Gezinsmanager instroom Jeugdzorg
Jeugdbescherming Amsterdam
Amsterdam, Netherlands
9 dagen geleden

Jeugdbescherming Regio Amsterdam zoekt startklare gezinsmanagers instroom met SKJ-registratie . Je hebt al ervaring opgedaan in de Jeugdzorg en kunt direct aan de slag.

Dit is een tijdelijke functie voor 6 maanden.

Dit ga je doen

Als gezinsmanager instroom is je belangrijkste doel : Ieder kind veilig! Jeugdbescherming heeft als doel om het leven van kinderen die onveilig opgroeien positief te beïnvloeden.

De doelgroep waarmee je werkt is divers. Je hebt contact met gezinnen met jonge kinderen, maar ook met pubers.

Als gezinsmanager instroom houd je toezicht op de veiligheid van de kinderen die op de instoomlijst van Jeugdbescherming staan, totdat er een gezinsmanager beschikbaar is die het langdurige begeleidingstraject met het gezin kan starten.

In deze overbruggingsperiode ga je bij de aanmelding van een gezin direct op huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek doe je meteen een veiligheidscheck om de acute veiligheid van kinderen in te schatten.

Ook maak je veiligheidsafspraken met de kinderen, ouders, netwerk, en instanties, waarmee de directe veiligheid van de kinderen gewaarborgd wordt.

Daarnaast ben je tijdelijk het aanspreekpunt voor ouders, kinderen en hulpverleners. Als gezinsmanager instroom werk je methodiektrouw en rapporteren is een belangrijk onderdeel van het werk.

Dit ondersteunt je

Je doet dit werk nooit alleen! Er staat een deskundig team achter je dat bestaat uit een teammanager, een gedragsdeskundige, een senior gezinsmanager en gezinsmanagers.

Om kennis te maken met de werkwijze en de methodiek krijg je een tweedaagse training aangeboden. De organisatie biedt een warme en informele sfeer.

Je krijgt ruimte voor eigen inbreng en deskundigheidsbevordering.

Dit ben jij

Als gezinsmanager instroom heb je een respectvolle houding waarbij je steeds de samenwerking met het gezin zoekt. Je stemt je communicatie af op de ouders, maar weet ook hoe je gesprekken met kinderen voert.

Je laat je niet weerhouden door weerstand en gaat door waar anderen stoppen. Je bent flexibel en kunt omgaan met spoedsituaties waarin snel geschakeld moet worden.

Je hebt ervaring op het gebied van jeugdbescherming en het bespreekbaar maken van zorgsignalen en onveiligheid. Herken je jezelf in de eigenschappen integer, besluitvaardig en volhoudend?

Sta je open voor feedback en reflectie? Dan past deze baan goed bij jou.

Dit heb jij

 • Een afgeronde relevante hbo-opleiding (bv MWD, SPH, CMV,
 • Pedagogiek);
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring in een maatschappelijk betrokken organisatie;
 • Een SKJ-registratie is verplicht ;
 • Een rijbewijs is geen vereiste maar wel wenselijk;
 • Beschikbaarheid van 32 tot 36 uur per week.
 • Dit bieden we je

 • De functie is ingeschaald in schaal 10 CAO Jeugdzorg, € 2.670,58 - € 4.012,02 bij een 36-urige werkweek;
 • Je start met een tijdelijk contract van zes maanden en bij goed functioneren wordt dit verlengd. We hebben de intentie om je uiteindelijk een vast dienstverband aan te bieden;
 • Naast een eindejaarsuitkering en 200 uur verlof (o.b.v. 36 uur / week), ontvang je een goede pensioenvoorziening en een uitstekende reiskostenvergoeding;
 • Een tegemoetkoming in de premie zorgverzekering;
 • Een voordelige sportschoolregeling;
 • Natuurlijk krijg je een laptop en smartphone om je werk overal te kunnen doen.
 • Pas jij in het profiel? Solliciteer dan nu!

  Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Wil je meer informatie? Bel dan met onze recruiters Christianne Rundberg (06 83 23 03 29) en Eefje Kanters (06 29 59 65 17) en kijk op onze website www.jeugdbescherming.nl.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier