Specialist
MijnGemeenteDichtbij
Omgevingsdienst Brabant Noord, NL
3 dagen geleden

Specialist Geluid (junior-medior-senior)

Werkplek : Thuis en op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch

Salaris : Minimaal € 2.798,- en maximaal € 5.247, - (o.b.v. 36 uur, schaal 9, 10 of 11, cao SGO, salaristabel dec. 2021)

Aantal uur : 32-36 uur per week

Dienstverband : In 1e instantie een jaarcontract en aansluitend een vaste aanstelling

Type organisatie : Overheid, Cao Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties

Typisch ODBN : Dynamische organisatie met een groot hart voor de Brabantse leefomgeving. Denk aan natuur en milieu, wonen, werken, recreëren en genieten.

Werken bij een overheidsinstantie waar je het verschil kan maken!

De Omgevingsdienst Brabant Noord is een overheidsorganisatie die volop in beweging is. Wij dragen bij aan een gezonde en veilige leefomgeving in Brabant en daar zijn we trots op.

Samen met je collega’s van het team Specialisten vorm je een dynamisch en gezellig team gericht op verdere door ontwikkeling die bijdraagt aan de brede maatschappelijke context van de ODBN.

Wat ga je doen?

Als Specialist geluid draag je aantoonbaar bij aan een juiste balans tussen geluid en omgeving. Jij weet namelijk waar en wanneer het stil moet zijn en waar en wanneer we (meer) geluid toe kunnen laten.

Dit doe je o.a. door :

 • Het beoordelen van rapporten over bijvoorbeeld industrielawaai, wegverkeerslawaai en geluid in ruimtelijke vraagstukken;
 • Je adviseert in - en extern over de toepassing van beleid- en regelgeving van jouw specialisatie;
 • Je werkt samen met je collega-specialisten en met je collega’s van vergunningverlening, handhaving en toezicht aan specialistische deeladviezen;
 • Zodra je weet dat nieuw uitvoeringsbeleid nodig is of bestaand beleid aangepast moet worden, neem jij proactief de juiste stappen;
 • Daar waar nodig ondersteun je bij geluidmetingen buiten je normale uren’.
 • Bovenstaande taken verricht je als je als medior binnenkomt bij de ODBN. Deze functie zit in salarisschaal 10 (€ 3.017,- tot € 4.562,- bruto per maand).

  Kom je als junior of als zij-instromer binnen in onze organisatie? Daar staan we zeker voor open! We zorgen voor de juiste begeleiding en je verricht dan in het begin vooral ondersteunende werkzaamheden voor je collega’s die jou inwerken.

  De junior functie zit in aanloopschaal 9 (€ 2.798,- tot € 4.109,- bruto per maand), waarbij je op termijn door kunt stromen naar functieschaal 10.

  Kom je als senior binnen? Dan fungeer je vooral als primus inter pares op inhoud voor de collega geluidspecialisten. Je zorgt voor kennisoverdracht tussen collega’s en het meenemen’ van collega’s in jouw dagelijkse praktijk.

  Deze functie zit in salarisschaal 11 (€ 3.615,- tot € 5.247,- bruto per maand).

  Het team

  Je bent onderdeel van een team van circa 30 deskundigen met de specialismen geur, lucht, geluid, bodem, RO en externe veiligheid.

  De specialisten van de ODBN lopen voorop om de uitvoering van beleid in te brengen en leidend te laten zijn aan regionale tafels om ditzelfde beleid te actualiseren.

  Binnen deze dynamiek doe jij betekenisvol en belangrijk werk.

  Wat vragen we van jou?

 • Je hebt aantoonbaar HBO / WO werk- en denkniveau;
 • Op jouw cv staat bij voorkeur minstens drie jaar relevante werkervaring als geluidspecialist / adviseur geluid. Ben jij die junior?
 • Dan lezen we graag terug in je brief waarom deze vacature je zo aanspreekt;
 • Je beschikt over goede adviesvaardigheden, kunt helder communiceren en rapporteren;
 • En je hebt gevoel voor en bij het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving;
 • Een flexibele instelling en je verantwoordelijk voelen voor je werk en de deadlines is voor jou een logische houding;
 • Meedenken én vooruitdenken vind je vanzelfsprekend en je handelt daar ook naar.
 • Ben jij de senior? Dan vragen we het volgende van je

  Als Senior Specialist geluid sta je stevig in jouw schoenen en van nature neem je graag de lead in de meest complexe dossiers.

  Dat doe je o.a. omdat je blij wordt om aan basis te staan van beleidsontwikkeling en de doorontwikkeling van collega’s. Een hoge kwaliteit nastreven staat namelijk hoog in je vaandel.

  Vanzelfsprekend heb je een helicopterview en ben je nieuwsgierig; je kijkt verder dan de grenzen van de ODBN en je eigen werkgebied, omdat je weet dat daar de ontwikkelingen plaats vinden die impact hebben op de beleidsontwikkelingen.

  Je hebt minstens vijf jaar relevante werkervaring als geluidspecialist / geluidadviseur.

  Wat hebben we jou te bieden?

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier