Data Scientist
Aegon Asset Management
The Hague
5 dagen geleden

De functie in een notendop

Data & Analytics is één van de belangrijkste strategische thema’s binnen Aegon. Het gebruik en belang van data en analytics neemt in snel tempo toe.

De afgelopen jaren is dan ook geïnvesteerd in het opbouwen van analytische,- en onderzoek competenties. Aegon heeft hiermee een kwalitatief zeer hoogstaand team ontwikkeld wat voorop loopt in onze markt op het gebied van analytics, data science, klantonderzoek en commercial pricing.

Als Data Scientist ontwikkel je met behulp van slimme technieken data gedreven producten en diensten voor onze interne klanten.

Hiervoor heb je een state-of-the art omgeving ter beschikking : Aegon heeft de afgelopen jaren enorm geïnvesteerd in de ontwikkeling van een Datalake en een Data Science omgeving waarin je alle data en tools ter beschikking hebt om m.

b.v. machine learning en advanced analytics technieken waarde te creëren voor onze klanten overal in de organisatie.

Over de afdeling

Het Analytics & Data Science team is een hecht en ambitieus team. Je bent onderdeel van een multidisciplinair team met daarin ongeveer 40 data gedreven professionals zoals data scientists, BI-experts en pricing experts die samen werken aan één doel : het creëren van waarde uit data.

De gemiddelde leeftijd ligt rond de 30 jaar en er is een verscheidenheid aan achtergronden met teamleden die econometristen, wiskundigen en natuurkundigen zijn.

Naast dat we ons samen inzetten voor Aegon en onze klanten, vinden we het belangrijk om het tijdens en na werktijd ook leuk te hebben.

Er worden daarom tal van activiteiten met elkaar ondernomen zoals borrels, samen sporten (van business roei- en hockeyteams tot samen hardlopen tijdens de lunch), ski-reizen en uiteraard kun je via Young Aegon of de PV gemakkelijk andere (young) professionals leren kennen en deelnemen aan inhoudelijke lunchsessies, maandelijkse borrels, etc.

Dit is jouw toekomstige functie, want je :

 • hebt een afgeronde WO-opleiding met een sterk analytisch component (bijvoorbeeld econometrie, data science, artificial intelligence, wiskunde of natuurkunde);
 • hebt minimaal 5 jaar ervaring als Data Scientist in een complexe organisatie (consultancy of een corporate omgeving);
 • hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen i.c.m. executiekracht. Je kan verschillende machine learning technieken (zoals Random Forest, Neural Networks, Support Vector Machines, Deep Learning, Markov etc.

 • toepassen, maar weet ook hoe je deze verder naar productie brengt;
 • hebt excellente codeer vaardigheden in talen als R en Python;
 • bent goed in en haalt energie uit het constant ontwikkelen van algoritmes en data gedreven producten en diensten met behulp van interne en externe data;
 • bent in staat om informatie en conclusies op een kernachtige manier te presenteren;
 • bent goed in en haalt energie uit het vertalen van business vraagstukken naar data gedreven oplossingen;
 • bent communicatief sterk en weet mensen te verbinden, te overtuigen en te inspireren en weet te bouwen aan lange termijn relaties met (senior) stakeholders;
 • beweegt je soepel in het speelveld van zowel business stakeholders (onze klanten) als data engineers en developers die de data en de infrastructuur leveren voor jouw oplossingen;
 • bent enthousiast en onderneemt zelf actie om nieuwe technieken te leren, data bronnen naar binnen te halen en stimuleert het team hetzelfde te doen.

  Diversiteit & Inclusiviteit

  Iedereen is bij Aegon gelijk. Ongeacht cultuur, achtergrond, beperking, geloofsovertuiging of geaardheid. Hoe diverser onze medewerkers zijn, hoe beter we lijken op al die mensen die klant bij ons zijn.

  Daarnaast brengen verschillende type mensen verschillende ideeën met zich mee. En door goed samen te werken en naar elkaars ideeën te luisteren, kunnen we van Aegon een écht klantbedrijf maken.

  Wat krijg je?

  Wij bieden je een boeiende functie, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie.

  Groei en ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom investeren we veel in onze medewerkers in de vorm van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden.

  In ruil voor jouw betrokkenheid en inzet bieden wij je een uitgebreid pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals :

  Een concurrerend maandsalaris op basis van ervaring en opleiding

  Daar bovenop ontvang je een vaste 13e maand en vakantievergoeding in de vorm van een maandelijks flexbudget van 16,7% van je maandsalaris.

  Goede werk / privé balans met minimaal 27 vakantiedagen.

  Een passende reiskostenvergoeding.

  UItstekende pensioenregeling en korting op Aegon producten

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier