Begeleider C Uranushof: 24 - 36 uur
Abrona
Utrecht, NL
6 dagen geleden

Ben je op zoek naar een uitdagende baan waarbij je alle kanten van het vakgebied kunt uitoefenen? Dan hebben wij voor jou de perfecte match!

De twee teams van Uranushof zijn elk op zoek naar een Begeleider C die niet alleen zorgt voor nieuwe inzichten, maar ook kritisch naar zichzelf kan kijken.

Iemand die voorlopig nog niet uitgeleerd, ondanks de kennis van, en ervaring met, een soortgelijke doelgroep.

 • De Uranushof bestaat uit 2 afdelingen met elk 12 cliënten die allen beschikken over een eigen appartement. Beide afdelingen hebben een eigen team met de bijbehorende dynamiek;
 • zo wonen er op de eerste verdieping cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking terwijl het beneden veelal een matige tot ernstige beperking betreft.

  Er wordt op de Uranushof gewerkt in onregelmatige diensten (geen slaapdiensten) waarbij een deel bestaat uit meerzorg voor cliënten die tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben.

  De meeste cliënten hebben dagbesteding, zowel binnenshuis als in en om het huis, waarbij jij hen begeleidt en naar nieuwe mogelijkheden zoekt die passen bij de vraag van de cliënt.

  Je doet dit uiteraard ook voor diegenen zonder dagbesteding.

  Uranushof 14-A :

  De intensiteit van de ADL ondersteuning varieert hier van een helpende hand bieden tot volledige verzorging. Het verstandelijk niveau wisselt sterk en bij ongeveer de helft van de cliënten is er naast een verstandelijke beperking ook sprake van psychiatrische problematiek.

  Jij draagt er mede zorg voor dat het soms onvoorspelbare gedrag van onze cliënten in goede banen wordt geleid.

  Als begeleider op deze afdeling zijn de volgende eigenschappen belangrijk : collegialiteit, rust kunnen uitstralen, actieve inbreng kunnen leveren, aandacht voor medezeggenschap (huiskamervergaderingen) en plezier in het (waar mogelijk) zelfstandiger maken van de cliënten.

  Je kunt omgaan met verbale en licht fysieke agressie, hebt voelsprieten voor opbouwende spanning bij de cliënten en bent een ster in de-escalerend werken.

  Uranushof 14-B :

  Hier willen cliënten graag individueel benaderd worden en biedt jij de begeleiding die het beste bij hen past. De behoefte aan 'nabijheid' wisselt sterk, en daarmee ook de begeleidingsvraag per cliënt.

  De bijkomende psychiatrische problematiek en incidentele verbale en / of fysieke agressie vormen voor jou een uitdaging die je motiveert om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de cliënt.

  Jouw collega's zijn hierbij de sparringpartners waarmee je gezamenlijk de aanwezige deskundigheid goed weet te benutten.

  Je bent proactief en initiatiefrijk, laat zaken niet op z'n beloop en weet het beste uit je cliënten naar boven te halen.

  Schakelen tussen de 'begeleidingsvragen' vindt je uitdagend en doe je met groot gemak. Hierbij zie je geen beren op de weg maar denk je in oplossingen.

  Voor beide afdelingen geldt dat de functie van Begeleider C veelzijdig en uitdagend is. Wanneer je na het lezen van deze vacature al een duidelijke voorkeur hebt voor een van beide afdelingen, geef dit dan in jouw sollicitatie even aan.

  Omdat er uiteraard ook veel overeenkomsten zijn tussen beide afdelingen kun je op basis daarvan incidenteel ingezet worden bij het andere team.

  Wil je een van beide functies op de locatie Uranushof succesvol kunnen uitoefenen dan beschik je over :

 • een passend beroepsdiploma op minimaal niveau 4 (MZ 4, SPW4, Z, SPH of MBO / HBO Verpleegkunde);
 • ervaring in het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking met aantoonbare kennis over complex gedrag en diverse psychiatrische stoornissen;
 • een stabiele basishouding waarmee je steun biedt aan de cliënten en die je tevens in staat stelt om goed om te kunnen gaan met fysieke en verbale agressie;
 • affiniteit en / of ervaring met de Triple C methode.
 • Werken bij Abrona betekent werken binnen een uitdagende en inspirerende werkomgeving met een goed toekomstperspectief, gebaseerd op onze kernwaarden betrokkenheid, verantwoordelijkheid, integriteit en flexibiliteit.

  Wij bieden je een jaarcontract, met de intentie om het daarna om te zetten in een vast dienstverband. Je werkt onregelmatige diensten, ook in het weekend.

  Het salaris is conform de cao Gehandicaptenzorg. Voor Begeleider C is dat FWG 40 met een bruto maandsalaris van maximaal €2.

  807,-. Abrona kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder het abonnement op en .

  Step 2
  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier