Officier der Mariniers MS&T (VWO)
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Doorn
1 dag geleden

Vacature Marine

Officier der Mariniers MS&T (VWO)

Solliciteren Sluit notificatie

Let op : om te kunnen solliciteren moet je eerst met succes een activiteit hebben afgerond. Druk op de oranje knop om je aan te melden.

Heb je deze nog niet gedaan? Dan kun je nog niet solliciteren op deze functie.

Aanmelden voor Fitheidstest Verder met solliciteren

 • €2.550 €3.400 salaris
 • €3.600 bonus p.j.
 • 26 30 vrije dagen per jaar
 • Kosteloos je rijbewijs halen
 • Locatie : Den Helder, Den Hoorn, Doorn
 • Meer info

  Salaris en voorwaarden

  Salaris

  Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

  Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages. Meer info

  Vrije dagen

  Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

  Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

  Rijbewijs

  Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

  Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

  Bonus

  Gedurende je dienverplichting krijg je naast je salaris ook elk jaar een (bruto) aanstellingspremie / bonus.

  Marinier worden? Ontdek alles over de eerste stap : de Fitheidstest

  Bekijk de video

  Marinier worden? Ontdek alles over de eerste stap : de Fitheidstest"

  Officier der Mariniers Bart over zijn werk

  Bekijk hier

  Video bekijken : "Officier der Mariniers Bart over zijn werk"

  Ga jij verder waar anderen stoppen bij Het Korps Mariniers?

  Bekijk de video

  Video bekijken : "Ga jij verder waar anderen stoppen bij Het Korps Mariniers?"

  Hoe treden mariniers op tegen piraten en kapers?

  Ontdek het in de video

  Video bekijken : "Hoe treden mariniers op tegen piraten en kapers?" 1

  Wil jij leiding geven aan een eenheid die wereldwijd inzetbaar is onder alle omstandigheden? En ben je geïnteresseerd in welke bijdrage techniek kan leveren aan de missies van het Korps Mariniers?

  Volg dan de opleiding tot Officier der Mariniers inclusief de bachelor Militaire Systemen en Technologie (MS&T).Je dient jezelf eerst in te schrijven voor de Fitheidstest Mariniers.

  Heb je dit positief afgerond, dan zul je deelnemen aan het keuringstraject.

  Dit ga je doen

  Als Troop Commander bij het Korps Mariniers ben je wereldwijd inzetbaar onder alle omstandigheden. In ijzige kou en tropische hitte, in de stad en op ruig terrein.

  Je gaat op bivak in binnen- en buitenland (ook tijdens je opleiding) en kunt ook ingezet worden voor speciale missies of op uitzending in een risicogebied.

  Een groot deel van je tijd geef je echter leiding aan een peloton op de kazerne in Nederland dat op elk moment klaar moet zijn voor uitzending.

  Met jouw technische achtergrond word je verder ingezet voor diverse operationele functies. Je bent dan verantwoordelijk voor de aanschaf en de optimale inzet van Militaire Systemen en Technologie.

  Daarnaast valt ook het onderhoud van die systemen onder jouw verantwoordelijkheid.

  Hier ga je werken

  Na het voltooien van je opleiding ga je aan de slag als Troop Commander binnen een van de infanterie-eenheden van het Mariniers Trainings Commando in de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn.

  Je opleiding van 4 jaar en 10 maanden volg je grotendeels op het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder.

  Het eerste jaar van je opleiding speelt zich voornamelijk af op de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Tijdens de driejarige bacheloropleiding ligt de focus op technologie van militaire systemen.

  De opleiding biedt toegang tot masters van civiele en militaire universiteiten in binnen- en buitenland.

  Weekagenda

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Appèl en briefing van de commandant Briefing geven aan onderofficieren Operationele order presenteren aan de eenheid Personeelszaken Aanvalstrategieën oefenen op de Oirschotse Heide 10 km hardlopen Onderhoud aan het wapen Administratie Middag Operationele order schrijven voor de volgende oefening Fitnessen Voorbereidingen oefening Oirschotse Heide Aanvalsstrategieën oefenen op de Oirschotse Heide Uitvoeren aanval bij daglicht Evaluatie van de oefeningen met onderofficieren Eindappèl Avond Drankje doen met collega's Uitvoeren nachtelijke aanval

  VWO, HBO

  Voortgezet Wetenschappelijk Onderwijs, profiel N&T of N&G, (Wiskunde B en Natuurkunde verplicht). E&M en C&M aangevuld met Wiskunde B en Natuurkunde.

  Of een geaccrediteerde HBO propedeuse van 60 EC in een relevante (technische) studierichting en een VWO certificaat voor Wiskunde B en Natuurkunde

  Je bent tussen de 17 jaar en 27 jaar en 11 maanden

  Je bent minimaal 165 cm (vrouw), 165 cm (man)

  Een bril of lenzen is geen probleem.

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hoeft geen rijbewijs te hebben

  Je hebt een zwemdiploma nodig

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM)

  Het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) maakt deel uit van de Nederlandse Defensie Academie en verzorgt de initiële opleiding tot officier bij de Koninklijke Marine.

  Deze opleiding duurt voor VWO'ers nominaal 5 tot 5,5 jaar (voor HBO / WO'ers 2 tot 2,5 jaar).

  Praktische Opleiding Tot Officier der Mariniers (POTOM)

  Om officier bij de mariniers te kunnen worden, moet de Praktische-Opleiding tot Officier der Mariniers (POTOM) worden doorlopen.

  Deze duurt 11 maanden. Aspirant-officieren moeten bewijzen te beschikken over leiderschapskwaliteiten, tactische vaardigheden, uithoudingsvermogen en fysieke kracht.

  Een officier moet onder extreme (oorlogs)omstandigheden een peloton kunnen leiden en de eisen zijn dus hoog.

  Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 6

  Jouw loopbaan

  Als Troop Commander geef je leiding aan een peloton operationele mariniers.

  Wanneer je wordt bevordert ga je meer aan de slag met jouw technische achtergrond. Zo kan je bijvoorbeeld verantwoordelijk worden voor de aanschaf en optimale inzet van de militaire systemen en technologieën waar het Korps Mariniers mee werkt.

  De sollicitatie

  Voorlichting Marine (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Fitheidstest

  Bij het Korps Mariniers leren we je op te treden in een hecht team, je sport veel en je krijgt al snel veel verantwoordelijkheid.

  Je leert werken in een goed getrainde eenheid die opereert in de meest extreme omstandigheden. Tijdens de Marinier Fitheidstest op het Marine Etablissement in Amsterdam wordt je conditie getoetst aan de eisen voor Mariniers.

  Kennismakingsdagen Korps Mariniers

  Je komt langs voor een aantal dagen bij het Korps Mariniers, waarin je kunt laten zien of je uit het juiste hout gesneden bent! Check voor meer informatie over de kennismakingsdagen de brochure : Marinier worden? Dit moet je weten.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstellings- en Adviescommissie (AAC)

  Dit gesprek met een aantal (hoge) officieren vindt plaats op het Koninklijk Instituut voor de Marine of op de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

  Aan de hand van dit gesprek wordt beoordeeld of je de capaciteiten hebt om te worden opgeleid tot officier bij Defensie.

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  Aanmelden voor Fitheidstest

  Solliciteren

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier