneca ligt de focus op Key Accountmanagement (KAM) en DMU (Decision Making Unit) management. Wij gaan meer voor kwaliteit van gesprekken en goede samenwerking met cardiologen dan voor kwantiteit.

Dit brengt een uitdagende en ondernemende manier van werken met zich mee. Vanuit inhoudelijke kennis en wetenschappelijke benadering aansluiten bij de dagelijkse praktijk.

Gezien de diversiteit in producten hebben we iemand nodig die een doorzetter is en zich niet laat weerhouden om zijn / haar doelen te behalen.

Je kunt goed in mogelijkheden en oplossingen denken en weet anderen, door jouw enthousiasme, overtuigingskracht en kunde, hierin mee te nemen.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de planning en executie van de commerciële regionale plannen voor ons gehele cardiovasculaire portfolio! Je voert inhoudelijke gesprekken met de cardiologen in de ziekenhuizen, weet relevante netwerken met elkaar te verbinden en je organiseert refereerbijeenkomsten en nascholingen.
 • Je initieert en voert zorgprojecten uit, die in lijn zijn met de strategie en aantoonbaar meerwaarde hebben voor patiënt en hun zorgverleners.
 • Ondersteunen van de cardioloog en kennis delen met de cardioloog over onze producten en diensten zijn een belangrijk onderdeel van jouw account én regionale aanpak om zodoende een duurzaam behandelresultaat te realiseren.
 • Netwerken zit in je bloed, daarom spreekt het voor zich dat je uitstekende contacten opbouwt en onderhoudt met de cardiologie zorgverleners binnen de ziekhuizen in je regio.
 • Daarnaast vind je het leuk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen je therapeutische gebieden en de markt.
 • Je geeft input aan het interne cross-functionele team en werkt nauw samen met jouw collega’s van alle relevante disciplines (Marketing, Medisch, Healthcare Environment) en met de collega’s in jouw regio om te zorgen dat jouw plannen succesvol worden geïmplementeerd.
 • Wat vragen we van jou?

 • Minimaal HBO-werk- en denkniveau.
 • Je woont bij voorkeur in de regio.
 • Minimaal 3 jaar ervaring in de farma / medical devices én een netwerk binnen cardiologie in deze regio is een harde eis.
 • Ervaring met Key Accountmanagement is een pré.
 • Ervaring met het opzetten van (zorg)projecten en / of nascholingen is een pré.
 • Je hebt een intrinsieke drive om jouw (medische) kennis op hoog niveau te houden.
 • Je staat stevig in je schoenen, je bent ondernemend en creatief.
 • Je hebt een can do’ mentaliteit, bent zeer gedreven en een doorzetter.
 • Je kijkt strategisch naar je regio en weet dit in concrete actie(s) om te zetten.
 • Je bent een geboren netwerker en hebt aantoonbare ervaring met het aangaan en onderhouden van professionele relaties.
 • Je hebt plezier in je werk, functioneert goed binnen een team en bereikt graag samen het beste resultaat.
 • Wat bieden wij jou?

 • Een energieke omgeving waar veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling met doorgroeimogelijkheden.
 • Werken in een zeer ervaren en gemotiveerd team.
 • De kans om te werken met een totaal cardiovasculair portfolio! Op dit moment 2 producten (1 markt leidend en 1 launch product dat van grote waarde is voor de zorgverlener en de patiënt!), met zicht op de launch van een derde product.
 • Binnen de gestelde kaders veel ruimte & vrijheid om je eigen succes invulling te geven.
 • Een gedegen interne opleiding evenals training in Key Accountmanagement en Sales Challenger model.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand, goede pensioenregeling, reiskostenvergoeding, minimaal 27 vakantiedagen op basis van fulltime werkweek, auto.
 • Het team Je komt te werken in een zeer ervaren, energiek, uitstekend op elkaar ingespeeld en gemotiveerd team, waarbij onderlinge samenwerking erg belangrijk is.

  Je leert van elkaar door best practices’ met elkaar te delen en op die manier breng je gezamenlijk de business naar een hoger plan.

  Onze organisatie AstraZeneca is een bevlogen, internationale, door innovatie-gedreven biofarmaceutische organisatie. De belangrijkste inspiratie voor het ontwikkelen van onze innovatieve geneesmiddelen is wetenschappelijk onderzoek.

  We hebben de passie om, in onze therapeutische gebieden (Respiratoire, Oncologische en Cardiovasculaire / Metabole aandoeningen) de behoeften van de patiënten waar te maken.

  Daar doen we het voor! Onze innovatieve medicijnen worden wereldwijd door miljoenen patiënten gebruikt.

  Wij hebben internationaal meer dan 59.000 werknemers, verdeeld over zes werelddelen. Gezamenlijk werken we aan een doel : het verschil willen en kunnen maken voor de gezondheidszorg en in de kwaliteit van leven van onze patiënten.

  Onze kernwaarden zijn : we follow the science’, we put patients first’, we play to win’, we do the right thing’, we are entrepreneurial’.

  Dat doen we in Nederland met zo’n 200 energieke collega’s, met het hoofdkantoor in het World Trade Centre Den Haag. Een nieuwe locatie met inspirerende werkruimtes om onze onderlinge samenwerking nog meer te verbeteren!

  Solliciteren Als je interesse hebt en wilt solliciteren ontvangen wij graag jouw CV en motivatiebrief. Ga hiervoor naar de apply button onderaan deze vacature.

  Je kunt jouw CV en motivatiebrief uploaden onderaan de tweede pagina.

  Heb je nog vragen over deze vacature, dan is ons Recruitmentteam bereikbaar via info werkenbijastrazeneca.nl of op +31(0)85 - 047 0244.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier