Jurist ondernemingsrecht (medior functie)
ABAB Accountants en Adviseurs
Breda
3 dagen geleden

Wat vragen we van je?

 • Wo Nederlands recht of Notarieel recht
 • Commerciële drive en klantgericht
 • Sociaal en communicatief vaardig
 • Relevante werkervaring
 • Wat krijg je van ons?

 • Flexibele werktijden
 • 33 vakantiedagen
 • Regie over je loopbaan
 • Werken in een professioneel team
 • Wil jij jouw kennis en ervaring inzetten om ondernemers te ondersteunen met juridisch advies? Binnen ABAB Legal maak je als jurist ondernemingsrecht deel uit van een team juristen dat met circa 40 fte behoort tot de grote juristenpraktijken in Nederland.

  Samen vormen jullie een krachtig, multidisciplinair team. Je bent voornamelijk werkzaam in Midden- en West-Brabant. De uiteindelijke standplaats bepalen we in overleg.

  We hebben naast Breda, bijvoorbeeld ook kantoren in Roosendaal, Tilburg en Den Bosch.

  Jouw werk in het kort

  Als proactieve adviseur neem je op het juiste moment het initiatief en voel je je verantwoordelijk voor je eigen business.

  Je signaleert adviesbehoeften bij klanten en werkt samen met collega’s van verschillende disciplines om onze klanten zo goed mogelijk te adviseren.

  Daarnaast werk je intensief samen met relatiemanagers en collega juristen om met hen de advieskansen voor ondernemers te signaleren.

  Als medior jurist ben volwaardig onderdeel van het team en heb je eigen verantwoordelijkheden bij grotere multidisciplinaire adviesopdrachten.

  Je verricht zelfstandig juridische advieswerkzaamheden en je stelt alle voorkomende contracten op. Tot slot ben je actief in relevante netwerken, waarbij jij je richt op daadwerkelijke acquisitie.

  Zo kan je dag eruitzien

  Je start vandaag bij een van je klanten. Deze ondernemer wil weten of zijn privévermogen voldoende beschermd is door zijn juridische structuur.

  Je denkt onder andere mee over de ontstane rekening-courantverhoudingen, financieringen en vastlegging van onderlinge rechtsverhoudingen in de concernstructuur.

  Daarnaast signaleer je advieskansen in de breedte. Bijvoorbeeld op het gebied van huwelijkse voorwaarden en het opstellen van levenstestamenten.

  Je maakt met collega’s afspraken over het uitwerken van een advies.

  s Middags rijd je door naar het hoofdkantoor in Tilburg waar je luncht met collega’s. Je zoekt daarna een rustige werkplek op, om een aantal prospects te benaderen die voor ABAB Legal interessant kunnen zijn.

  Daarna ga je aan de slag met het opstellen van een akte van vennootschap onder firma, die je vervolgens voorlegt aan een senior voor een tweede lezing.

  Je sluit de dag af met de uitwerking van het advies waar je deze ochtend aan was begonnen. Om zeker te zijn van je zaak neem je nog even inhoudelijk contact op met een collega fiscalist om de puntjes op de i te zetten.

  Jouw profiel

  Je hebt een universitaire opleiding Nederlands recht of Notarieel recht afgerond en een uitstekende kennis van het rechtspersonenrecht en personenvennootschapsrecht.

  Je hebt netwerk opgebouwd en je schuwt het niet om daar gebruik van te maken. Je hebt de voelsprieten die nodig zijn om nieuwe opdrachten bij bestaande én nieuwe relaties binnen te halen en je vindt het leuk om je te profileren via artikelen, blogs en webinars.

  Wat wij je bieden

  De salarisrange voor deze vacature is € 2.750 tot € 4.850 bruto per maand op basis van 40 uur per week. Het daadwerkelijke salaris en groeiperspectief naar een hogere schaal is afhankelijk van je ervaring en niveau.

  Daarnaast hebben we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een aantrekkelijke winstdelingsregeling, uitstekende studiekostenregeling, 33 vakantiedagen en flexibele werktijden.

  Daar kun je op rekenen.

  Je krijgt bij ABAB de kans om je talenten te blijven ontwikkelen via diverse opleidingsprogramma’s. Daarbij gaat het niet alleen om vakinhoudelijke vaardigheden, maar ook om de ontwikkeling van soft skills’ zoals communicatieve vaardigheden.

  We stimuleren je om zelf de regie te houden over je loopbaan.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier