Senior test automation engineer - Kantoor
Belastingdienst
Apeldoorn
6 dagen geleden

Functie omschrijving

Ik bouw aan het invorderingssysteem dat veel burgers raakt. Met veel plezier werk ik elke dag aan uitdagende geautomatiseerde testen in een SOA-landschap.

Samen met mijn team krijg ik veel keuzevrijheid in bijvoorbeeld testtooling. Ik ben trots op mijn werk want het heeft impact! Losseni Keita, tester bij de Belastingdienst.

De train kantoor’ van de afdeling integratie business services Inning en Betalingsverkeer maakt applicaties die invorderaars van alle belastingkantoren in Nederland kunnen gebruiken.

Eerder werd er gebruik gemaakt van de applicatie enterprise tax management. Maar door de vernieuwing van het IT-landschap inning wordt deze uitgefaseerd.

De functionaliteiten van de applicatie moeten uiteraard wel vervangen worden, en daarvoor is het bouwen van nieuwe applicaties nodig.

Twee daarvan zijn servicemodule invordering (SMI) en regelingen administratie-inning (RAI). Het scrum-team dat zich hier op toelegt heet dan ook SMI / RAI.

SMI / RAI bestaat uit negen collega’s. Onderling heerst een goede sfeer, we brengen allemaal onze eigen visie mee en delen onze kennis graag met elkaar.

De samenstelling? Die is divers : van junior tot senior en van ontwikkelaar tot tester.

In jouw rol als senior tester werk je veel met Java. In sprints van twee weken realiseer je met jouw team userstory’s. De testen zijn opgezet in JMeter (SMI) en Cucumber (RAI).

Aan het einde van de sprint presenteren we de resultaten aan onze gebruikers, waar het hele team nauw bij betrokken is.

Als senior test automation engineer heb jij de verantwoordelijkheid voor het tijdig en correct uitvoeren van de verschillende testen.

Indien nodig ben je multidisciplinair inzetbaar. Daarnaast ondersteun je andere teamleden met ontwerpen en testen en praat je kritisch mee met de bouwers.

Bovendien richt jij de testen van het team inclusief raakvlak- en ketentesten zo in dat er zoveel mogelijk kwaliteit gewaarborgd wordt.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Losseni? Of wil je eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden?

Neem dan contact op met Hans.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo-niveau en bij voorkeur een diploma in een IT-richting.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring als tester, waarvan minimaal drie jaar met testautomatisering.
 • Je hebt ervaring met Java, Jira, Confluence en de agile-werkwijze.
 • Je hebt ervaring met JMeter, Cucumber of een vergelijkbare testtool. Je kunt zowel mondeling als schriftelijk uitstekend communiceren in het Nederlands.
 • analyseren
 • mondelinge uitdrukkingsvaardigheid
 • resultaatgerichtheid
 • Herken jij jezelf ook hierin?

  Jij hebt een visie op testautomatisering en neemt het team hier graag in mee. Ook heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en teamspirit en kun je goed omgaan met kritiek.

  Daarnaast vind je het belangrijk om je kennis up-to-date te houden en deel je deze ook graag.

  Overige arbeids voorwaarden

  Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren).

  Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen.

  Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

  Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

  Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

  Bijzonderheden

  We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit :

  Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

  Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel.

  Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

  Gezien de huidige maatregelen vinden sollicitatiegesprekken plaats via video-bellen.

  Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

  De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen.

  Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

  Een (online) voorselectietest en / of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.

  Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen.

  Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier