Digital Engineer
ARCADIS Belgium nv
s-Hertogenbosch, Noord-Brabant, Netherlands
5 dagen geleden

JOB DESCRIPTION

Jij gaat je bezighouden met het verder digitaliseren van installatietechnische ontwerpen en adviezen. Met jouw technische achtergrond werk je mee aan onze Digital Twin ambitie.

Wat ga je doen?

Als Digital Engineer binnen onze adviesgroep Sustainable Building Services & Phisics (SBS&P) werk je mee aan complexe gebouwgebonden installatietechnische vraagstukken.

Met jouw passie voor digitalisering en je technische achtergrond, maak je onderdeel uit van de ontwikkeling van onze installatietechnische digital twins.

De technische vraagstukken zijn terug te vinden in onze installatietechnische ontwerpen, maar ook in het gebruik van alle verschillende softwareprogramma’s en de koppelingen daartussen.

Denk aan Revit, Dynamo, Dialux, Vabi-elements, Navisworks, BIM360Doc’s, StabiCad, renderprogramma’s en slimme plug-ins.

Ook als je niet direct met de verschillende programma’s hebt gewerkt, laat je niet afschrikken. We zoeken vooral mensen die zich echt willen vastbijten in de materie.

Je wordt op de afdeling begeleid en met opleidingen kunnen we je kennisniveau snel op orde krijgen. Je werkt grotendeels zelfstandig en met veel individuele vrijheid aan deze (technische) vraagstukken.

Ook op het gebied van smart building technologie’ kan je jouw bijdrage leveren en kennismaken met de nieuwste toepassingen.

Je komt te werken in een enthousiaste hechte groep collega’s binnen de multidisciplinaire adviesgroep Sustainable Building Services & Physics met vertegenwoordiging in de kantoren Rotterdam, ’s-Hertogenbosch en Maastricht.

De projecten hebben een multidisciplinair karakter, zowel nationaal als internationaal. Het delen van kennis en samenwerken met verschillende disciplines is essentieel om voor klanten de meest doordachte, hoogwaardige en strategisch duurzame oplossing te realiseren.

De gebouwgebonden installatietechniek is o.a. door de doelstellingen van het klimaatakkoord, de energietransitie en digitalisering van technieken in beweging.

Binnen adviesgroep SBS&P realiseren we oplossingen samen met onze klanten waarbij we antwoord geven op deze vragen binnen de installatietechniek in de gebouwde omgeving.

Dit doen we bijvoorbeeld door het opstellen van strategische adviezen met betrekking tot doelstellingen voor gezonde gebouwen, CO2 reductie, het ontwerpen van duurzame gasloze gebouwen die bijdragen aan de totstandkoming van de energietransitie, het ontwerpen van WKO- en PV-installaties, smart building oplossingen etc.

Momenteel werken we aan projecten als o.a. :

Ontwikkeling van Wonderwoods in Utrecht : ,

Uitvoering nieuwbouw Rijksuniversiteit Groningen :

Renovatie Binnenhof :

Wat vragen wij?

Wij zoeken een leergierige Digital Engineer, young professional die zich graag vastbijt in (nieuwe) materie en zich wil verdiepen in de digitalisering van onze installatie-ontwerpen en werkprocessen.

Je weet van aanpakken en uitdagingen ga je niet uit de weg. Je bent nieuwsgierig naar nieuwe oplossingen en krijgt energie van de uitdagende vraagstukken rondom klimaat en de energietransitie.

Je bent enthousiast en ondernemend, je werkt doelgericht en bent overtuigend.

Jouw profiel :

 • Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau.
 • Je hebt bij voorkeur affiniteit met gebouw gebonden installaties, de digitalisering hiervan en de werkprocessen daaromheen.
 • Je bent een starter of hebt maximaal vier jaar werkervaring.
 • Kennis van de eerdergenoemde softwareprogramma’s is een pre, maar geen must.
 • Je houdt van uitdagingen, stelt graag de vraag achter de vraag en komt met creatieve oplossingen.
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Schriftelijk en verbaal sterk in zowel de Nederlandse als Engelse taal.
 • Wat bieden wij?

  Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie ’. Dat is wat ons verbindt en inspireert.

  We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren.

  Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur : People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

  Onze cultuur helpt jou je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitdagende en projecten. Denk hierbij aan (digitaal) ontwerp, advisering, engineering, project- en managementdiensten in de natuurlijke en gebouwde omgeving.

  Arcadis biedt jou een functie met veel vrijheid om je werk zelfstandig in te vullen binnen een ambitieus en gedreven team.

  Daarnaast werk je regelmatig samen met collega’s van andere disciplines. Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.

  Arcadis geeft jou de ruimte om ideeën verder te ontwikkelen en biedt goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Wij hanteren marktconforme arbeidsvoorwaarden, waaronder 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaatafhankelijke winstuitkering.

  Op onze vind je meer informatie over ons bedrijf.

  Contactinformatie

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ron van Mourik, recruiter, via telefoonnummer 06 52342947 of via . Wij ontvangen graag jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op .

  Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. #LI-RON

  EnergietransitieNL

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier