Netwerk Ontwerper ICT (M/V)
Ministerie van Defensie, Defensie Materieel Organisatie
Huis Ter Heide
6 dagen geleden

Functie omschrijving

Werken bij het ministerie van Defensie maar niet als militair?

Word Netwerk Ontwerper ICT (M / V)

Wil jij er voor zorgen dat alle krijgsmachtonderdelen in binnen- en buitenland 24 / 7 hun werk kunnen doen? Ga dan als Netwerk Ontwerper bij de Sectie Netwerken aan de slag! Je werkt aan het NAFIN (Netherlands Armed Forces Integrated Network) en draagt bij aan de (inter)nationale veiligheid in een professionele omgeving.

Dat doe je naast de Defensie klant ook voor andere ministeries en overheidsorganisaties die een belangrijke maatschappelijke centrale rol vervullen en medegebruik maken van het Defensienetwerk.

Wat ga je doen?

Als Netwerk Ontwerper ben je belast met het uitwerken van netwerk ontwerpen voor het Defensie WAN, LAN, Datacenter en WIFI netwerk op basis van de architecturen en kaders die worden ontvangen via productmanagement.

Vanuit het lifecyclemanagement van de netwerk bouwstenen is dit een continue proces.

De Netwerk Ontwerper maakt voor de bouwstenen generieke en specifieke ontwerpen op zowel High Level als Low Level waarbij de bruikbaarheid, beschikbaarheid, beheerratio, automatisering en standaardisering voorop staan.

Tevens maak je ontwerpen voor de productontwikkeling van nieuwe bouwstenen. Een ontwerp moet goed toepasbaar zijn dus borg je dat jouw ontwerp daar goed op getoetst wordt.

Je bent geïnteresseerd in ontwikkelingen op het gebied van de programmering en automatisering van het beheer van netwerken zoals scripting.

Je werkt nauw samen met je collega’s en past goed in het brede team dat ons netwerk naar een hoger niveau probeert te brengen.

Daarom neem je ook deel aan optimalisatieprojecten.

Wat vragen we?

Ben jij in het bezit van een HBO diploma (of aantoonbaar HBO werk- en denkniveau) richting ICT of vergelijkbaar? Heb jij een geldige certificering CCNP-Routing & Switching en minimaal 2 jaar werkervaring als Netwerk Ontwerper?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij stellen het ook zeer op prijs als je goed overweg kunt met MPLS-IP (van bij voorkeur CISCO of NOKIA), of met VLANs en / of SPBM (van bij voorkeur Extreme).

Maar je kunt ons zeker ook blij maken als je juist goed je weg weet te vinden met Load Balancing. Voor Defensie is Identity Management en authenticatie natuurlijk van belang en daarmee de Cisco Identity & Security Engine (ISE).

We werken veel met MS Visio en kennis van Python is belangrijk. Herken jij jezelf in dit profiel? Dan maken we graag kennis met je!

Persoonlijke Competenties :

 • Analyseren (alleen voor interne publicatie : niveau 2)
 • Conceptueel denken (alleen voor interne publicatie : niveau 2)
 • Communiceren (alleen voor interne publicatie : niveau 2)
 • Flexibel (alleen voor interne publicatie : niveau 2)
 • Verantwoordelijk (alleen voor interne publicatie : niveau 2)
 • Initiatief (alleen voor interne publicatie : niveau 2)
 • Samenwerken (alleen voor interne publicatie : niveau 2)
 • Je bent bereid om de eed of belofte voor burgermedewerkers van Defensie af te leggen.

  Je hebt een Nederlandse nationaliteit of een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA). Dit is een vergunning die vreemdelingen van buiten de EU, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland het recht geeft om in Nederland te verblijven en te werken voor een periode langer dan drie maanden.

  Een vergunning is niet nodig voor werknemers uit landen van de Europese Economische Ruimte (EER) en uit Zwitserland. Voor deze landen geldt een vrij verkeer van werknemers.

  Overige arbeids voorwaarden

  Arbeidsvoorwaarden

  Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

  Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,3%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering.

  Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een vergoeding woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een OV-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.

  Hoe leuk het werken bij Defensie ook is, wij vinden het ook belangrijk dat je dit met jouw privéleven kunt combineren. Diverse verlofregelingen (bijvoorbeeld 75% betaald ouderschapsverlof) en flexibele werktijden dragen bij aan een goede balans.

  En als dat niet genoeg is, dan is het ook nog mogelijk je werktijd (tijdelijk) enkele uren per week te verkorten en extra verlofuren en / of ADV-uren op te bouwen.

  Bijzonderheden :

 • Deze vacature is zowel in- als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur. Als eerste zal de interne selectieronde gehouden worden.
 • Voor externe kandidaten geldt, afhankelijk van het kennis- en ervaringsniveau, een proeftermijn.
 • Een veiligheidsonderzoek en referentiecheck maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Je bent bereid om de eed of belofte voor burgermedewerkers van Defensie af te leggen.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier