Vrijwilligersfuncties in Buren
VluchtelingenWerk Nederland
Oost Nederland
5 dagen geleden

Aan de slag bij VluchtelingenWerk

In iedere gemeente in Nederland wonen vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Deze mensen hebben zich na een periode van onzekerheid in een stad of dorp mogen vestigen.

Vrijwilligers van VluchtelingenWerk ondersteunen deze statushouders in het proces naar zelfredzaamheid.

 • Maatschappelijk begeleider
 • Als maatschappelijk begeleider begeleid je cliënten in de eerste periode. Je biedt praktische ondersteuning bij huisvesting, financiën en gezondheidszorg.

  Tijdsbesteding : 2 dagdelen per week.

 • Medewerker intakes
 • Je gaat met vluchtelingen in gesprek over onderwerpen zoals onderwijs, werkervaring, financiën en contacten in Nederland.

  De intake is een soort nulmeting. Tijdens en na de intake maak je samen een trajectplan waarin is opgenomen welke stappen hij of zij gaat ondernemen om doelen te bereiken.

  Als vrijwilliger bied je ondersteuning bij het opstellen van deze doelen en bijbehorende activiteiten. Tijdsbesteding : 1 tot 2 dagdelen per week.

 • Juridisch begeleider (deze vacature is op dit moment vervuld)
 • Vrijwilligers van VluchtelingenWerk bieden informatie en ondersteuning aan vluchtelingen bij juridische (asielgerelateerde) zaken, waaronder de procedure voor gezinshereniging.

  Je werkt vanuit het kantoor in Tiel. Tijdsbesteding : 2 dagdelen per week.

  Inburgering

  Vluchtelingen en migranten leren de Nederlandse taal door het volgen van een inburgeringscursus. Ook leren ze daar meer over regels en gebruiken in Nederland.

  VluchtelingenWerk is een van de aanbieders van inburgeringscursussen. Vrijwilligers spelen hierin een belangrijke rol.

 • Taalcoach
 • Als taalcoach bied je individuele taalondersteuning aan één of meerdere inburgeraars. Centraal staat het vergroten van de taalkennis en het doorbreken van angst om de Nederlandse taal te spreken.

  Tijdsbesteding : 2 uur per week.

 • Klassenassistent
 • Als klassenassistent ondersteun je een NT2-docent tijdens de les. Je begeleidt (groepjes) cursisten onder supervisie van de docent.

  Tijdsbesteding : 1 dagdeel per week.

  Projecten

 • Participatiecoach VIP (deze vacature is op dit moment vervuld)
 • Het vinden van passend werk (betaald of onbetaald) is een belangrijk middel voor vluchtelingen om zelfstandig en volwaardig te kunnen functioneren in de Nederlandse samenleving.

  Veel vluchtelingen hebben een achterstand op de Nederlandse arbeidsmarkt. Vrijwillige participatiecoaches ondersteunen vluchtelingen bij het vinden van hun weg op de arbeidsmarkt.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier