Toepassing gelijkspanningsnet / energietransitie
Witteveen+Bos
Deventer, NL
1 dag geleden
source : Monsterboard

Elektrische voeding vindt op dit moment hoofdzakelijk plaats via een wisselspanningsnet. Veel apparaten zoals verlichting, zonnecellen en energieopslag zijn steeds vaker gebaseerd op gelijkspanning.

Ook industriële installaties zoals motoren en andere elektrische aandrijvingen kunnen op gelijkspanning werken. De omzetting van wisselspanning naar gelijkspanning en omgekeerd geeft veel energieverlies.

Besparingen tot 20% lijken haalbaar. In het Smart Grid van de toekomst zal gelijkspanning een grote rol spelen. Op korte termijn zullen steeds meer energienetten op gelijkspanning werken.

De opdracht bestaat uit het uitgebreid in kaart te brengen van de aspecten die een rol spelen bij de toepassing van gelijkspanningsnetten.

Aspecten die een rol spelen zijn bijvoorbeeld : welke componenten en architecturen zijn nu al beschikbaar, welke type spanningen en spanningsniveaus kunnen worden toegepast, wat zijn de gevolgen voor de bestaande energie-netwerken, hoe zou een gelijkspanningsnetwerk er uit kunnen zien, hoe zou de transitie van een wisselspanningsnet naar een gelijkspanningsnet gerealiseerd kunnen worden?

De invulling van de opdracht is in samenspraak met ons verder vorm te geven en wij staan geheel open voor nieuwe en innovatieve ontwikkelingen en mogelijkheden hierin.

Wat wij vragen Opleidingsniveau : wo-opleiding elektrotechniek, energietechniek, duurzame energie, informatietechnologie, werktuigbouw of gelijkwaardig.

Wat wij bieden Vanuit een van onze kantoren kun je op je eigen werkplek werken aan je onderzoek. Daarnaast kunnen wij zorgen voor de juiste middelen en kun je specialisten binnen ons bedrijf betrekken bij jouw onderzoek.

Wij hebben contacten met Rijkswaterstaat, gemeenten, Provincies, aannemers, system integrators, Via deze interne en externe contacten kun je nadere informatie onttrekken via interviews of brainstormsessies.

Aanvang : in overleg; Duur : 6-8 maanden (andere tijdsduur ook in overleg mogelijk). Wie wij zijn Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw.

Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland.

Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt.

Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap.

De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers. Reageren? Heb je belangstelling voor deze opdracht reageer dan direct online.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer ing. J. (Johan) Kornet, groepsleider Industriële automatisering en innovatie, telefoon .

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier