Chemisch analist waterkwaliteitsbewaking
Rijkswaterstaat
Lobith, NL
5 dagen geleden

Met wet- en regelgeving zorgt de overheid voor een goede kwaliteit van oppervlaktewater. Als chemisch analist speel jij een essentiële rol in de controle hiervan.

Als analist op het Internationale Meetstation Bimmen Lobith (het IMBL) zetten jij en je Nederlandse en Duitse collega’s in voor een continue bewaking en signalering van de waterkwaliteit naar de waarschuwingssystemen van drinkwaterbedrijven en overheden.

Je primaire taken : het uitvoeren van analyses van organische en anorganische verbindingen in het water en alarmering. Hoe gaaf is dat?

Jouw primaire taak? Het uitvoeren van analyses van organische en anorganische verbindingen in het water. De resultaten die jij en je collega’s verkrijgen gebruikt Rijkswaterstaat onder andere voor de meetprogramma’s van de kaderrichtlijnen Water en Mariene Strategie.

De meetprogramma’s worden uitgevoerd in samenwerking met het hoofdlaboratorium in Lelystad.

Zie je kansen om onze analysemethodes sneller en beter te maken door bijv. verdere automatisering? Dan krijg je alle ruimte om ze op het meetstation of in het laboratorium te ontwikkelen en te implementeren.

Op deze manier heb jij invloed op het landelijke en zelfs het internationale waterbeheer als het gaat om de inzet van analysetechnieken en meetprogramma’s.

Heb je hiervoor nog niet alle kennis in huis? Geen punt, we bieden je cursussen aan om jezelf verder te ontwikkelen.

Deze functie zal worden uitgevoerd op de locaties Lobith en Bimmen (D). Het deelnemen aan weekenddiensten en piket voor calamiteiten is onderdeel van deze functie.

Daarnaast kunnen we je vragen om in Lelystad mee te werken aan de ontwikkeling van nieuwe analysemethoden die op het meetstation moeten worden geïmplementeerd.

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure. De meest actuele informatie vind je via deze .

Vacaturenummer : CIV-810

 • je hebt een hbo diploma in een relevante richting, zoals analytische chemie aan het hoger laboratoriumonderwijs ;
 • je hebt bij voorkeur enkele jaren relevante werkervaring, bijvoorbeeld als laborant of chemisch analist;
 • je kunt functioneren in een kleine bezetting en bent beschikbaar om op onregelmatige tijden zelfstandig te kunnen werken ;
 • je bent bekend met de uitvoering van chemische analyses en het technisch onderhoud van meetsystemen (LC-MS, GC-MS en / of IC-MS);
 • je hebt bij voorkeur ervaring met industriële automatisering;
 • je bent in staat om methodegericht onderzoek en projectonderzoek uit te voeren;
 • je hebt affiniteit met data, ICT, digitalisering en automatisering van processen;
 • je hebt rijbewijs B;
 • je kunt je redden in het Duits.
 • IGA bevindt zich in een transitieperiode. We ontwikkelen nieuwe en optimaliseren bestaande dienstverlening. Wij zijn daarom specifiek op zoek naar collega’s met innovatie- en realisatiekracht én talent voor integrale en efficiënte samenwerking.

  Collega’s die van en met elkaar willen en kunnen leren. Die tegen een stootje kunnen, en nieuwsgierig, ondernemend en resultaatgericht zijn.

  Salarisniveau Schaal 8 Salaris Min €2623 - Max €3546 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.

  Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Minimaal aantal uur per week 36 Maximaal aantal uur per week 36

  Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen.

  Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

  Interessante extra’s

  Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering.

  Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en / of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.

  Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

  Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

 • je werkt primair op de locaties Bimmen en Lobith, dagelijks heen en weer reizen tussen beide locaties hoort bij de werkzaamheden;
 • je werkt mogelijk een enkele dag in Lelystad;
 • met het team rouleer je weekenddiensten;
 • als chemisch analist draai je ook bindingsdiensten, waarbij je 24 / 7 beschikbaar bent in geval van calamiteiten;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces.
 • Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

  Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

  De Centrale Informatievoorziening is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat en vormt een grote, complexe en uitdagende wereld op het gebied van informatievoorziening (IV).

  Een wereld waarin big data nieuwe informatie uit grote hoeveelheden gegevens kan generen. Waarin we steeds nieuwe oplossingen vinden om onze infrastructuur beter te benutten en waarin we zorgen voor een (water)wegennet dat slim, veilig en duurzaam is.

  Wij zijn zowel binnen als buiten Rijkswaterstaat actief en streven ernaar om een gewilde partner te zijn in de IV-dienstverlening.

  In totaal werken er 1060 mensen binnen CIV, verspreid over 4 directies : Ontwikkeling en Services, Inwinning en Gegevensanalyse, Informatievoorziening Netwerken en Bedrijfsvoering en Inkoop.

  Laboratorium

  Schoon oppervlaktewater en bescherming van natuur en milieu : dat is waar Rijkswaterstaat naar streeft. Dat vraagt om uiteenlopende wateranalyses en -onderzoeken.

  Het laboratorium vertaalt beleidsvragen naar een efficiënte analysestrategie. We ontwikkelen en verrichten in eigen huis diverse specialistische analyses en onderzoeken.

  We besteden routineanalyses uit aan de markt, maar blijven verantwoordelijk voor de kwaliteit daarvan.

  Verder spelen we een rol in snelle identificaties en analyses bij onderzoek naar calamiteiten, zoals illegale lozingen, chemische- en olieverontreinigingen, grote branden en nucleaire lozingen.

  We hebben tevens een adviestaak in de nationale beleidsontwikkeling en de internationale standaardontwikkeling voor milieuanalyses.

  Ons laboratorium is uitstekend geoutilleerd en dient op het gebied van het watermilieu als referentie voor de Nederlandse overheid.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier