IT Architect Omzetbelasting
Belastingdienst
Apeldoorn, NL
23 uur geleden

Functieomschrijving

Ondernemers uit Nederland en Europa ondersteunen met het voldoen aan de wettelijke verplichtingen; daar zet ik me met mijn teams volledig voor in! Daarom dragen we bij aan de vernieuwing van het applicatielandschap van de omzetbelasting.

Ramzi Barkoudah, teamleider IV omzetbelasting.

De keten omzetbelasting staat de komende jaren voor grote uitdagingen. De Europese en nationale wet- en regelgeving zijn sterk in ontwikkeling.

Daarnaast is het applicatielandschap verouderd. Om aan huidige en nieuwe wet- en regelgeving te kunnen blijven voldoen moeten we het applicatielandschap moderniseren, met gebruikmaking van state-of-the-art architectuurprincipes en technologieën.

Hierbij moeten we enerzijds op tijd kunnen voldoen aan de eisen van de business en anderzijds een robuust en wendbaar applicatielandschap realiseren.

Een mooie uitdaging die vraagt om een voortdurende afweging.

Onze doelstelling voor 2020 / 2021 is om de basis te leggen voor een stapsgewijze modernisering van de IV voor de keten omzetbelasting.

De eerste stap daarbij is het flexibiliseren van de werkstromen. Zo ontstaat er een systeemlandschap waarin de voorbije en toekomstige ontwikkelingen hun plaats vinden.

De modernisering vraagt een volledige vernieuwing van de administratie. Verdere ontwikkeling van het fundament voor gegevens is hier een voorwaarde.

In deze dynamische setting stel jij als IT architect de SOA (Service Oriented Architecture) op voor het applicatielandschap van de Omzetbelasting.

Daarbij werk je mee aan nieuwe projecten zoals het Europese BTW project voor E-Commerce en de vernieuwing van het omzetbelastinglandschap.

Je stelt de ICT-startarchitectuur op voor opdrachten en legt de requirements en kaders vast voor zowel de applicatielaag als de infrastructuurlaag .

Door jouw brede blik zie je de consequenties van een opdracht en kun je de wijzigingen bij een release goed in kaart brengen.

Je maakt een impactanalyse waarbij je op overzichtelijke wijze inventariseert welke producten (configuratie-items) door beoogde wijzigingen worden geraakt, ontstaan en / of verdwijnen.

In deze rol werk je veel samen met productmanagers, andere architecten en het specificatieteam om de (niet-functionele) requirements helder te krijgen en binnen de architectuurkaders te houden.

Je ondersteunt de realisatieteams bij het uitwerken van de applicatiearchitectuur en overige ontwerpen en realiseert deze binnen de architectuurkaders.

Ook zorg je voor verificatie richting de business (productmanagers, domeinexperts, functioneel beheer en infrastructuurmanagement).

Bij jou hoort ook het uitvoeren van architectuur control bij opdrachten, scrum teams en de agile release train tijdens de systeemontwikkeling.

Bevindingen, adviezen en antwoorden deel je. Wij werken in een op SAFe gebaseerde Scaled Agile omgeving en verwachten daarin van onze medewerkers een flexibele, pro-actieve houding die gericht is op samenwerken in en met teams van professionals.

Dus... Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Ramzi? Of wil je liever eerst eens praten over de mogelijkheden?

Neem dan contact met ons op!

Functie-eisen

 • Je hebt een WO werk- en denkniveau, bij voorkeur door een studie Informatica.
 • Je hebt kennis van TOGAF Practitioner, NORA, MARIJ, SCIA, ERIA.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met het ontsluiten van data van bronsystemen naar analysetabellen.
 • Je hebt hands-on ervaring met een of meerdere onderdelen van de SAS Suite
 • Je hebt ervaring met het werken in Scrum teams
 • Je hebt ervaring met het werken in een agile omgeving, bij voorkeur met SAFe.
 • Je bent bekend met relationele datastructuren en database platformen zoals Teradata.
 • Samenwerken
 • Communicatief vaardig
 • Netwerken
 • Organisatiesensitiviteit
 • Resultaatgerichtheid
 • Wat vinden we nog meer belangrijk?

  Je kunt opereren in een complexe business context, waarin meerdere bedrijfsonderdelen samenwerken. Je wilt altijd leren en jezelf ontwikkelen en je ziet de meerwaarde van kennisdeling, waarvoor je jouw goede communicatieve vaardigheden benut.

  Je bent pro-actief, je investeert in een relevant netwerk en onderhoudt dit vervolgens goed. Je kunt zeer goed in teamverband werken.

  Arbeidsvoorwaarden

  Salarisniveau schaal 12

  Maandsalaris Min €3815 - €5671 (bruto)

  Dienstverband Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

  work agreements -

  Minimum aantal uren per week 32

  Maximum aantal uren per week 36

  Overige arbeidsvoorwaarden

  Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren).

  Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen.

  Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

  Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

  Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

  De organisatie - Belastingdienst

  Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen.

  Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag.

  In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven.

  Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd.

  Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent : bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn.

  De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

  De afdeling - Directie Informatievoorziening

  De Directie Informatievoorziening (IV) wil de gehele Belastingdienst optimaal te ondersteunen. 24 uur per dag en 7 dagen in de week.

  En om die doelstelling te realiseren, wordt het IV-landschap voortdurend vernieuwd en gemoderniseerd. Net als dat om de complexiteit van dat IV-landschap te verminderen continu wordt gezocht naar standaardtoepassingen.

  IV werkt hiervoor agile, multidisciplinaire en ketengericht nauw samen met de business op basis van functionele gelijkwaardigheid.

  In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer verschuift richting de business.

  IV bestaat uit vier onderdelen :

 • Integratie Business Services (IBS) dat IV-voorzieningen realiseert die aansluiten op de ketens in het primair proces.
 • Standaard Transactie Services (STS) dat (op basis van bouwblokken) generieke deelproducten en (on)bemande ontwikkelstraten en technische tooling realiseert.
 • Generieke Business Services (GBS) dat generieke eindvoorzieningen realiseert voor burgers, bedrijven én de eigen medewerkers op het gebied van interactie, data- en kantoorvoorzieningen.
 • Datacenter Services (DCS) dat de generieke delen van de infrastructuur realiseert en exploiteert en werkplekken, mobiele devices en de daarbij behorende servicedesk levert en onderhoudt.
 • Bijzonderheden

  We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit :

 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
 • De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen.

  Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

  Een (online) voorselectietest en / of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure (uitgezonderd interne horizontale kandidaten), evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier